PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Monia na kamyku

w4syl
15-01-2010, 13:19
Nieśmiało chciałem Wam pokazać taką oto pracę...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img515.imageshack.us/img515/3990/smalldsc5164.jpg)

Co sądzicie?

nonnatus
15-01-2010, 14:11
fajnie bw pasuje do faktury skałek i cialo ladnie się komponuje z tłem, ale...
nie podoba mi się kompozycja ułożenia ciała modelki.
wolałbym, no nie wiem może sprężyście, na ten przykład...
tu jest tak nijak. jakby w poł drogi.
vięc technicznie fajowo. konceptowo też.
ale nie o taką pozę by mi tu chodziło...
masz inne z tego seszyna?

ps.
fajnie się oglada ciepłe zdjecia plenerowe gdy za oknem zima... :)

ravau

w4syl
15-01-2010, 14:26
Dzięki za wyczerpującą opinię :)
Coś tam jeszcze zrobiliśmy. Był to krótki przystanek podczas wycieczki po wysepce.
Niestety moja (już) żona nie bardzo czuje się modelką i nie jest zbyt pewna siebie przed obiektywem, więc nie mogę z Nią zrealizować wszystkiego, co bym chciał.

sebwer
15-01-2010, 15:44
Ja za przedmówcą nonnatus. To co pierwsze się rzuciło w oczy to subiektywnym zdaniem fajne BW. Kompozycyjnie także za przedmówcą, coś nie tak. Może faktycznie inna poza była by lepsza. Dla mnie w tym ujęciu za dużo na pewno jest dołu. Ja ciął bym leciutko poniżej linii głazików.

fragles
15-01-2010, 16:27
a mi się poza podoba.
Taka pozwijana "poprzytulana" jak faktura na kamieniu.

HARNAS
16-01-2010, 17:19
i ja tez jestem na + podoba mi się

w4syl
18-01-2010, 12:35
No to fajnie, że komuś się podoba.

prz3mo
18-01-2010, 13:44
ładne ! :)

Strus
18-01-2010, 14:21
Lewe udo i posladek wyszly jakby byly ze 2 razy wieksze niz reszta postaci to sugeruje. I kolor bym wolal. Lato kojarzy mi sie z kolorkami

marcogk
18-01-2010, 14:24
Fajnie... też mam problem z żonką teraz jak widzi w ręku aparat to prawie ucieka ;)

w4syl
18-01-2010, 14:44
Lewe udo i posladek wyszly jakby byly ze 2 razy wieksze niz reszta postaci to sugeruje.

Wyszło tak, jak jest ... przecież 85mm nie zniekształciło perspektywy :) A, że mam żonkę, która do rodzenia dzieci jest stworzona ... cóż - każdy coś lubi :)

Strus
18-01-2010, 14:48
Nie chodzilo mi o ogniskawa a tym bardziej nie mialem na mysli modelki. Chodzilo mi o ulozenie. Stad taki efekt.

sunny3m
18-01-2010, 17:48
Byłoby super, tylko jedno mi się nie do końca widzi... Ręka na brzuchu, która daje znać, że modelka ma tam coś do ukrycia (albo przynajmniej jej się tak wydaje).

casanova
26-01-2010, 02:56
fajnie bw pasuje do faktury skałek i cialo ladnie się komponuje z tłem, ale...
nie podoba mi się kompozycja ułożenia ciała modelki.
wolałbym, no nie wiem może sprężyście, na ten przykład...
tu jest tak nijak. jakby w poł drogi.
vięc technicznie fajowo. konceptowo też.
ale nie o taką pozę by mi tu chodziło...
masz inne z tego seszyna?

ravau

Za tym Panem, zgadzam sie w 100%, nie lubie sie rozpisywac, gdzie modelka mogla polozyc reke a gdzie noge...
Ogolem, lokacja na duzy+, wszystko pieknie, ladnie... Wystarczy teraz poczekac do lata przemyslec pozycje i... pstryk! :D

w4syl
26-01-2010, 10:24
Dobrze, że żona mi w ogóle trochę chce pozować, ale i Ona i ja jesteśmy świadomi tego, że nie jest budowy top modelek i próbujemy to zawsze jakoś zatuszować. A czasem niestety nie mam takiej siły perswazji, żeby Ją przekonać, że nie ma się czego wstydzić, no i w ten sposób namówić do odważniejszego pozowania.
A z chęcią bym tam wrócił na sesję, ale chyba w tym roku budżet nie pozwoli na zagraniczne wojaże :-(

ThomasZobl
28-01-2010, 21:29
Bw bardzo ładne winetka wskazana ciekawa zdjęcie bardzo fajne.

tszoda
29-01-2010, 11:25
mnie się podoba na+ tylko to co poprzednicy mniej dołu , pozdro

Darkness87
29-01-2010, 16:34
a ja sądze ze tak zwane "ukrywanie" jest bez sensu. nie ma ludzi jak w czasopismach kolorowych z głatka skórą idealną proporcją i wogole. ja chętnie oglądam zdjęcia gdzie jest pokazane wszystko tak jak w rzeczywistości, pieprzyki nierówności i to mi się podoba bo to jest naturalne. czy fotografując sarne robimy jej retusz ? nie bo po co chcemy naturalnie ! sorka moze troche nie za ciekawie porównać sarne do człowieka ale chciałem przekazac to co mysle :P