Zobacz pełną wersję : MB-D80 PRO z LCD wasze opinie
Na początek witam:)
Czy ktoś z forumowiczów korzystał lub korzysta z tej wersji gripa (http://www.allegro.pl/item863746680_nikon_d80_d90_grip_battery_pack_mb_d 80_pro_z_lcd.html)
Bardzo ciekawa jest funkcja interwałów której nie ma D80, a która mnie interesuje. Proszę o jakieś informacje:)
Grip fajny. Taki bajer. Miałem go z D80 i ma fajne funkcje. Interwał działa jak chcesz, dużo zabawy.
Ale.
Trzeszczy plastikiem, miałem wrażenie, że zaraz pęknie coś albo się oderwie. Szczególnie przy pionowym chwycie, wydawało mi się, że aparat z obiektywem i lampą odginał się od BP. Takie wrażenie. Wolałem trzymać za aparat.
Drugi problem, trochę wkurzający. Mianowicie tylna klapka, ta z wyświetlaczem, jest troszkę luźna. Jak nosisz aparat na pasku, non stop ta klapka klekoce.
Gdy by umieścić paseczek gumki pod nią, to by ten luzik zniknął. A tak to cały czas słyszałem tą klapkę.
Trzeci. Szybko wycierający się uchwyt. To znaczy, szybko wyciera się czarna matowa farba z uchwytu, i wychodzi piękny błyszczący plastik. Wygląda to tragicznie.
Po za tym, z dwoma aku bardzo stabilny. No i wiesz która godzina i jaka data.
Dzięki za informacje.
Szczerze mówiąc trochę mnie zniechęciłeś tym "wrażeniem" i tym świecącym plastikiem, więc pewnie skończy się na Alphie.
było już tyle tematów o delcie i innych zamiennikach...wystarczy poszukać
damciop03
05-01-2010, 22:18
Wypowiem się jak erde tematów było pełno aż mam ich powoli dosyć:) jesteś nowy po prostu poszukaj wątek i poczytaj:)
Poszedłem za radą... poszukałem, poczytałem, dozbierałem trochę i od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem oryginalnego MB-D80 ;D fakt, że używany ale wygląda jak nówka:) martwi mnie tylko jedno... a mianowicie spust migawki... czy on powinien tak płynnie chodzić? Czy nie powinno być tak jak w body że są dwa stopnie nacisku? Będę wdzięczny za odpowiedź:)
już na to narzekałem:)
tak ma być.