Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Zakątek z niebieskim rowerem
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://files.elixphotography.eu/forum/web_800_F_DSC_0009129.jpg)
Kolory, winieta i cała reszta zamierzone - czy się broni to oceńcie sami.
malasana
15-01-2010, 15:36
Dla mnie tak.
SzymonWojciechowski
15-01-2010, 16:59
Ładny kadr
Cieszę się, że Wam podeszło. :)
MissAtlantic
15-01-2010, 22:52
Kadr niexle, jedyne co mi nie "leży" to wrażenie, że wszystko chyli się ku prawej stronie.
Podobają mi się kolory i rower :-) Brawo za kontrast.
Mi ta kolorystyka średnio podchodzi,
ale poza tym super.:)
fajny klimat podoba mi się :)
Fajnie skadrowane, obrobkowo takze przyjemnie. Podobac sie ;)
Mark Kowalczyk
17-01-2010, 13:08
Kolorki ładne, klimat jest. Kadr mz za dużo podłogi, ucięte okno.
fajny kadr i kolorki, ogolnie na plus
Piotr_ek
17-01-2010, 20:37
Dobre.
Dzięki za wszystkie opinie i uwagi.
Jeśli chodzi o wrażenie krzywizny to pewnie ma na to wpływ fakt, że sam budynek w oryginale jest niezbyt prosty.
Co do uciętego "okna" to rzeczywiście był to swego rodzaju kompromis - taki kadr wydał mi się mimo wszystko najciekawszy pod względem kompozycyjnym.
Mi sie kadr podoba. Kolorystyka jednak.. no nie wiem.. Nie moge sie zdecydowac czy na tak czy na nie :) Ale, ze ciekawie to przyznaje bez bicia.
moonrage
18-01-2010, 17:57
Fajne ale leciiiii albo mam zwidy.
borregaard
18-01-2010, 18:05
Sympatyczny taki lekki crossik....:-D
Stylistyka fajna-spłowiałe stare zdjęcie.Jak na ten tytuł rower za mało niebieski(żartuję).Podłogi odrobinkę za dużo,ale tylko ciut.Okna można ciąć-nie znoszę sztywnych reguł(ono tu nie jest ważne,a gdyby je pokazać w całości mogłoby niepotrzebnie rozpraszać uwagę).Kadr lekko leci w prawo - trzeba pionizować krawędzie położone jak najbliżej środka-niezależnie od tego jak jest w naturze.Winietka mogłaby być brązowawa(?).
Dzięki za konkrety. Jedno w zasadzie trzeba wyjaśnić - ta pionowa krawędź budynku w okolicy środka kadru wpływa pewnie na wrażenie, że jest krzywo. Natomiast krzywo nie jest :) po prostu ta wspomniana krawędź leci po skosie "w oryginale" i gdyby usilnie próbować to wyprostować to cała reszta byłaby krzywo.
fistaszek20
27-01-2010, 11:25
przypadła mi ta kolorystyka do gustu i to bardzo :mrgreen:
trochę mi przeszkadza, że wszystko leci