Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D90 czy D300s

Ciastuss
17-01-2010, 14:46
Witam : )
Chciałem was prosić o pomoc w wyborze mojego nowego lustra : ) Jestem w trakcie zmiany systemu ( pewnie się domyślacie jakiego :3 ) waham się pomiędzy D90 a D300s , aparatu będę używał do portretu, sportu i krajobrazów i oczywiście jakiś imprezek rodzinnych . Na co lepiej postawić ? różnica będzie taka , że jak kupie D90 to dokupię gripa i lampę ,a przy D300 będzie mnie stać tylko na szkła ...

Mariusz888
17-01-2010, 14:56
Temat był chyba tylko w tym tygodniu z 5 razy... ;) a średnio co tydzień jest tasiemcowy wątek o D90vsD300 dlatego polecam funkcję "szukaj" ;)

mpwt
17-01-2010, 15:23
To się chyba nazywa brak szacunku dla pracy innych, bo co inni się trudzili i odpowiadali na takie pytania, dylematy...

Chociażby z ostatnich dni taki wątek: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=128559

ATMOSPHERE
17-01-2010, 15:41
To się chyba nazywa brak szacunku dla pracy innych..
moze nie szacunku a o tym, ze 70% userow na forum to dzieci :)

Mariusz888
17-01-2010, 15:47
moze nie szacunku a o tym, ze 70% userow na forum to dzieci :)
Czy Ty masz jakieś problemy ze sobą? Spamujesz na forum robiąc z siebie nie wiadomo kogo - wg Ciebie wszyscy na forum to wielkie 0 - do tego takie uwagi:
http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=1692846&postcount=4
Co Cię obchodzi na co kogo stać? Nie możesz pilnować swojego podwórka? W dodatku sam zachowujesz się jak dziecko - choćby w tym wątku:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=128788
Teraz Ciekawi mnie czy wywiążesz się z danego słowa i oddasz to szkło darmo jak napisałeś - w końcu autor wątku nie napisał że szuka nowego więc nie masz żadnej linii obrony a oferta tańsza jest...

ATMOSPHERE
17-01-2010, 16:13
Czy Ty masz jakieś problemy ze sobą? Spamujesz na forum robiąc z siebie nie wiadomo kogo - wg Ciebie wszyscy na forum to wielkie 0 - do tego takie uwagi:
http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=1692846&postcount=4
Co Cię obchodzi na co kogo stać? Nie możesz pilnować swojego podwórka? W dodatku sam zachowujesz się jak dziecko - choćby w tym wątku:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=128788
Teraz Ciekawi mnie czy wywiążesz się z danego słowa i oddasz to szkło darmo jak napisałeś - w końcu autor wątku nie napisał że szuka nowego więc nie masz żadnej linii obrony a oferta tańsza jest...

No bo z rzeczy, z ktorych trzeba sie smiac to sie smieje, a z ktorych plakac to placze :) i bez roznicy dla mnie czy robie to na forum czy w zyciu prywatnym.
To nie spam. To jedynie moje zdziwienie i podziw dla moderatorow muszacych uzerac sie na tym forum z dzieciarnia :) Ja ta prace juz dawno bym... :)

Mariusz888
17-01-2010, 16:16
Twoje zdziwienie nic nie wnosi do tematów (już nie mówiąc że wyrażane często w sposób mało kulturalny)... no nic - czekam jak się rozwinie sprawa 18-70 - zobaczymy czy jesteś na tyle dorosły (skoro mówisz że większość userów na forum to dzieci) żeby dotrzymać danego słowa czy tylko może rzucasz słowa na wiatr :)

ATMOSPHERE
17-01-2010, 16:20
Jakie rozwiazanie? o czym ty piszesz?
Masz rowniez problemy z mogiem, podobnie jak Foto Brodowski i nie rozrozniasz sprzetu uzywanego od nowego? Czy tobie rowniez mam napisac zebys dorosl?:)

Mariusz888
17-01-2010, 16:21
Witam

Jak w temacie, jestem w potrzebie i chetnie zanabede 35 1.8DX i cos z duetu 18-70 badz 24-85 w starszej wersji, milo w komplecie, milo w rozsadnej cenie, moze komus sie znudzily szkielka?

pozdrawiam
Widzisz tutaj gdzieś wzmiankę o tym że musi być nowy? Jeśli nie to znaczy że nie masz racji...
EDIT
Tak jeszcze w sumie to wkleję takie coś:

Trochę więcej szacunku proszę.
Mój wiek to moja sprawa.
Poza tym nie przypominam sobie byśmy byli na TY.

Obiektyw jest nowy prosto od dystrybutora z gwarancją.
Dowód zakupu to paragon bo nie musi być faktura VAT.

A deklaracja słowna też ma swoją wartość więc trzeba się z niej wywiązać skoro słowo się rzekło.
No chyba, że użytkownik ATMOSPHERE z buzi robi sobie cholewę i pisze ot tak tylko po to by zaistnieć.
Więc gdzie Twój argument że oferujesz lepszy sprzęt bo nowy od dystrybutora?

ATMOSPHERE
17-01-2010, 16:28
Ja zaproponowalem sprzet nowy, prosto od dystrybutora z fv i gwarancja biegnaca od daty zakupu. Jesli kupujacy znajdzie tansza oferte nowego sprzetu, czyli takiego ze sklepu to swoj obiektyw daje mu za free! KUMASZ JUZ, czy mam ci to narysowac?
Jesli czegos nie rozumiesz to pisz pw a nie zasmiecaj gosciowi tematu.

