Zobacz pełną wersję : sigma 24-70 2,8 d300s i trasa do Gdyni
Obiektyw mam od roku 24-70 2,8 i ze starym d200 spisywal sie spoko . od 2 miechów jestem posiadaczem d 300s i mam kibel . obiektyw znajdzie punkt , piknie i przesunie delikatnie jak by jeszcze szukał i ostrości mam kawalek za . Nadmieniam ze na grzybku jest włączone S , jak i S przy bagnecie . robiłem test z nikonem 50 1,8 i wmiare bajka .
Napiszcie mi wszystko o takim kalibrowaniu w gdyni , żebym sie nie plątał i jeździł tysiąc razy . na co uważąć. mam kawał ale brykne się pociągiem . nadrobie książke i browarka walne
marszull
06-01-2010, 19:28
ale kalibrowania moga Ci nie zrobic od reki.
Najlepiej (tak jak pisza u siebie na stronie) wyslac dhl'em
ewentualnie przez Sigma centrum (zawozisz do nich i od nich odbierasz, a oni sie zajmuja wysylka)
aha ktos tu na forum wspominal ze aku musza byc naladowane bo inaczej moga odeslac sprzet
A ile kosztuje taka usługa? Też bym musiał swoją Sigmę wysłać..
jak na gwarancji to za free
jak na gwarancji to za free
Wlaśnie już dawno po gwarancji..
Kolega Michal1972 płacił kilka m-cy temu ok 260zł + przesyłka za Sigmę 20/1,8, wysyłał razem z puszką. O ile pamiętam konsultował to z Foto-Landem w Chorzowie i trwało to nieco dłużej niż obiecano.. musiał się trochę nadzwonić. O szczegóły zapytaj go na PM.
marszull
07-01-2010, 00:11
gdzies na stronie sigmy byla cena za kalibrowanie po gwarancji.
nie moge znalezc, tylko to: http://fototok.pl/forum/viewtopic.php?p=50
ale mi, kiedys na maila odpowiedzieli dosyc szybko z tego co pamietam
Samo kalibrowanie nie trwa długo, ja zostawaiłem na dwa dni swoje szkiełko.
Albo się umów konkretnie na dzień że tego i tego dnia będziesz i chcesz aby to zrobili od razu
albo pozostaje kurier: szkło + body