Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dla Angadilla
Tak wiec kolego, przeszperalem szuflade i znalazlem taki kadr, zrobione w Polsce 4 Pazdziernika 08......zdjecie strzelone podczas porannej wizyty na cmentarzu.......
Uwierz mi ze w UKeju czy Eire takich widokow nie uswiadczysz.....
Byl to dzien slubu mojego brata, zabralem moja Matke na cmentarz odwiedzic grob Ojca......widzac lekkie mgielki zabralem ze soba aparat.....
Nie sa to moze klify ale tez jest ladnie;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=z6g4luy5f05ynznw5uch.jpg)
Angadil potraktuj to jaki zachete.....a nie przytyk!
wojtek6308
14-01-2010, 11:59
..., i to jest właśnie to, ... ładny polski krajobraz :-D
Doczekałem się dedyka :D
Nie zgodze się z tym, że nie uswiadczy się takich widoków - w UK wsie także mogą raczyć podobnymi obrazkami -jak mówiłem - byłem tam jakiś czas i widziałem co nie co :)
Gdybyś dał dwa kadry takie jak ten ale jeden z Wysp a drugi z PL od razu byłoby widać który skąd jest...
Ale koniec biadolenia o pustości Polskiego krajobrazu ;)
Zieleń oraz przestrzenie najbardziej widoczne w dolnym zakresie fotografii na nie ;P reszta ok :)
(nie musisz mnie zachęcać - takich kadrów miałem latem i wczesną jesienią bardzo wiele i powywalałem wszystkie - autentycznie - uznałem, że nie ma w nich nic co by mogło kogoś zachwycić - źle oceniam własne prace ? Poza tym jak wspomniałem - zniechęcono mnie do fotografii na czas bliżej nieokreślony - nawet jak zrobiłem w tym roku ok 8 zdjęć to wszystkie ujrzały kosz... Mimo że były chyba nawet ładne... )
malasana
14-01-2010, 14:49
Ja pochwale to zdjecie za kompozycje. Pozornie ciazaca lewa strone rownowazy niebo.
Czekam aż ktoś przyzna, że szału nie ma.. :)
że szału nie ma.. :)
Bo nie ma, ale zdjęcie ma swój urok, taki inny niż te z wysp, i takich kadrów też mi brakuje.
<| MICHAŁ |>
14-01-2010, 22:12
dobra, szalu nie ma.
co wiecej - zdjecie "takie sobie"
moge trzepac takie zdjecia na peczki i zazwyczaj to robie, tyle, ze po zrzucie na dysk zazwyczaj zwiedzaja dno kosza.
Ja wiem, ze jestes z nim emocjonalnie zwiazany...
ale powiedz mi... ile takich "odkrywczych" zdjec zrobisz? 2 czy 3? drzewo z lewej, drzewo po srodku i drzewo po lewej, no dobra w pionie, w poziomie i w kwardracie. I koncza sie mozliwosci....
Uwierz mi - mieszkancy srodkowych nizin mjaja zdecydownie przerąbane - trzeba na prawde super warunkow, aby zdjecie z Mazowsza lub Wielkopolski moglo cos wniesc. Ile mozna trzepac przaśnych widoczkow stogow, wierzb chopina i sciezek w lesie...
Smiem twierdzic, ze Wam, Anglo-Irlandczykom jest prosciej - wybierasz dowlony kierunek i jestes nad morzem lub oceanem,a tu, przytak urozmaiconej linii brzegowej o dobre kadry jest latwo - takie samograje. Sorry, ze to pisze, ale taka jest prawda.
powiem tak - ja w czasie 3 plenerow w gorach (specjalny wyjazd bez rodziny) - wiosna, zima i jesien, zrobilem w ciagu szesciu dni wiecej dobrych i ciekawych zdjec, niz przez 6 lat fotografowania na nizinach. To chyba o czyms siwadczy.
dobra, szalu nie ma.
co wiecej - zdjecie "takie sobie"
..............To chyba o czyms siwadczy.
Jest w tym troche racji....i nie moge sie niezgodzic:D W koncu jestem z Wielkopolski.....ale patrzac na niektorych naszych forumowych kolegow mozna cos wydusic......jak mawiaja dobrzy ludzie "sztuka jest zrobic cos z niczego"!
I powiem tobie jeszcze jedno......mysle ze kazdy z nas wyspiarzy z zazdroscia patrzy na wasze pola rzepakow czy piekne wierzby......tutaj tego nie uraczysz....
