Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] A jeszcze po samograju....a co!
Material z tego pleneru kipi pieknymi widokami.......
Dwa kolejne zdjecia z wypadu przedswiatecznego;)
1
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/01/2nv8go9-1.jpg
źródło (http://i46.tinypic.com/2nv8go9.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/01/23hwunb-1.jpg
źródło (http://i49.tinypic.com/23hwunb.jpg)
Sebastianito
05-01-2010, 01:28
Jedynka jest samograjem, na dwojce lata moja galka oczna jak powariowana i sie na skale wyrypala :)
........na dwojce lata moja galka oczna jak powariowana i sie na skale wyrypala :)
To dobrze czy zle....chmmm?!:D:D
No ładnie - jak zawsze - ale mam bardzo podobne, zwłaszcza jedynka (prawie identyczny kadr), więc zachwycać mi sie trudno, no ale co by nie pisać - zrobione dobrze i nie ma sie o co przyczepić. ;)
GUINNESSts
05-01-2010, 02:48
W pracy jestes rozumiem?
Powalone kontrastem. Jeden szczegolnie. Szkoda, bo kadr wymienionej fajny:(
W pracy jestes rozumiem?
Co ty masz do kontrastu, wg. mnie jest tak jak byc powinno :)
W pracy jestes rozumiem?
Tomku zastanawiam sie czy zdajesz sobie sprawe z odchylenia matrycy twojego laptopa.......zdjecie ma podciagniety kontrast ale w pewnych granicach, poza tym poza niebem i lekkim rozjasnieniem skalek na dole niewiele ruszalem:)
Mysle ze widzialem u Ciebie duuuzo bardziej pojechane kontrastem zdjecia;)
Aaaa w pracy nie jestem bo od dzis jestem unemloyed:D
oba ladne ale postawie na 1 mz jest bardziej przyjazna dla oka niz 2
Wybieram jedynkę. Za czystość, chłód i przejrzystość.
Jedyneczka jest super.
Piękne lustro :).
Kolorki na zarówno na 1 jak i na 2 eleganckie :).
Na dwójce ciekawie kadr zbudowany, oczy trochę błądzą...ale bardzo podoba mi się to zdjęcie.
1 piękne, czyściutkie lusterko. :)
Obie sa bardzo ladne, jednak ze wzgledu na kadr wybiore nr 1 :)
Oba bardzo przyjemne ale na 1 za duzo mi zbyt ciemnych (kotrastowych) miejsc.
GUINNESSts
05-01-2010, 12:38
Tomku zastanawiam sie czy zdajesz sobie sprawe z odchylenia matrycy twojego laptopa.......zdjecie ma podciagniety kontrast ale w pewnych granicach, poza tym poza niebem i lekkim rozjasnieniem skalek na dole niewiele ruszalem:)
Mysle ze widzialem u Ciebie duuuzo bardziej pojechane kontrastem zdjecia;)
Aaaa w pracy nie jestem bo od dzis jestem unemloyed:D
Alez zdaja sobie sprawe. Rowniez z tego,ze oceniam teraz tylko te jedna fotke. I nie ma ona nic a nic do kontrastu moich fotek. Nie oceniaqj mnie a przyjmij tylko do wiadomosci jak widze tylko i wylacznie ta jedna fotografie!!!
Alez zdaja sobie sprawe. Rowniez z tego,ze oceniam teraz tylko te jedna fotke. I nie ma ona nic a nic do kontrastu moich fotek. Nie oceniaqj mnie a przyjmij tylko do wiadomosci jak widze tylko i wylacznie ta jedna fotografie!!!
Spoko.....ok ale nie wiem gdzie ty tam widzisz przekontrastowanie!
december
05-01-2010, 13:19
unemloyed:D
Nie ma takiego słowa.
Zdjęcia b dobre, szczególnie 1.
Nie ma takiego słowa.
Tak mi dales do myslenia ze pogooglowalem z wrazenia......prosze http://pl.wiktionary.org/wiki/unemployed
wojtek6308
05-01-2010, 13:54
..., a mnie podobają się obie :)
december
05-01-2010, 14:02
Tak mi dales do myslenia ze pogooglowalem z wrazenia......prosze http://pl.wiktionary.org/wiki/unemployed
To poszukaj tego słowa, które napisałeś czyli unemloyed a nie unemployed. Jak już ktoś pisze na polskim forum po angielsku, to niech chociaż literówek nie popełnia. Dzięki za linka, na pewno sam bym na to nie wpadł, dzięki...
Nikonozaur
05-01-2010, 14:15
W pracy jestes rozumiem? [...]
Fajną masz robotę Grzegorz, ja muszę się w domu katować. :mrgreen:
Foty gitarka.
Musze troche zburzyc postrzeganie... wybieram zdecydowanie 2 ujecie ;)
To poszukaj tego słowa, które napisałeś czyli unemloyed a nie unemployed. Jak już ktoś pisze na polskim forum po angielsku, to niech chociaż literówek nie popełnia. Dzięki za linka, na pewno sam bym na to nie wpadł, dzięki...
No zobacz.....nie zauwazylem ze strzelilem literowke......ale chyba z mozesz sie domyslic co:D
december
05-01-2010, 15:11
No zobacz.....nie zauwazylem ze strzelilem literowke......ale chyba z mozesz sie domyslic co:D Ja tak ... :) a wracając do zdjęć jak już wspomniałem obie wersje bardzo dobre, zresztą jak i pozostałe które już pokazywałeś wcześniej.
krzysztofz24
05-01-2010, 16:58
Oba zdjecia fajne,takie przejrzyste i klarowne ,podobaja mi sie.Gdybym mial wybierac to wole 2 ,jakos ten kadr mi bardziej pasuje.
