Zobacz pełną wersję : D80 i numer partii
Witam
Czy ktoś wie co oznacza, że D80 jest z PartNo: VBA140AE ???
W ksiezycowa noc zamienia sie w wilkolaka? ;)
Może oznaczać np że prześwietla lub niedoświatla. Na końcu ma AE. ;-)
Witamy na forum
napewno to tak:
Very Black Aparat 140 Automat i Emmanual
cyfry jak komu pasuje (-:
Czy ktoś wie co oznacza, że D80 jest z PartNo: VBA140AE ???
Koledzy wlasciwie powiedzieli juz wszystko :-)
Tak powazniej, to skad wymysliles ze PartNo to numer partii? Chyba ze traktujesz Nikona jako Przewodnia Sile Narodu - wtedy jest to sluszna koncepcja.
Na koniec stare indianskie powiedzenie: Google Twoim przyjacielem. (http://www.google.pl/search?q=VBA140AE&hl=pl&lr=&start=0&sa=N)
to jest pewnie seria z poszerzonym zakresem tonalnym matrycy - wiec nie przepala i nie gina szczegoly w cieniach ;)
Nie no litości, czy angielski jest aż taki trudny? Przecież to numer części podejrzewam że jakbyś rozłożył aparat na części to każda by miała swój "numer partii":D
sebbirch
02-11-2006, 13:20
Nie no litości, czy angielski jest aż taki trudny? Przecież to numer części podejrzewam że jakbyś rozłożył aparat na części to każda by miała swój "numer partii":D
Chyba chciałeś napisać że VBA140AE to numer katalogowy BODY D80 ...
Pozdrawiam
Chciałem napisać że gdy weźmiesz service manual do tego aparatu (czy jakiegokolwiek innego urządzenia) to każda jego część składowa ma właśnie part number po to żeby ułatwić obrót częściami zamiennymi, i aparat jako całość też ma swój part number, nie wiem jak ma się to do nr katalogowego ale w dużym uproszczeniu pewnie tak właśnie jest :-)
sebbirch
02-11-2006, 15:16
Chciałem napisać że gdy weźmiesz service manual do tego aparatu (czy jakiegokolwiek innego urządzenia) to każda jego część składowa ma właśnie part number po to żeby ułatwić obrót częściami zamiennymi, i aparat jako całość też ma swój part number, nie wiem jak ma się to do nr katalogowego ale w dużym uproszczeniu pewnie tak właśnie jest :-)
Pewnie tak :)
Pozdrawiam
michal_wu
02-11-2006, 19:43
Zgadzam się - "partia" to albo "lot" albo "serial".
Notabene - czy kiedykolwiek było tak (jak np. z prockami AMD),żeby któraś partia (czyli dla nr seryjnych od...do...) jakikolwiek model miał lepiej lub gorzej od innych? Chyba wszystko zastępuję firmware, więc doprawdy - nie rozumiem pytania Cigano...
Pozdr!
Zbigniew
02-11-2006, 19:52
A czy wszystkie procesory danego typu produkowane są w czasie jednej, długiej serii produkcyjnej w trakcie której nie zmieniają się warunki procesów technologicznych ? Nie. Z tym wiąże się pojęcie uzysku produkcyjnego (tj. ile procków ze struktur z danego podłożajest dobrych). Ponadto kupując procesor nie wiesz jaka jest jego żywotność - zdarzały się przypadki, że następywało przedwczesne uszkadzanie termiczne układów (związek z ich procesem starzeniowym). Było tak chyba akurat w przypadku Intela.
:)
Zbigniew: Racja, tylko czy w takiej sytuacji automatycznie "numer partii" cos konkretnego oznacza? (dla uzytkownika oczywiscie)
Bo tak odbieram pytanie Cigano.
A czy wszystkie procesory danego typu produkowane są w czasie jednej, długiej serii produkcyjnej w trakcie której nie zmieniają się warunki procesów technologicznych ? Nie. Z tym wiąże się pojęcie uzysku produkcyjnego (tj. ile procków ze struktur z danego podłożajest dobrych). Ponadto kupując procesor nie wiesz jaka jest jego żywotność - zdarzały się przypadki, że następywało przedwczesne uszkadzanie termiczne układów (związek z ich procesem starzeniowym). Było tak chyba akurat w przypadku Intela.
:)
wiesz co Ci Zbigniew powiem? (az sobie zalozylem konto zeby to napisac)
Ty masz chyba jakis kompleks
Jestem od dluzszego czasu na forum i wszystkie posty ktorych nie rozumiem to sa Twoje posty
Nawet w tak beznadziejnym watku jak ten, potrafisz znalezc miejsce gdzie sie wbijesz i pokazesz wszystkim jaka to niesamowita wiedze posiadles
Jeszcze jak piszesz cos co ma choc odrobine jakis zwiazek z fotografia, potrafie to przezyc, ale tym razem nie wytrzymalem
Z calym szacunkiem ale mam wrazenie ze przeginasz