Jest jeszcze jedno i to potwierdzi kazdy "wyspiarz"......jedziesz w plener a tutaj z pieknych warunkow robi sie kupa w 15 min......niebo szare i leje 3 dni.......jednego sie tutaj nauczylem, doglebnie sprawdzam pogode przed kazdym dalszym wyjazdem i potrafie wywnioskowac czego sie mozna spodziewac w danej czesci Irlandii w danym dniu.....czesto sie to sprawdza;)
<| MICHAŁ |>
14-01-2010, 22:24
patrzac na niektorych naszych forumowych kolegow mozna cos wydusic......jak mawiaja dobrzy ludzie "sztuka jest zrobic cos z niczego"!
napisalem to - potrzeba na prawde super warunkow do tego....
Jest jeszcze jedno i to potwierdzi kazdy "wyspiarz"......jedziesz w plener a tutaj z pieknych warunkow robi sie kupa w 15 min......niebo szare i leje 3 dni.......jednego sie tutaj nauczylem, doglebnie sprawdzam pogode przed kazdym dalszym wyjazdem i potrafie wywnioskowac czego sie mozna spodziewac w danej czesci Irlandii w danym dniu.....czesto sie to sprawdza;)
a myslisz, ze tu inaczej? pogodynka i ICM to moi najwieksi przyjaciele na wyprawach foto :mrgreen:
borregaard
14-01-2010, 23:52
Grzesiu,to chyba nie Twoje..?..:shock:..:wink:
Bartekkw
14-01-2010, 23:58
Muszę zgodzic się z Kol. Mikie_001
Grzesiu,to chyba nie Twoje..?..:shock:..:wink:
Ciemnica byla!
tak zle?
A ja powiem tak... Jak chcesz zrobić dobre foto to tak naprawdę gowno prawda gdzie jesteś... Popatrzcie na artystyczne wybryki seetha ... Wszystko zależy od nas wiec cała teoria o wyższości jednych miejsc nad innymi jest do bani. Udowodnił to ni raz nemeth, harb ,anoxado, kulten (którego polskie górskie widoki robią wrażenie ) ostrytux itp ... Kto powiedział ze za każdym razem jak mieszkasz w Wielkopolsce itp musisz pstrykac pole czy rzepaku. Wystarczy bilet PKP czy trochę benzyny i można odnaleźć naprawdę idealne miejsca na zdjęcia ...
żółto-czarny
15-01-2010, 00:12
Odnoszę wrażenie, że "podłoga" była mocno wyciągana z ciemności, ale tak poza tym - kolorystyka i poranne niebo - OK. Nie odkrywcze, ale normalnie OK :)
<| MICHAŁ |>
15-01-2010, 00:14
jendryn, mysle, ze ta dyskusja zmierza w kiepskim kierunku
osobiscie niekoniecznie sie zgadzam conajmniej z kilkoma tezami, ktore postawiles i dalsza rozmowa zmuszala by mnie do recenzowania nie prac, lecz calej tworczosci, co z pewnosci wywolalo by mniejsza lub wieksza trzode w tym dziale.
Ale oczywiscie szanuje Twoje zdanie.
borregaard
15-01-2010, 00:32
Ciemnica byla!
tak zle?
Mogło nie być złe gdyby nie paskudna obróbka...Mnie te kolory kompletnie nie leżą...
Mogło nie być złe gdyby nie paskudna obróbka...Mnie te kolory kompletnie nie leżą...
Eeeee no zauwazylem po fakcie ze przy ostrzeniu posypal sie caly dol.....niestety mocno wyciagany byl i nie skupilem sie podczas ostrzenia:(
Przyznaje ze plame dalem.....jednak chodzilo mi o to ze zdjecia mozna robic wszedzie.....i nie wierze Angadilowi ze ma tak beznadziejna okolice!
Aaaa nie jestem zwiazany emocjonalnie z tym zdjeciem........poprostu szukalem czegos z Polandii i wpadlo mi w oko....taki typowy przyjemny widoczek;)
Warunki byly jakie byly....bylo wciaz dosc ciemno i wyszlo jak wyszlo;)
Nikonozaur
15-01-2010, 02:17
[...] Ale koniec biadolenia [...]
Słyszałem, że konsekwentny z Ciebie facet, tak trzymaj.