Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] gdzie dzis jedziemy?
wizaz: Basia
modelka: Matylda
asystent: Wojtek
http://www.photoheaven.net/forum/s_PFA_8248.jpg
źródło (http://www.photoheaven.net/forum/s_PFA_8248.jpg)
milego ogladania.
Piękna modelka, a zdjęcie pasuje mi do kalendarza dla mężczyzn :)
podoba się...:)
będzie więcej z tej sesji?
Może mi się wydaje, ale ręka mocno świeci.
ładnie zaświecone, może rozpraszać ucięta kierownica, ale domyślam się, że gdyby dało się całą to by była cała...
zdjęcie jak zawsze na najwyższym poziomie :)
Leatherface
12-01-2010, 22:08
Czy to ta sama Matylda która zrobiła furorę na plfoto przez swoją obecność w PF pewnej pani fotograf? :D (pytanie w sumie retoryczne)
Najs!
Szkoda, że pokazujesz tylko po jednym zdjęciu z danej sesji.
Może mi się wydaje, ale ręka mocno świeci.
oczywiscie masz racje
może rozpraszać ucięta kierownica, ale domyślam się, że gdyby dało się całą to by była cała...
jakby obciac nizej - zepsula by sie kompozycja :)
Czy to ta sama Matylda która zrobiła furorę na plfoto przez swoją obecność w PF pewnej pani fotograf? :D (pytanie w sumie retoryczne)
nie wiem jaka matylda zrobila furrore na plfoto i u jakiej pani fotograf. moze dlatego ze nie sledze plfoto :)
Najs!
Szkoda, że pokazujesz tylko po jednym zdjęciu z danej sesji.
jakbym pokazywal jeszcze wiecej zdjec, mozna by zmienic kategorie na sailor :) za duzo tez niedobrze :)
to konkretne zdjecie akurat odpadlo z wyboru klienta.
Leatherface
12-01-2010, 23:09
nie wiem jaka matylda zrobila furrore na plfoto i u jakiej pani fotograf. moze dlatego ze nie sledze plfoto :)
Może to i dobrze. Zawsze jednego źródła 'mądrości' do czytania mniej ;) aczkolwiek w Twoim przypadku to raczej można spodziewać się więcej pozytywnych komentarzy ;)
Jeśli chcesz to podrzucę linka. Od razu zrozumiesz o czym mówię :P
jakbym pokazywal jeszcze wiecej zdjec, mozna by zmienic kategorie na sailor :) za duzo tez niedobrze :)
eee tam... wrzuć jeszcze jakieś z tej sesji :)
bartezzx
13-01-2010, 00:00
szkoda uciętej kierownicy ;] no i jak już ktoś wspomniał, ręka "trochę" świeci, ale ogólnie fajne.
Dla dopatrujących się "trochę" świecącej ręki - proponuję kalibrację monitora, bo macie skopane ustawienia :)
Piotrek, moją opinię już znasz (chociaż na dzień dzisiejszy Nissana mam trochę dosyć ;) ). Modelki i zdjęć na szczęście dosyć nie mam :p
jackrabbit
13-01-2010, 00:17
to konkretne zdjecie akurat odpadlo z wyboru klienta.
pewnie przez to brudne lusterko? ;)
szkoda uciętej kierownicy ;] no i jak już ktoś wspomniał, ręka "trochę" świeci, ale ogólnie fajne.
echhhhhhh
pewnie przez to brudne lusterko? ;)
mysle ze raczej dlatego ze klient wybral pionowe kadry.
Modelki i zdjęć na szczęście dosyć nie mam :p
ty dostales osobna paczke :D
eee tam... wrzuć jeszcze jakieś z tej sesji :)
mowisz masz
http://www.photoheaven.net/forum/s_PFA_8182.jpg
źródło (http://www.photoheaven.net/forum/s_PFA_8182.jpg)
2- powalające jest to zdjęcie, masakra , wielki pozytyw w odbiorze , super:)
Pewnie do Szamotuł jedzie ;) a w chacie syf :-P
Obydwie prace świetne !
