Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z mostu.....
Bartekkw
14-01-2010, 16:18
Dzisiejszy strzał z Mostu Poniatowskiego przy -18 st.C. Krytyka mile widziana
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img63.imageshack.us/img63/7791/wisla1.jpg)
Coś przyciąga, coś drażni. Wrócę tu jak pomyślę :D
krzysztofz24
14-01-2010, 19:16
Mam tak samo...ale chyba mi sie nawet podoba;-)
jestem tutaj trzeci raz i naprawde nie wiem co myslec.....niby ok ale...?!!?
Mark Kowalczyk
14-01-2010, 21:26
Chciałem napisać, że mało czytelnie, ale nie, widać moją chałupę pod słoneczną gwiazdką, a może to tylko ja widzę? Wolę oceniać kolor.
Bartekkw
14-01-2010, 22:34
No to zapraszam ....:)
Faktycznie to zdjęcie jakieś dziwne wyszło....
believer
14-01-2010, 22:44
Dziwne,z jednej strony kojarzy się z archiwum X a z drugiej z epoką lodowcową.No ciekawie wyszło to zdjęcie.
Brak zakończenia lub początku - zależy jak spojrzeć i cięte "ni z gruszki ni z pietruszki", ale ciekawie i intrygująco wyszło.
byłoby ładnie gdyby zdjecie było ostre w całej swej konstrukcji, z dość mocnym kontrastem który powodowałby lekkie odbijanie promieni poprzez te kry na rzece - wiadomo fota pod słońce ma swoje prawa, a tak jest niby ładnie ale odnosi sie wrazenie ze fotka jest niedokończona :-D
Bartekkw
14-01-2010, 23:01
byłoby ładnie gdyby zdjecie było ostre w całej swej konstrukcji,
Właśnie chodziło mi o to aby była perspektywa i głębia, aczkolwiek spróbuje pójśc za Twoją radą :)
Proac150
14-01-2010, 23:31
jestem tutaj trzeci raz i naprawde nie wiem co myslec.....niby ok ale...?!!?
Mam tak samo
ostrytux
14-01-2010, 23:35
Jak jest każdy widzi :) każdy może coś innego zobaczyć, interpretować na swój sposób.
Ja powiem szczerze - tak sobie mi widzi ten kadr.
Natomiast myślę że nieźle można by poszaleć z dłuższą ogniskową skupiając się na tej płynącej krze, można by fajne elementy skomponować, pokombinować z ruchem i bez - fakt może nie na to forum ale fotografie mogłaby być naprawdę bardzo ciekawe.
Podoba mi się podejście do tematu.
Pierwszy plan jest dla mnie bardzo dobry.
Może faktycznie gdyby ostrość poszła po całosci, ale .... z drugiej strony to zdjęcie mogłoby wtedy stracić.
Jest dobrze :) - zmusza do refleksji
Według mnie nie potrzebna wineta. Niczego nie podkreśla w środku. Chyba mi się nie podoba , ale zastanawia i może właśnie o to chodzi
Bartekkw
15-01-2010, 01:01
:)
Fajnie że zdjęcie zatrzymuje Was na chwile...i o to chodzi :)