Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pouczająca brutalna codzienność z Faka

pradut
05-01-2010, 00:38
czyli jeśli chcesz, śnisz, marzysz, mantrujesz by zostać fotoreporterem prasowym, przeczytaj jak wygląda codzienność

z tego wątku wyszukujemy komentarze Wojtka Wardejna i sie dowiadujemy co to BZ
http://fakt.brukowiec-story.com/szybkim-kontkiem-do-kadr/

freefly
05-01-2010, 02:57
Życie z reguły jest brutalne.
Trzeba pamiętać, że pracując dla kogoś realizuje się w większości przypadków jego marzenia i sny, a nie własne.
Takie wylewanie żali na blogach mnie śmieszy, bo czy kogokolwiek, kto idzie posiedzieć na kiblu z brukowcem w ręce interesuje, że wydawca komuś nie zapłacił za jego pracę. Ma do tego stosunek niejako fekalny. A jak zabraknie mu papieru toaletowego, to i tak podetrze się pracą dziennikarza i fotoreportera. A tym ostatnim wydaje się, że ich praca jest jakaś wartościowa.

pradut
05-01-2010, 11:07
heh, ciekawa opinia, ciekawe czy to samo napisałbyś gdyby sprawa nie dotyczyła tej gazety, ale jakiejś lepszej?
;)

freefly
05-01-2010, 11:23
heh, ciekawa opinia, ciekawe czy to samo napisałbyś gdyby sprawa nie dotyczyła tej gazety, ale jakiejś lepszej?
;)

Papier z lepszych gazet nie nadaje się do podcierania. Jest po prostu za śliski.;)
Nawet na podpałkę nadaje się średnio, bo kiepsko się pali.:-D

jackrabbit
05-01-2010, 11:25
podejrzewam sie ze wielu z nas mogloby podobne, rownie zalosne historie przytoczyc, z roznych firm..

freefly chyba inne artykuly czytalismy bo nie wiem do czego sie odnosisz w tym poscie :)

RomanZWrocławia
05-01-2010, 12:28
"Papier z lepszych gazet nie nadaje się do podcierania. Jest po prostu za śliski"

O Kolego, jestem z pokolenia, które w ramach protestu stosowało w WC "Kraj Rad" - dla młodszych - gazeta w języku polskim sławiąca dokonania wielkiej socjalistycznej rewolucji październikowej, oraz opisująca jakim to miodem i mlekiem ocieka życie mieszkańców raju za naszą wschodnią granicą, geniusz myśli przywódców ...... itd. Wielki czerwony brat przypuszczając taką formę sabotażu wydawał ten tytuł na papierze tak śliskim, że tylko najzatwardsi ;) opozycjoniści odważali się powtórzyć protest w tej formie.
Sorry z OT

!AGresT
05-01-2010, 15:50
Jeżeli komuś udała się ta operacja przy pomocy KR, należy mu się medal i status poszkodowanego :)
A na temat stosunków pracy i układów, to jeśli wlazłeś między wrony...
Niestety środowisko fotografów zawodowych nie istnieje, jest tylko pole walki, ale to odrębny temat.

pradut
05-01-2010, 16:46
no więc wlasnie Agrest
były próby tworzenia i jak widzę blada dupa

Waldy
06-01-2010, 16:17
Nie chcę robić kryptoreklamy, ale są też porządne wydawnictwa. Sporadycznie posyłam materiały (reportaż społeczny) do tygodnika Gość Niedzielny. Zawsze jest dobre honorarium i przysłany pocztą egzemplarz autorski.

pradut
06-01-2010, 18:39
Przesyłany pocztą egzemplarz autorski
auć
to przedwojenny dobry obyczaj panie

pisma nie znam, powiem szczerze, ale za takie coś szacunek

Waldy
06-01-2010, 22:46
Tak, wiem, że to relikt niczym Kabaret Starszych Panów, dlatego właśnie o tym piszę.
Proponuję, dla pokrzepienia ducha i potwierdzenia, że flaszka jest do połowy pełna o podzielenie się pozytywnymi wrażeniami.

Sokolik Wędrowny
15-01-2010, 13:30
Przesyłany pocztą egzemplarz autorski
auć
to przedwojenny dobry obyczaj panie

pisma nie znam, powiem szczerze, ale za takie coś szacunek

Jeszcze całkiem niedawno "Poznaj Swój Kraj" kultywował ów dobry obyczaj. A - i jeszcze "Spotkania z Zabytkami".