Daga
03-11-2006, 15:19
Witam
Dawno mnie tu nie było ;).
Słuchajcie, mam taki problem...
Zauważyłam dziś w swojej D70-tce wariacje światłomierza.
Jeśli ustawię priorytet przysłony, wariuje czas. Na wyświetlaczu zmienia się czas migawki... wariuje, w jednej sekundzie jest 5" w innej 100, 125.
Jeśli ustawię na tryb M, wariuje wykres światłomierza, raz max na +, raz max na -.
W aparacie miałam włożoną nieoryginalną baterię, której użyłam tylko raz awaryjnie przy cykaniu fotek ślubnych.
Wszystkie fotki wyszły OK, a dziś wyjmuję aparat, czyszczę szkiełko, wkładam nikonowską baterię i... takie cuda.
Miał ktoś taki problemik ? Walnięty światłomierz ? Jak myślicie ?
Oczywiście ten problem przekłada się na zdjęcia. Loteria.
Czy w serwisie Nikona coś się poprawiło, czy muszę pogodzić się z utratą aparatu na 2 miesiące ? :/
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie cenne info ;).
Dawno mnie tu nie było ;).
Słuchajcie, mam taki problem...
Zauważyłam dziś w swojej D70-tce wariacje światłomierza.
Jeśli ustawię priorytet przysłony, wariuje czas. Na wyświetlaczu zmienia się czas migawki... wariuje, w jednej sekundzie jest 5" w innej 100, 125.
Jeśli ustawię na tryb M, wariuje wykres światłomierza, raz max na +, raz max na -.
W aparacie miałam włożoną nieoryginalną baterię, której użyłam tylko raz awaryjnie przy cykaniu fotek ślubnych.
Wszystkie fotki wyszły OK, a dziś wyjmuję aparat, czyszczę szkiełko, wkładam nikonowską baterię i... takie cuda.
Miał ktoś taki problemik ? Walnięty światłomierz ? Jak myślicie ?
Oczywiście ten problem przekłada się na zdjęcia. Loteria.
Czy w serwisie Nikona coś się poprawiło, czy muszę pogodzić się z utratą aparatu na 2 miesiące ? :/
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie cenne info ;).