Zobacz pełną wersję : Który torbacz na sprzęt ??
Witam :)
Aktualnie jestem na etapie poszukiwania torby na sprzęt... Niestety, musi być dość duża.. Zależy mi, by pomieściła:
- D90 z MB
- standardowy zoom (Sigma 17-70 lub Tamron 17-50)
- krótką stałkę (35 lub 50)
- szeroki kąt (coś pokroju Sigma 10-20 lub Tokina 12-24)
- nieduże tele (70-300 VR lub Sigma 50-150)
- 2 lampy (Metz 48 AF-1 i najprawdopodobniej YongNuo YN-460)
- pierdoły (baterie, ładowarki, radiowe wyzwalacze)
Wysoce wskazane, aby była taka możliwość, by wchodziło D90+MB z zapiętym tele, lub D90+MB z założonym innym szkłem i lampą(wtedy lampa wyprostowana i body położone na boku)
Budżet: No, nie za bogato.... 200 to max na chwilę obecną...
Aha, mam nadzieję, że nie usłyszę zaraz hasła reklamowego jednej z polskich sieci komórkowych.
Mam nadzieję, że pomożecie :)
Pozdrawiam
Aha, mam nadzieję, że nie usłyszę zaraz hasła reklamowego jednej z polskich sieci komórkowych.
to może zapytaj w orange?
ja bym polował na naszej giełdzie/allegro na coś pokroju repotrerów czy nova 200... troche mały budżet.
to może zapytaj w orange?
Toreb nie mieli, ale za to jakie atrakcyjne pakiety ;)
ja bym polował na naszej giełdzie/allegro na coś pokroju repotrerów czy nova 200... troche mały budżet.
marszull
04-01-2010, 15:20
szukaj reportera, raczej z tych wiekszych numerow jesli ma byc wygodnie z taka iloscia sprzetu
wojtas0009
04-01-2010, 18:32
według mnie poszukaj Lowepro Novy 200 lub 190 AW, jest to trochę więcej od 200zł, ale chyba warto...
słyszałem dobre opinie o torbach Hama Defender- np. model 160 mieści się w podanej przez Ciebie kwocie
poszukam ciekawej stronki- ostatnio znalazłem jakąś niemiecką, ze zdjęciami różnych toreb i plecaków, a także ilości sprzętu która się w nich mieści... jak znajdę wkleję link
pozdrawiam
przeszukałem historie i poszukałem stronki ;) niestety nie znalazłem...
chyba warto dołożyć do takiego Defendera( patrz wypowiedź kolegi niżej ;) ) albo Lowepro
ja tylko zareklamuje ogólnie Defendery - sam posiadam większy model i co do jakości tych toreb jest ok , trochę się obawiałem ale od pół roku intensywnie użytkuje Defendera 210 i jest naprawdę ok
tomek20stencel5
04-01-2010, 19:03
Ja właśnie dziś dostałem Lowepro NOVA 4 AW. Moim zdaniem super torba, chociaż może do takiej ilości ciut za mała. Ja bym Ci proponował NOVA 5 AW, ale raczej tylko używkę. Moim zdaniem są lepsze od tych nowych NOVA XXX AW. Nie są tak głębokie (chociaż w niektórych wypadkach, jak np. mając długie tele są zaletą, ale jeżeli nie posiada się szkła min. 70-200 to raczej to wada, bo trzeba nieraz bardzo głęboko szukać), mają chyba gorszy pasek, zapięcia paska są chyba (nie jest pewny, ale na zdjęciach tak to wygląda) plastikowe itp. Ja swoją kupiłem za 90zł + przesyłka w idealnym stanie i IMO to bardzo dobra cena. Myślę, że ta piątka by wystarczyła spokojnie.
bragjure
04-01-2010, 20:43
Sprzęt mam taki jak w podpisie i korzystam z Lowepro Stealth Reporter D400 AW...Trzeba oczywiście "poukładać" ale wchodzi wszystko (bez F70 oczywiście ).
Polecam zakup tu: http://www.lowerpro.pl/
Kupowałem tam także plecak Lowepro SlingShot 300 AW...I też polecam bo niekiedy torba odcina ramię przy dłuższym noszeniu. Oczywiście jest mniejszy niż torba...
Ceny nie najgorsze a towar najleprzej jakości...Polecam!!!
ja tylko zareklamuje ogólnie Defendery - sam posiadam większy model i co do jakości tych toreb jest ok , trochę się obawiałem ale od pół roku intensywnie użytkuje Defendera 210 i jest naprawdę ok
Malibu i jak, włażą Ci tam wszystkie graty ze stopki ?? no, może nie licząc D50 i któregoś szkła ??
marcinez
04-01-2010, 22:52
poszukam ciekawej stronki- ostatnio znalazłem jakąś niemiecką, ze zdjęciami różnych toreb i plecaków, a także ilości sprzętu która się w nich mieści... jak znajdę wkleję link
przeszukałem historie i poszukałem stronki ;) niestety nie znalazłem...
Może miałeś na myśli tę stronę (http://www.taschenfreak.de/indexliste.htm)
wojtas0009
04-01-2010, 23:27
taaak :D dokładnie tą stronkę ;)
bardzo przyjazna- pomogła mojemu kumplowi w zakupie plecaka ;)
Mam torbę Defender 220 w idealnym stanie, jest dla mnie zbyt duża i mogę Koledze sprzedać w bardzo przyzwoitej cenie. W przypadku zainteresowania proszę o PW.
Pozdrawiam.
Mi na taką ilość sprzętu pomógł dopiero Stealth Reporter D550 AW.
Mieszczę w nim D700 + grip z zapiętym np. T90mm, D300 z zapiętą S10-20 + 2 stałki (35 i 50), lampa, pełno filtrów (cokin),
ładowarka do aparatu i na eneloopy, jest portfelik na karty...
...i jeszcze trochę miejsca wolnego, więc mogę śmiało polecić - wiem, że cholernie drogo, ale wolałem pół roku się jakoś pobujać
i dozbierać do lowepro niż wybrać jakiś półśrodek z którego nie byłbym do końca zadowolony, a sprzęt za taką kasę jest w Reporterze bezpieczny.
może i ja się podczepię do wątku, w zasadzie się już zdecydowałem na torbę, ale nie wiem, czy mniejszą czy większą, pomożecie wybrać:
- Lowepro Classified 200 AW
- Lowepro Classified 250 AW
do noszenia: D300 z gripem + N17-55 + N80-200 + N50 + może wkrótce coś z fisheye-ów + sb-900 +ładowarki i inne graty + ewnetualnie netbook Samsunga N130
dla ułatwienia dodam, że wychodzę z założenia, że jak nie planuje wykorzystać jakiegoś szkła, np. w reportażu to go po prostu nie zabieram...
sam już nie wiem
Malibu i jak, włażą Ci tam wszystkie graty ze stopki ?? no, może nie licząc D50 i któregoś szkła ??
mieszczą się wszystkie moje graty łacznie z d50 i wszystkimi szkłami , miesci się także ładowarka do d700 kilka kompletów enelopów , karty pamięci i dużo różnych pierdół , zmieściłby się także laptop ale niestety nie posiadam a jutro przegródki nieco zmodyfikuję bo przyszedł właśnie grip do d700 , jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda to jutro mogę zrobić jakieś zdjęcie