Mariusz888
17-01-2010, 16:34
Obiektyw jest nowy prosto od dystrybutora z gwarancją.
Dowód zakupu to paragon bo nie musi być faktura VAT.
Więc jest taki sam jak Twój - skoro też jest nowy to znaczy że gwarancja biegnie tak samo od daty zakupu... nie umiesz użyć swojej super logiki ponoć dorosłego człowieka? Czy mam Ci to rozrysować? Po za tym spójrz wyżej kto zaczął zaśmiecać temat...

Krzysiek B
17-01-2010, 16:51
Przepraszam, ze piszę nie w tym wątku ale muszę się odnieść do słów użytkownika ATMOSPHERE.

Oferuję taki sam obiektyw jak użytkownik ATMOSPHERE.
Z gwarancją biegnąca od dnia zakupu.
Z polskiej dystrybucji.
Przewidziany był paragon ale niech tam będzie wystawię fakturę VAT.
Cena jest niższa bo 695zł, a ATMOSPHERE oferuje za 699.
Wobec powyższego proszę zgodnie z kolejną deklaracją użytkownika ATMOSPHERE o wysłanie użytkownikowi jungli obiektyw za Free.
Mam to narysować czy jednak użytkownik ATMOSPHERE "zakumał"??

Zdanie takie jak to ... "Masz rowniez problemy z mogiem, podobnie jak Foto Brodowski i nie rozrozniasz sprzetu uzywanego od nowego? Czy tobie rowniez mam napisac zebys dorosl?" - traktuję jako osobistą zniewagę.

Foto Brodowski to nie papier toaletowy by jakiś ATMOSPHERE mieszkający nie wiadomo gdzie próbował sobie mną pupę podcierać.
Proszę moderatora o wyciągnięcie konsekwencji wobec użytkownika ATMOSPHERE.

ktm777
17-01-2010, 17:08
Może ktoś to posprzątać? Bo jak już papier toaletowy wyciągają.....

spiritwood
17-01-2010, 17:14
A może jednak niech powisi troszkę i zobaczymy, co warte są publiczne deklaracje?
Papier toaletowy - ludzka rzecz.

gusi
17-01-2010, 17:18
Ja zaproponowalem sprzet nowy, prosto od dystrybutora z fv i gwarancja biegnaca od daty zakupu. Jesli kupujacy znajdzie tansza oferte nowego sprzetu, czyli takiego ze sklepu to swoj obiektyw daje mu za free! KUMASZ JUZ, czy mam ci to narysowac?

No, Atmosphere, pokaż teraz, że masz jaja , jak na dorosłego mężczyznę przystało.

Mariusz888
17-01-2010, 17:31
Ja tam jestem za tym żeby wisiało - skoro ktoś ma czelność obrażać innych i składać takie deklaracje to czasem warto kogoś nauczyć dobrych manier i po prostu ludzkiej kultury... po za tym jestem bardzo ciekawy jak to się zakończy... (i jak widzę oraz wiem z PW od innych nie tylko ja...)

Ciastuss
17-01-2010, 17:40
widzę , że mój wątek rozwiązał trochę problemów ;p

e..storm
17-01-2010, 17:42
eeee tam problemy, kup d300s nie będziesz żałował :)

Paput
17-01-2010, 18:00
Atmosphere zachowuje się jak zaszczuty pies... nie wie co ma zrobić, obrażać innych, czy może uciec?

Słów nie mam nawet.

Ciastuss
17-01-2010, 18:09
podejrzewam, że ucieknie . No dobra :d

fIlek
17-01-2010, 19:32

Dajesz popisy swojej erudycji w każdym swoim poście. Niektórzy mają Cię już dość, pomimo, że na forum jesteś od niedawna. Ochłoń trochę, albo znajdź w okolicy jakiegoś dresa, osiłka i sobie z nim pogadaj, myślę, że konwersacja będzie na w miarę wyrównanym poziomie. My tu trolli nie znosimy :/

Sabvel
17-01-2010, 20:31
My też nie!

My Cezar. :)

"Gdy więc wszystkie sposoby ratunku upadły,

Wśród serdecznych przyjaciół psy wilka zjadły."

Przepraszam I.Krasickiego i jego żyjących potomków za to,iż pozwoliłem sobie zająca zamienić na wilka.
Gotowy jestem ponieść konsekwencje tego czynu i napisać sto razy własną ręką w zeszycie "Nie będę brał udziału w
bezsensownych dyskusjach i nabijał posty , nie będę brał ...."

Dla nie znających się na żartach ,napiszę że to jest żart. :)

Jatin
17-01-2010, 21:25
Obawiam się że ATMOSPHERE zachowa się jak tchórz bez jaj i kolega nie zobaczy obiektywu za darmo, a swoją drogą uważam że powinien zostać usunięty z forum skoro tak zaczyna swoją działalność.

Pienia
17-01-2010, 22:39
do "ATMOSPHERE" ... jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia w związku z tematem posta (a widać nie masz...) to zamknij p...k i nic nie pisz...nikt ci nie każe śledzić tego forum, po to są fora, że jak ktoś ma problem,pytanie to pyta...jak w większości ...bicie piany
p.s. nabijanie zaginionych postów

Jacek_Z
17-01-2010, 23:22
Odpowiedzi w wątku nie na temat, w dodatku wątek podobny do innych.
Na razie zamykam, potem poleci w kosmos.