Zobacz pełną wersję : Cena PS CS4
fotoGRAFIK
13-01-2010, 19:14
Mam pytanie
Zamaniło mi się zakupić PS CS4 oryginalny, wchodzę na allegro i głupieję - ceny od 2000 do 5000 - niech mi ktoś doradzi co właściwie mam wybrać by mieć normalny, funkcjonalny CS4 a nie wypłacić się za niego nie wiadomo ile?
No i oryginalny bo różne akcje słyszałem...
Szukaj wersji box, takiej jak tu:
http://www.komputronik.pl/index.php/product/64424/Programy_i_gry/Programy_u_ytkowe/Adobe_Photoshop_CS4_PL_WIN.html
Gwarancję oryginalności da Ci zakup u któregoś z polskich dystrybutorów Adobe, niestety nie da to najniższej ceny.
Zakupy na allegro i ebay obarczone są niestety ryzykiem.
Tu historia która spotkała naszego kolegę z forum:
http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=116177&highlight=photoshop+allegro
Jeśli nie będziesz go używał komercyjnie to pomyśl o wersji studenckiej tylko potrzebna jest legitymacja
wchodzę na allegro i głupieję
Daj se spokój z Allegro - tam można kupić trampki i skakankę, a nie oprogramowanie warte kilka tyś złotych.
Z ceną ~ 3.300 trzeba się liczyć.
Tyle płaciłem.
marszull
13-01-2010, 23:43
Tez bym w tym wypadku raczej allegro odpuscil. Chociaz oprocz trampek i skakanki (autentycznie), kupilem tam pare bardziej wartosciowych rzeczy.
Dla mnie jeśli chodzi o ps to jest inna sprawa. DLACZEGO u nas kosztuje ponad 1k zl wiecej niż w usa?
I czy toś wie jak jest z licencją bo doszukać się nie moge. Z autodeskiem nie ma problemu a z adobe?
Tez bym w tym wypadku raczej allegro odpuscil. Chociaz oprocz trampek i skakanki (autentycznie), kupilem tam pare bardziej wartosciowych rzeczy.
Ja też, ale nigdy nie kupowałem tam oprogramownia. Takie rzeczy kupuje się w sklepach komputerowych, bo przynjamniej jest cień szansy na to, że Windows (to tylko przykład) nie będzie "only for Dell" i "not for resale".
Jeżeli masz kogoś w domu kto się uczy , albo sam jesteś studentem to jest wersja student za nieco ponad 800,- http://www.komputronik.pl/index.php/product/88991/Programy_i_gry/Programy_u_ytkowe/Adobe_Photoshop_CS4_Extended_PL_WIN_Student_Editio n.html/cpsrc/ceneo . Jak nie wykorzystujesz tego komercyjnie to jest to program dla Ciebie. Sam kupiłem wersję na córkę w liceum.
Krzychu_Z
16-01-2010, 08:51
Jeżeli masz kogoś w domu kto się uczy , albo sam jesteś studentem to jest wersja student za nieco ponad 800,- http://www.komputronik.pl/index.php/product/88991/Programy_i_gry/Programy_u_ytkowe/Adobe_Photoshop_CS4_Extended_PL_WIN_Student_Editio n.html/cpsrc/ceneo . Jak nie wykorzystujesz tego komercyjnie to jest to program dla Ciebie. Sam kupiłem wersję na córkę w liceum.
Było ściągnąć z torrenta - tak samo (nie)legalny a taniej by wyszło... Córka może legalnie korzystać, Ty to już chyba nie bardzo...-
Sam kupiłem wersję na córkę w liceum.
Jedna z gorszych inwestycji (nie córka, a licencja).
Wydaje mi się , że jak w ramach jednego gospodarstwa domowego i nie zarabiasz na zdjęciach obrabianych PS to chyba wielkiego bólu nie ma. Ale możliwe że mam spaczone podejście. Tak na marginesie jestem ciekawy , gdyby przeprowadzić ankietę na tym forum (tylko rzetelną) i ilu z nas posiada licencję na PS a ilu na "triala" ? Niestety obawiam się , że wyniki mogą być smutne.
Ja zainwestowałem w legalne oprograowanie - ale siedzą bardziej w DTP więc kupiłem pakiet designe standard. W takim pakiecie wychodzi naprawdę niewiele za program pod warunkiem, że się je wykorzystuje. Co do ceny samego ps obecie to: link (http://www.cortland.pl/49908_Adobe_Photoshop_CS4_PL_Win.html).
BlackRoger
17-01-2010, 12:04
Jeśli wersja IE to dodatkowo zostaje w kieszeni prawie 200zł.
Ja póki co czekam spokojnie z zakupem do mojego prywatnego użytku również pakietu Design Standard. Możliwe że doczekam się wersji CS5 ;) Na dzień dzisiejszy mam do dyspozycji 24h/dobę dwa komputery z pakietami Design Premium CS3 i Design Standard CS2 w firmie gdzie pracuję.
Pakiety Adobe to w sumie najkorzystniejszy zakup - jeśli się potrzebuje np. Illustratora, Indyka lub Acrobata Pro oprócz Photoshopa. Nieopłacalnym wtedy staje się zakup dwóch osobnych programów - wyjdą drożej niż np. zakup całego pakietu Design Standard gdzie dostajemy jeszcze gratisowo dwa programy. Kupując taki pakiet mamy więcej niż 50% rabatu na poszczególne programy - reasumując - sam PS CS4 IE kosztuje nas wtedy niecałe 1500zł.
Krzychu_Z
17-01-2010, 12:56
Ja swojego PS CS4 przywiozłem z US - kosztował mnie $600 na Amazonie... Jedyna "wada" to brak lokalnego supportu - wada w cudzysłowie bo ten support i tak niespecjalnie się do czegokolwiek nadaje...
Jakbym nie miał na CS4, to wolałbym żyć z Elementsami czy jakiś PSP niż kraść...
grudzinsky
17-01-2010, 13:16
Mam pytanie
Zamaniło mi się zakupić PS CS4 oryginalny, wchodzę na allegro i głupieję - ceny od 2000 do 5000 - niech mi ktoś doradzi co właściwie mam wybrać by mieć normalny, funkcjonalny CS4 a nie wypłacić się za niego nie wiadomo ile?
No i oryginalny bo różne akcje słyszałem...
ceny sa takie bo albo kupujes Photoshopa CS4 tylko i wylacznie i wtedy cena jest w granicach 2500, albo bierzesz caly pakiet Creative Suit 4 i on kosztuje od 5000 w gore ;)
to chyba rozwiazuje Twoj problem ;)