Kwiatek111
13-01-2010, 14:54
bardzo dobre dawaj wiecej
hmm pewnie nie uwierzycie ze zrobilismy tyko dwa? :D
grzegorzant
13-01-2010, 15:34
hmm pewnie nie uwierzycie ze zrobilismy tyko dwa? :D
Tia napewno :)
2ka superrr
aaa, no i pomyśl nad tytułem ;)
pozdro
bartezzx
15-01-2010, 00:51
2 rewelka, tylko szkoda uciętej felgi ;] joke of course
mowisz masz
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/01/s_PFA_8182-1.jpg
źródło (http://www.photoheaven.net/forum/s_PFA_8182.jpg)
No i "fajno" ! :)
fajnie ze znow tutaj pokazujesz fotki :)
Obie mi sie bardzo podobaja, ale pierwsza bardziej ;)
fIlek czemu masz dosc Nissana?
świetne, zdjęcia, pozazdrościć ręki..
Dla dopatrujących się "trochę" świecącej ręki - proponuję kalibrację monitora, bo macie skopane ustawienia :)
Filek, chyba nie do konca. Wlasnie ogladam fotke na skalibrowanym szerokogamutowym Eizo i reka jest ewidentnie jasniesza od reszty ciala. Takze to raczej nie efekt monitora, a robota fotografa.
Obie fotki bardzo fajne.
proponowalbym powolac komisje forumowa ktora zmierzy o ile candeli reka jest jasniejsza od reszty ciala i oglosi to w monitorze rzadowym. nastepnie wydamy oswiadczenie o wplywie jasniejszej reki na ogladajacego w zaleznosci od gamutu monitora oraz rodzaju jego kalibracji :)
proponowalbym powolac komisje forumowa ktora zmierzy o ile candeli reka jest jasniejsza od reszty ciala i oglosi to w monitorze rzadowym. nastepnie wydamy oswiadczenie o wplywie jasniejszej reki na ogladajacego w zaleznosci od gamutu monitora oraz rodzaju jego kalibracji :)
czy ręka jest za jasna czy nie to mało istotne, ale zdjęcie z brudnym lusterkiem to jakaś maskra ;) - wysłałem już interpolację o utworzenie komisji śledczej w tej sprawie
a poważnie to naprawde fajne zdjęcie i bardzo dobrze, że znów sa Twoje fotki tutaj :)
Filek, chyba nie do konca. Wlasnie ogladam fotke na skalibrowanym szerokogamutowym Eizo i reka jest ewidentnie jasniesza od reszty ciala. Takze to raczej nie efekt monitora, a robota fotografa.
Obie fotki bardzo fajne.
To że jest jaśniejsza zauważyłby nawet Stevie Wonder słuchając relacji z transmisji na telewizorze "Wisła". Ja mówię o rzekomych przepałach :mrgreen:
To że jest jaśniejsza zauważyłby nawet Stevie Wonder słuchając relacji z transmisji na telewizorze "Wisła". Ja mówię o rzekomych przepałach :mrgreen:
Stevie nie zauwazy, bo ma teraz nowa komorke :) Z przepalami masz oczywiscie racje.
ps. a po co interpelacje i komisje, referendum od razu zrobcie :D
Nie mam wyjścia, znów muszę pochwalić świetną robotę. Potrafisz wyeksponować kobiecość perfekcyjnie.
casanova
22-01-2010, 00:17
Bardzo! Ja jestem za!
Darkness87
22-01-2010, 14:45
hehe albo ta kobieta ma takie dziwne rajstopy albo nie ogolilła nóg :P albo moze to efekt złej kalibracji monitora :)
hehe albo ta kobieta ma takie dziwne rajstopy albo nie ogolilła nóg :P albo moze to efekt złej kalibracji monitora :)
tak oczywiscie masz racje ... zapuszcza wlosy na nogach specjalnie w celu wyjatkowej sesji do kalendarza nikona
nie "gdzie" a "dokąd dziś jedzemy"?
dwójka zdominowana przez wielki bucior, który kompletnie odciąga wzrok od wszystkiego na zdjęciu. wydaje sie być wiekszy od głowy i gryzie się z filigranową posturą modelki.
techincznie piknie.
nie "gdzie" a "dokąd dziś jedzemy"?
