Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] .......... 15 minut po zachodzie
Witam w nowym roku, .... po krótkim, świątecznym niebycie.
Tym razem światło było łaskawe tylko kilka minut, ..... i to po 15-tej.
- 1 -
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/img35/9636/lomnica01.jpg)
Pozdrawiam.
chyba trochę przesadzone , widział bym więcej dołu na rzecz góry
Bartekkw
04-01-2010, 11:17
trochę szum przeszkadza no i szkoda że kolor zdjąłeś z górek
Jest moc. Bardzo się podoba. Groza i miękkość
wojtek6308
04-01-2010, 13:09
Ciekawie zrobione :) , może ciut za dużo góry.
Pablo 77
04-01-2010, 13:15
chyba trochę przesadzone , widział bym więcej dołu na rzecz góry
Przychylam sie:)
wybacz, ale dla mnie takie selektywne kolorowanie wieje grubo tandeta. Zdjecie moze i fajne, ale to co z nim zrobiles dla mnie fajne juz nie jest. Troche bym dolu scial, gory i skupil sie bardziej na samych chmurkach i szczytach z nich sie wylaniajacych.
pozdr.
Art.
wybacz, ale dla mnie takie selektywne kolorowanie wieje grubo tandeta. Zdjecie moze i fajne, ale to co z nim zrobiles dla mnie fajne juz nie jest. Troche bym dolu scial, gory i skupil sie bardziej na samych chmurkach i szczytach z nich sie wylaniajacych.
pozdr.
Art.
...... gwoli ścisłości.
Zdjęcie nie było selektywnie kolorowane. Jest zdjęty niebieski ze śniegu, ... bo nie lubię niebieskiego sniegu. Góra kolorystycznie nie ruszana. To ostatnie z seri, zrobione, kiedy praktycznie było juz ciemno, a za chwilę sypnęło sniegiem. Mam kilkanaście innych, wcześniejszych kadrów, ...... które pewnie poddam krytyce szanownych kolegów. Byłem ciekawy odbioru tego zdjęcia, dlatego tak, a nie inaczej je podałem. Dzięki za uwagi.
...... gwoli ścisłości.
Zdjęcie nie było selektywnie kolorowane. Jest zdjęty niebieski ze śniegu, ... bo nie lubię niebieskiego sniegu...
zatem bylo selektywnie (dla koloru niebieskieg) dekolorowane - zwal jak zwal. Pojechales z suwakiem do zera czyniac obraz czarnobialo-zoltym, co wyglada duzo bardziej nienaturalnie niz niebieski snieg. Nie musiales jechac z suwakiem do samej bandy, mozna bylo troche tego niebieskiego spokojnie zostawic, mogles tez nieco pokombinowac z WB i innymi narzedziami. Pokaz oryginal to cos moze wspolnie pokombinujemy.
pozdrawiam
Art.