Aberrator
05-01-2010, 17:03
Na jedynce to co najciekawsze czyli ośnieżone góry zostały przykryte nieciekawym pierwszym planem. Oba poprawne widoczki górskie bez motywu przewodniego. Ogólnie OK
GUINNESSts
05-01-2010, 19:08
Co ty masz do kontrastu, wg. mnie jest tak jak byc powinno :)
Wedlug Ciebie! Slusznie zauwazyles;):)
Spoko.....ok ale nie wiem gdzie ty tam widzisz przekontrastowanie!
Nie wiem co Tobie da takie rozpisywanie sie bo juz raz pisalem. Moze tym razem mniej skrotowo.
Zaczne od tego, ze fotka ok!!! Przeszkadza mi jednak zbyt mocno skontrastowany dol fotografii. Kamole przez to wygladaja jak wklejone. A niebo interesuje bardziej w odbiciu anizeli tam gdzie powinno. I wlasnie dlatego napisalem, ze pojechane kontrastem! Moj wzrok bladzi jak oszukany. Zastanawiajac sie czy moze lepiej byloby odwrocic fotografie tak, aby wszystko znalazlo sie na swoim miejscu.
Bardzo lubie takie kontrasty i jeszcze nie raz je u mnie zobaczysz. Chetnie przeczytam wtedy czy nie przegiolem przypadkiem.
Tutaj widze taki kontrast dodany tylko selektywnie tam, gdzie odbijaja sie gorki. Bo o to Tobie chodzilo i ciekawie to wyglada. Takie lustro w calym dole mi osobiscie nie pasuje.
A na przyszlosc nie bierz tak do serca, tylko przyjmij do wiadomosci. Kazdy z nas odbiera obraz inaczej:):):)
Ps: Niewybieralbym sie tutaj przez kilka dni. Dla przestrogi. Jest niebezpiecznie i drogi sa pozamykane. Ta Killarney - Kennmare przy tej fotce rowniez.
Wedlug Ciebie! Slusznie zauwazyles;):)
Nie wiem co Tobie da takie rozpisywanie sie bo juz raz pisalem. Moze tym razem mniej skrotowo.
Zaczne od tego, ze fotka ok!!! Przeszkadza mi jednak zbyt mocno skontrastowany dol fotografii. Kamole przez to wygladaja jak wklejone. A niebo interesuje bardziej w odbiciu anizeli tam gdzie powinno. I wlasnie dlatego napisalem, ze pojechane kontrastem! Moj wzrok bladzi jak oszukany. Zastanawiajac sie czy moze lepiej byloby odwrocic fotografie tak, aby wszystko znalazlo sie na swoim miejscu.
Bardzo lubie takie kontrasty i jeszcze nie raz je u mnie zobaczysz. Chetnie przeczytam wtedy czy nie przegiolem przypadkiem.
Tutaj widze taki kontrast dodany tylko selektywnie tam, gdzie odbijaja sie gorki. Bo o to Tobie chodzilo i ciekawie to wyglada. Takie lustro w calym dole mi osobiscie nie pasuje.
A na przyszlosc nie bierz tak do serca, tylko przyjmij do wiadomosci. Kazdy z nas odbiera obraz inaczej:):):)
Ps: Niewybieralbym sie tutaj przez kilka dni. Dla przestrogi. Jest niebezpiecznie i drogi sa pozamykane. Ta Killarney - Kennmare przy tej fotce rowniez.
Oj a ja w Connemare sie wybieram........
Tomku nie kontrastowalem za mocno dolu.......jak pisalem zdjecie nie bylo mocno poprawiane bo nie musialo....oddbicia nie ruszalem....takie trafilismy warunki....a kamienie byly prawie jak smola bo jak widzisz bardzo zroznicowane swiatlo mialem....kamienie sa wyciagane i to co najbardziej mnie wtedy zauroczylo to to ze wlasnie kamienie wygladaly jak wklejone;)
GUINNESSts
05-01-2010, 20:04
Oj a ja w Connemare sie wybieram........
Tomku nie kontrastowalem za mocno dolu.......jak pisalem zdjecie nie bylo mocno poprawiane bo nie musialo....oddbicia nie ruszalem....takie trafilismy warunki....a kamienie byly prawie jak smola bo jak widzisz bardzo zroznicowane swiatlo mialem....kamienie sa wyciagane i to co najbardziej mnie wtedy zauroczylo to to ze wlasnie kamienie wygladaly jak wklejone;)
No i oki:) Pisze co czuje ogladajac.
Nie wiem jakie tam drogi. Tutaj maly poslizg nie grozi wpadnieciem do rowu, tylko na kazdym zakrecie lotem kilka (w najlepszym przypadku) metrow w dol. Na drodze nie jestes sam a irole mrozu nigdy nie widzieli. Wiec ostroznie. Pisze to rowniez dla tych, ktorzy sie wybieraja gdzies. Jest naprawe duzo przykrych w skutkach wypadkow. A spychary to ja tu jeszcze nie widzialem. Natomiast widzialem gospodarzy wyspy, polewajacych lod na drodze goraca woda.