[..]
No ale może modelka się często gubi i zadaje pytanie "Gdzie dziś jedziemy?" bo droga dla niej nieznana i ciekawi ją np nazwa ulicy :)
W kwesti "świecacej ręki" , to treshold pokazuje tzw szczyty są na styku ręki z tłem, a poza tym na pelnym rozmiarze bedzie na pewno wiecej szczegółów
.
swiecaca reka, wielki but, owlosione nogi .. normalnie czytajac komentarze gdybym nie widzial zdjecia pomyslalbym ze jakies zombie :D
swiecaca reka, wielki but, owlosione nogi .. normalnie czytajac komentarze gdybym nie widzial zdjecia pomyslalbym ze jakies zombie :D
Zapomniałeś jeszcze, że szkoda uciętej kierownicy :mrgreen:
i felgi :D
pijesz do mnie?
jako raczkujacy w foto ale majacy swoje zdanie i swoje spojrzenie na temat mowię :)
1. Nie pasi mi babka prawie toples w samochodzie - jakos tak unreal - moze dlatego
2. to jest git, podoba mis ie obrobka i kadr. Gratki.
Pozdrawiam
1. Nie pasi mi babka prawie toples w samochodzie - jakos tak unreal - moze dlatego
widocznei za rzadko jezdzisz samochodami w odpowiednim towarzystwie :D
grzegorzant
25-01-2010, 14:46
No i ten tytuł :)
fajne kompozycje i gra detalem, intrygująca symetria ,arabeski ciała i maszyny..
W 1 trochę przeszkadzało mi jakby zaśmiecone ,przypadkowe tło za oknami samochodu...ale potem myśl ,że może brzydkie tło ma coś wspólnego z brzydkim stanikiem...albo rupieciarnia za oknem dialoguje z "potarganym" ramieniem modelki ...Ale może zawsze męski punkt widzenia będzie mi obcy ;)
Ogólnie, patrze, podziwiam i się uczę :)
Ja chyba jednak wole ja wychodzisz ze sterylnego studia. Znaczy te mi sie podobaja. Dawno juz mam pomysl i chec zrobienia takich zdjec ale jakos nikt nie kwapi sie z ofiarowaniem se(n/k)*sownego autka na sesje :(
*niepotrzebne skreslic
No rzeczywiscie na 1. tlo jest lekko nieuporzadkowane, no i oslonka przeciwsloneczna rozprasza, chyba lepiej jakby byla zlozona.
#2. zdecydowanie bardziej mi sie widzi.
No rzeczywiscie na 1. tlo jest lekko nieuporzadkowane, no i oslonka przeciwsloneczna rozprasza, chyba lepiej jakby byla zlozona.
Osłona jest otwarta, bo chyba taki był zamysł by modelka w nią patrzyła ( i chyba patrzy)... Tak mi się wydaje...
zajebista ze tak powiem modelka i zdjecie z klimatem , rasowe jak nic
Sailor moze masz racje, ale wiesz zabierac babke w staniku do samochodu, toz to zagrozenie dla innych kierowców :), no chyba ze jest lato i sie mieszka gdzies nad morzem to wtedy wsio dozwolone :).
ThomasZobl
28-01-2010, 21:25
Rewelacyjne foto!
I jeszcze na 2 kartka zdobiąca okno salonu.
I jeszcze na 2 kartka zdobiąca okno salonu.
a skad wiesz ze to kartka na oknie salonu a nie informacja od zony na oknie garazu?
marszull
04-02-2010, 13:06
... ze jak sobie nie dasz spokoju z tymi modelkami to juz nie masz po co wracac do domu ;-)