PDA

Zobacz pełną wersję : Program do nagrywania zdjęć na płytach dvd

Lucky_Luck
12-01-2010, 09:46
Siema, poszukuję programu, który uniemożliwia przegranie naszej płyty dla osób trzecich, oraz zrzucenie pojedyńczych danych na dysk.

Zna ktoś takie coś? :)

Ewentualnie modele nagrywarek?

RomanZWrocławia
12-01-2010, 11:20
prowakator ;) jak znajdziesz taki to dzwoń do możnych tego świata: zaczniesz palić w kominku studolarówkami. Wątek w kosmos lub do działu humor.
Zacznij oddawać klientom ODBITKI - niech skanują, albo komórką przefotografują.

Lucky_Luck
12-01-2010, 11:37
:mrgreen: haha, coś takiego jednak musi istnieć we wszechswiecie!

jackrabbit
12-01-2010, 11:46
ten tego, ten rzymski cesarz co podpalil Rzym jest spoko, chyba jest nawet jakas darmowa wersja

Gusioo
12-01-2010, 12:42
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/zabezpiecz_plyte/

jackrabbit
12-01-2010, 13:58
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/zabezpiecz_plyte/

z tego wynika ze jedyny dobry sposob to zrobienie prezentacji exe bo to od biedy da sie jakos zabezpieczyc, luzem wrzucone obrazki da sie skopiowac

stig
12-01-2010, 14:07
z tego wynika ze jedyny dobry sposob to zrobienie prezentacji exe bo to od biedy da sie jakos zabezpieczyc, luzem wrzucone obrazki da sie skopiowacTo print screenem sobie powyciagaja. ;) I potem beda swiecic na papierze takie gowna, i dupe zrabia fotografowi, ze takie kiepskie zdjecia im zrobil. Nie jeden raz slyszalem o takiej historii...

mikkay
12-01-2010, 14:10
z tego wynika ze jedyny dobry sposob to zrobienie prezentacji exe bo to od biedy da sie jakos zabezpieczyc, luzem wrzucone obrazki da sie skopiowac

Czego efektem będzie brak możliwości odtwarzania na komputerze innym niż z windowsem.

Nie wiem dokładnie jaka jest grupa docelowa, ale jeśli masz na myśli śluby to możesz zrobić na początek zwykłe zabezpieczenia. W większości przypadków młodzi sobie nie poradzą :)

To print screenem sobie powyciagaja. ;) I potem beda swiecic na papierze takie gowna, i dupe zrobia fotografowi, ze takie kiepskie zdjecia im zrobil. Nie jeden raz slyszalem o takiej historii...

Szczera i bolesna prawda.

jackrabbit
12-01-2010, 14:12
To print screenem sobie powyciagaja. ;) I potem beda swiecic na papierze takie gowna, i dupe zrobia fotografowi, ze takie kiepskie zdjecia im zrobil. Nie jeden raz slyszalem o takiej historii...

Hmmm na upartego to PrtSc da sie zablokowac ale to chyba zla droga :)

jackrabbit
12-01-2010, 14:15
Czego efektem będzie brak możliwości odtwarzania na komputerze innym niż z windowsem.

OK.. to inaczej. Plyta z bootowalnym systemem i wbudowana przegladarka/prezentacja, bez mozliwosci montowania innych napedow (dysku, pena). Dobre?

Gusioo
12-01-2010, 16:50
Exe można zdekompilować.

Wszystko, co jest w postaci cyfrowej da się skopiować - kwestia środków i czasu.

Lucky_Luck
12-01-2010, 18:41
Rozumiem, a jak w takim razie zabezpieczyć nagranie video? To jest chyba niewykonalne?

Gusioo
12-01-2010, 18:44
Najlepiej nie udostępniaj materiałów, skoro boisz się, że ktoś je skopiuje.

Lucky_Luck
12-01-2010, 19:22
Opis tego systemu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Content_Scramble_System

Znalazłem już chyba taki program, więc dzięki wszystkim.

PS.

jak znajdziesz taki to dzwoń do możnych tego świata: zaczniesz palić w kominku studolarówkami.

Robimy ognisko :D

mcl
12-01-2010, 20:13
Nie boisz się, że te wszystkie systemy i wynalazki spowodują, że właściwy odbiorca będzie miał wcześniej czy później problem z odtworzeniem materiału?

Gusioo
12-01-2010, 20:18
Oto przecież chodzi - zabezpieczyć tak, żeby potenacjalny złodziej, tfu. odbiorca, nie mógł tego odtworzyć.

kux
12-01-2010, 20:35
po prostu daj ludziom normalnie na płycie w pełnej rozdziałce nic nie kombinuj....
i do tego "gratis od firmy" 10 sztuk 15x21 i ze dwie sztuki 20x30 zrobione w dobrym labie na dobrym papierze....

w 90% przypadków lecą potem do jakiegos rossmana z płytą i po odebraniu jest zonk..... jakieś takie inne są.....
i grzecznie przychodza po odbitki....
to naprawdę działa

jeśli to o to chodzi bo tak naprawde nie napisałes o co biega dokładnie

Lucky_Luck
12-01-2010, 20:51
Nie boisz się, że te wszystkie systemy i wynalazki spowodują, że właściwy odbiorca będzie miał wcześniej czy później problem z odtworzeniem materiału?

Myślisz że na zwykłej płycie DVD, bez zabezpieczeń, normalnie odpali materiał za X lat?

Gusioo
12-01-2010, 20:54
Myślisz że na zwykłej płycie DVD, bez zabezpieczeń, normalnie odpali materiał za X lat?
Moje kasety magnetofonowe działają nadal.

Lucky_Luck
12-01-2010, 21:03
Moje kasety magnetofonowe działają nadal.

Jaki to ma związek z tym tematem?

Gusioo
12-01-2010, 21:09
Ano taki, że ten cud techniki ma już swoje lata - nie wiem dlaczego martwisz się tym, co będzie za X lat z płytą, skoro wystarczy zostawić ją na godzinę w mocno nasłonecznionym miejscu (parapet, na przykad) i już się zaczyna deformować.

A myślisz, że na zabezpieczonej płycie cokolwiek się zmieni? Chyba, że ją żywicą zalejesz.

jurekb
12-01-2010, 21:09
Opis tego systemu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Content_Scramble_System

Znalazłem już chyba taki program, więc dzięki wszystkim.

Chyba nie znalazłeś :-D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Content_Scramble_System:

"Ze względu na niski poziom bezpieczeństwa wykorzystanego algorytmu (niestandardowy 40-bitowy szyfr strumieniowy), algorytm ten został dość szybko złamany, co umożliwiło swobodne odczytywanie nośników za pomocą dowolnych urządzeń i oprogramowania. Pierwsze implementacje dekoderów CSS przypisywane są młodemu Norwegowi Jonowi Johansonowi."

Lucky_Luck
12-01-2010, 21:14
Te kody mają jakieś tam swoje rozmieszczenie na świecie. Nie chce mi się wgłębiać za bardzo na ten temat, ale znalazłem coś innego. Muszę sprawdzić to jeszcze na innym kompie i wtedy powiem jak wyszło ;)

Lucky_Luck
12-01-2010, 21:20
A myślisz, że na zabezpieczonej płycie cokolwiek się zmieni? Chyba, że ją żywicą zalejesz.

Dobry pomysł. Coś w stylu bursztynu. Taka płyta DVD z 2010 roku na Sopockim molo za hmm... 50 lat jeśli Bałtyk nam nie zabierze kawałka Polski, może być sporo warta.