Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wiosennie z pewna doza niesmialosci;)
Eeee niestety nie mam materialu z ktorego zrobilem kiedys te panorame......postanowilem troche poprawic tego TIFFa i postarac sie wydobyc z tego fotografie.....bardzo mi sie ten kadr podobal....wzrok sie rozjezdza:D
Moge nazwac to eksperymentem......czy taka obrobka przejdzie? Jest dosc pojechane.....wiem o tym.....NEFy przelecialu przez Photomatixa a potem byly laczone.....teraz staralem sie to ratowac;)
Connemara, Kwiecien 09
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=9xqtqim81gnmuuztgx4j.jpg)
1200x630 (http://iv.pl/images/w4qli0agfmuuve0tnh.jpg)
malasana
16-01-2010, 17:40
U mnie nie przejdzie:) Tym razem jestem na nie wobec obrobki...
Jeszcze rok temu to by u mnie przeszło, teraz to tak nie bardzo, bo jednak nienaturalnie to wygląda. ;)
borregaard
16-01-2010, 17:52
Przegięte,dosłownie i w przenośni......
Czulem ze bedzie ciezko to przepchnac.......choc naprawde teraz wyglada to o niebo lepiej niz wygladalo przed poprawka:D
grudzinsky
17-01-2010, 01:35
U mnie nie przejdzie:) Tym razem jestem na nie wobec obrobki...
Jeszcze rok temu to by u mnie przeszło, teraz to tak nie bardzo, bo jednak nienaturalnie to wygląda. ;)
Przegięte,dosłownie i w przenośni......
nie bardzo kumam "o co kaman"?
czy autorzy wypowiedzi moga rozwinac swoje wypowiedzi? co jest nie tak z ta obrobka?
jak dla mnie kadr jest rewelacyjny. drogi swietnie rozprowadzaja wzrok, ale jedna prowadzi wzrok do jednego z mocnych punktow. zdjecie nie kladzie na kolana, ale tez do kitu nie jest. miesci sie w kanonie zdjec prezentowanych przez Grega77 :)
borregaard
17-01-2010, 09:42
Pewnie,że fota nie odrzuca,ale nie wierzę,że układ chmur był taki.Wygląda to nienaturalnie.Grzesiu już drugie takie pogięte niebo wstawia....Na dole,deko,przyżółto.
grudzinsky
17-01-2010, 11:57
Pewnie,że fota nie odrzuca,ale nie wierzę,że układ chmur był taki.Wygląda to nienaturalnie.Grzesiu już drugie takie pogięte niebo wstawia....Na dole,deko,przyżółto.
kolorystyka zdjec jest uzalezniona tylko i wylacznie od ich autora. mi ten zolty wogole nie przeszkadza. co do pogietego nieba...to czy zawsze chmury musza ukladac sie w liniach prostych? z calym szacunkiem dla mieszkancow Polski, ale takiego czegos jak w Irlandii czy w Szkocji nigdy nie doswiadczycie. wyspiarskie warunki roznia sie masakrycznie w stosunku do klimatu kontynentalnego...
jak juz wczesniej napisalem, kadr i technika na 5+
borregaard
17-01-2010, 12:06
z calym szacunkiem dla mieszkancow Polski, ale takiego czegos jak w Irlandii czy w Szkocji nigdy nie doswiadczycie......czyżby...bilety lotnicze tańsze od ziemniaków.....:mrgreen:
Dla mnie nie jest istotne skąd kadr jest...komentuję to co widzę i wyrażam swoje zdanie i ...nic tego nie zmieni...
malasana
17-01-2010, 12:28
nie bardzo kumam "o co kaman"?
czy autorzy wypowiedzi moga rozwinac swoje wypowiedzi? co jest nie tak z ta obrobka?
jak dla mnie kadr jest rewelacyjny. drogi swietnie rozprowadzaja wzrok, ale jedna prowadzi wzrok do jednego z mocnych punktow. zdjecie nie kladzie na kolana, ale tez do kitu nie jest. miesci sie w kanonie zdjec prezentowanych przez Grega77 :)
Mz tym razem obrobka jest nienaturalna, co widac na niebie. Jestem pewien ze autor zdaje sobie z tego sprawe:)
Pozwolę sobie powiedzieć, że mi się podoba.
A na niebie widywałem już nie takie dziwactwa.
A że wygląda nienaturalnie, czy raczej niecodziennie?
Może trochę za mocno HDR-owate (bo chyba taką obróbkę chodzi). Ale gdyby tak stonować ten efekt to fotka całkiem
fajna. Kolor ładny, kadr niczego sobie.
believer
17-01-2010, 12:47
dla mnie początkującego amatora,jest rewelacja!przede wszystkim świetne miejsce,fajnie kadrowo ujęte i pokazane.A obróbka,nie wiem,ja dopiero raczkuje w tym temacie,może troszke niebo...Tak czy tak to zdjęcie/widok "rozbiło" mnie :)
mi się podoba, ale może się nie znam. A niebo jak niebo, ciekawy układ chmur i tyle :)
No Andrew co do ukladu chmur to juz nie moja wina i moj wybor.......jak napisalem stracilem NEFy pod te panorame i niewiele moge zdzialac......to jest pelnorozmiarowy TIF po przejsciu przez Photomatixa......oczywiscie ratowalem go jak moglem bo uwazam ze zdjecie warte pokazania.....TAK (http://www.digart.pl/zoom/3626208/Na_Zakrecie_Zycia__.html) to wygladalo przed ratowaniem.....
Marcin T
18-01-2010, 13:32
Kadr bardzo mi się podoba, to za sprawą tych dróżek wzrok go penetruje ;)
Mam tylko wrażenie jakby dół i góra były zupełnie z innych zdjęć.
Kadr bardzo mi się podoba, to za sprawą tych dróżek wzrok go penetruje ;)
Mam tylko wrażenie jakby dół i góra były zupełnie z innych zdjęć.
Marcinie to tylko wina tej tandetnej obrobki.....i tak podratowalem to zdjecie jak umialem:)