PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Come with me! Spodobaly sie pierwsze, wejdz i sprawdz nastepne :)

Sebastianito
04-01-2010, 21:06
NAwet nie wiecie jak trudno jest sie rozstac ze zdjeciami... siedzialem w pracy i ciagle myslalem jak to zrobic aby bylo OK... I tak doszedlem do wniosku: Zeby zdjecie bylo dobre, nalezy poprawnie wywolac RAW-a... I tu juz sie w tancu nie pie... (przepraszam) i zrobilem na szybko. No coz trzeba roznych drog probowac.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.photomediaworld.com/img/photos/1253_sebastianito/67984.jpg)

A co do tytulu postu, to poprostu nie mam pomyslu...

Ubiegam szybko wszystkich... przepalow nie ma (jest bardzo jasno).

Polsar74
04-01-2010, 21:08
o w dup@ !!! Aleś mi kolego zrobił piękny widoczek na wieczór - wielkie gratulacje.

harb
powiem Ci Sebastian ze to jest mz. najładniejsze bo subtelnie piekne :-D

zaza67
i bardzo ladnie wyszlo Sebastianie

Sowulus12
04-01-2010, 21:09
Mocne - piękne kolory!!!

Locter
04-01-2010, 21:11
Co tu dużo gadać - po prostu bajka ;)

PABLOOK
04-01-2010, 21:13
wejdz i sprawdz nastepne

No i wchodzę, sprawdzam a tu łup i mokry :mrgreen:.
Świetny dynamizm bije z tego kadru. Kolory miodzio.

A i najważniejsze: bez przepałów :mrgreen:.

Nemeth
04-01-2010, 21:15
(...)I tak doszedlem do wniosku: Zeby zdjecie bylo dobre, nalezy poprawnie wywolac RAW-a... (...)

A nie zgadzam się!

Są w życiu tylko trzy prawdy: święta prawda, tysz prawda i gówno prawda.

Twój wniosek niebezpiecznie zahacza o tę trzecią prawdę ;)

Żeby zdjęcie było dobre trzeba (mz.) widzieć kadr nim się wciśnie spust, poprawnie naświetlić scenę, w końcu - poprawnie je wywołać. :D

A zdjęcie przyjemne ale nie odkrywcze.

Reju
04-01-2010, 21:23
Fajne kolorki

Greg77
04-01-2010, 21:35
No no!

Sebastianito
04-01-2010, 21:36
A zdjęcie przyjemne ale nie odkrywcze.

No przeciez pisalem, ze weny nie mam... nie :D

Paablitos
04-01-2010, 21:44
Co do tego poprawnego wywolania RAW... to rozumie sie byl skrot myslowy...;)
Fotka piekna... tez chcialbym miec taki "brak weny".... moze tak bym sie zapisal do ciebie na kurs poprawnego wywolywania RAW?:D
Pozdrawiam, Pawel

sebwer
04-01-2010, 21:47
Bardzo miłe i fajne. Co z tego, że nie odkrywcze? Nie musi być odkrywcze, by być dobre. Dla mnie jest b.dobre.

Sebastianito
04-01-2010, 22:25
Co do tego poprawnego wywolania RAW... to rozumie sie byl skrot myslowy...;)
Fotka piekna... tez chcialbym miec taki "brak weny".... moze tak bym sie zapisal do ciebie na kurs poprawnego wywolywania RAW?:D
Pozdrawiam, Pawel

Nie to nie byl skrot myslowy... poczytaj o tym bo naprawde warto!

jarek76
04-01-2010, 22:28
Całkiem nieźle to wywołałeś :)

Paablitos
04-01-2010, 22:39
Sebastian Kraus

...poczytaj o tym bo naprawde warto!

Jakies linki, namiary? Mile widziane (mozna na pw)... Ja jak na razie po omacku i wedlug wlasnego widzimisia obrabiam RAW-y.... z roznym skutkiem...dlatego jak to mowia... "madrego warto posluchac".
Pozdrawiam.Paweł

Paablitos
04-01-2010, 22:56
wiem, wiem... pojechalem po bandzie...:)
ale z drugiej strony... mentorska idea forum....................
Paweł

Mich77
04-01-2010, 22:56
fajne, w twoim stylu!

rainer
04-01-2010, 23:18
Piękne zdjęcie. :)

ostrytux
04-01-2010, 23:31
Sebastian czy Ty otwierasz fabrykę landryn :twisted: ?
Jako miłośnik landszaftowych landryn :) powiem jedno – pięknie się dziej.

kulten
05-01-2010, 00:19
Jakies linki, namiary? Mile widziane (mozna na pw)... Ja jak na razie po omacku i wedlug wlasnego widzimisia obrabiam RAW-y.... z roznym skutkiem...dlatego jak to mowia... "madrego warto posluchac".
Pozdrawiam.Paweł

Tak na chwilę wpadłem i służę. Jeśli coś po ang. łapiesz to dasz radę, jeśli nie to google translator może pomóc. Ale i bez tego wierzę, że dasz radę. Innym też zresztą mogą się przydać te 2 tutki mojego autorstwa:

http://www.marcinbera.com/blog/visionaire/
oraz (szczegółowszy)
http://www.marcinbera.com/blog/as-the-flower-withers/

All the best w Nowym Roku Panie i Panowie.
Pozdrawia Kulten

GUINNESSts
05-01-2010, 00:33
Seba. Skoro Ty ciagle nie masz weny i musisz odpoczac, to ja proponuje, zrob to. Bo jesli to bez weny i rzeczywiscie potrzebujesz odpoczynku, to ja chetnie zaczekam na wyniki po rekonwalescencji. Ta, ktora prezentujesz jej nie wymaga. Ale jesli ma byc jeszcze lepiej to papa!!! Czekam cierpliwie;):)

monikad4M
05-01-2010, 00:47
zdjęcia jak malowane :) chciałam wrzucić na forum kilka widoczków z Death Valley i Las Vegas ale sorry... wrócę tutaj za dłuuuuuugi czas albo wcale :) teraz idę się uczyć :) stronkę masz czarującą :) :) :)

Sebastianito
05-01-2010, 01:04
Seba. Skoro Ty ciagle nie masz weny i musisz odpoczac, to ja proponuje, zrob to. Bo jesli to bez weny i rzeczywiscie potrzebujesz odpoczynku, to ja chetnie zaczekam na wyniki po rekonwalescencji. Ta, ktora prezentujesz jej nie wymaga. Ale jesli ma byc jeszcze lepiej to papa!!! Czekam cierpliwie;):)

I teraz czuje presje :) Jest gorzej niz myslalem :)

W sobote jade z Martinezem pofocic tu i tam wiec sie zobaczy jak bedzie :)

barbi
05-01-2010, 01:26
Przepaliłeś dół i górę, stać Cię na więcej, to jest zachęta z mojej strony nie krytyka, bo jesteś dobry - i już wiem, że mam prze... rąbane od kolegów - trudno. :) Buźki dla wszyskich.

Sebastianito
05-01-2010, 01:30
Przepaliłeś dół i górę, stać Cię na więcej, to jest zachęta z mojej strony nie krytyka, bo jesteś dobry - i już wiem, że mam prze... rąbane od kolegów - trudno. :) Buźki dla wszyskich.

Nie masz przerabane bo wiem, ze stac mnie na wiecej :) A co do przepalow to chyba ustawienie kontrastu na monitorze sie klania... :D

Zacheta przyjeta :)

andre77
05-01-2010, 01:33
Fotka super zresztą jak wszystkie Twoje :), znasz się na rzeczy

martinez
05-01-2010, 02:07
I teraz czuje presje :) Jest gorzej niz myslalem :)

W sobote jade z Martinezem pofocic tu i tam wiec sie zobaczy jak bedzie :)

Oj tak tak... zgadza się ;) już mnie nosi na samą myśl. Dwa dni z Sebą... mam nadzieję że wrócę z dobrym materiałem i czegoś się nauczę przy okazji od Seby ;) oraz że jakoś z nim wytrzymam! :razz:

A co do samego zdjęcia... no cóż, wszystko było już napisane... landryna jak się patrzy, palce lizać! Mniam.

p.s.
ja tam żadnych przepałów nie widzę, a patrzę na to zdjęcie na moim lapcu, w zasadzie bez kalibracji (w sumie to robionej na oko).

pinokio
05-01-2010, 02:09
Piknie wyszło

Locter
05-01-2010, 02:18
Panie Kultenie - gdzież sie Pan podziewał, może rozważysz decyzję o powrocie na forum, choćby po to żeby czasem obiektywnie zjechać jakieś zdjęcie ? :) Dzięki za linki, poczytam.

Paablitos
05-01-2010, 07:26
Kulten
Tak na chwilę wpadłem i służę

Dzieki wielkie... :)

Pozdrawiam, Paweł

Hoobie
05-01-2010, 11:44
Świetna fotografia... Kolory, kadr... miodzio Pane, miodzio...
A co do braku weny, no cóż - podtrzymuję to, co napisałem w poprzednim wątku :D

Strus
05-01-2010, 12:26
Tak na chwilę wpadłem i służę. Jeśli coś po ang. łapiesz to dasz radę, jeśli nie to google translator może pomóc. Ale i bez tego wierzę, że dasz radę. Innym też zresztą mogą się przydać te 2 tutki mojego autorstwa:

http://www.marcinbera.com/blog/visionaire/
oraz (szczegółowszy)
http://www.marcinbera.com/blog/as-the-flower-withers/

All the best w Nowym Roku Panie i Panowie.
Pozdrawia Kulten

Narcystyczne (tak mi sie jakos... :D) zmartwychwstanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Teraz znowu bedzie pare miesiecy ciszy :D Tutki sie same nie napisza..... :D

Seba, Martinez - i dlaczemu Nielot nic nie wie ze plenerek, he?? No tak, nie dzwonie, nie pisze to zapomnieli :cry:

A fota jak fota. landryna jaka jest kazdy widzi. Ze potrafisz lepiej kazdy wie. To co mi osobiscie tu nie lezy to chyba kadrowanie. Jakos przeszkadza mi ta skalka. Nie dalo sie jej przesunac? :mrgreen:

martinez
05-01-2010, 13:04
Seba, Martinez - i dlaczemu Nielot nic nie wie ze plenerek, he?? No tak, nie dzwonie, nie pisze to zapomnieli :cry:

No widzisz, sam sobie jesteś winny :razz:
Sorki za OT ;)

wojtek6308
05-01-2010, 13:58
No, ... i bardzo ładnie :-D

Sebastianito
05-01-2010, 16:07
[QUOTE=Strus;1672237]

QUOTE]

No to dzwon...

Averne
05-01-2010, 16:13
Super obróbka ;)

krzysztofz24
05-01-2010, 16:45
Bardzo ladne kolorki ,kadr ,woda jak dla mnie idealnie pokazana -jest rozmycie ,ale bez przesady. Ogolnie to wszystko zagralo i wypada pogratulowac fotki...:-)