PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] .......... 15 minut po zachodzie

wingeo
04-01-2010, 02:31
Witam w nowym roku, .... po krótkim, świątecznym niebycie.
Tym razem światło było łaskawe tylko kilka minut, ..... i to po 15-tej.

- 1 -

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/img35/9636/lomnica01.jpg)

Pozdrawiam.

bil78
04-01-2010, 11:16
chyba trochę przesadzone , widział bym więcej dołu na rzecz góry

Bartekkw
04-01-2010, 11:17
trochę szum przeszkadza no i szkoda że kolor zdjąłeś z górek

zazula
04-01-2010, 12:09
Jest moc. Bardzo się podoba. Groza i miękkość

wojtek6308
04-01-2010, 13:09
Ciekawie zrobione :) , może ciut za dużo góry.

Pablo 77
04-01-2010, 13:15
chyba trochę przesadzone , widział bym więcej dołu na rzecz góry

Przychylam sie:)

ArtX
04-01-2010, 13:38
wybacz, ale dla mnie takie selektywne kolorowanie wieje grubo tandeta. Zdjecie moze i fajne, ale to co z nim zrobiles dla mnie fajne juz nie jest. Troche bym dolu scial, gory i skupil sie bardziej na samych chmurkach i szczytach z nich sie wylaniajacych.
pozdr.
Art.

wingeo
04-01-2010, 14:07
wybacz, ale dla mnie takie selektywne kolorowanie wieje grubo tandeta. Zdjecie moze i fajne, ale to co z nim zrobiles dla mnie fajne juz nie jest. Troche bym dolu scial, gory i skupil sie bardziej na samych chmurkach i szczytach z nich sie wylaniajacych.
pozdr.
Art.

...... gwoli ścisłości.
Zdjęcie nie było selektywnie kolorowane. Jest zdjęty niebieski ze śniegu, ... bo nie lubię niebieskiego sniegu. Góra kolorystycznie nie ruszana. To ostatnie z seri, zrobione, kiedy praktycznie było juz ciemno, a za chwilę sypnęło sniegiem. Mam kilkanaście innych, wcześniejszych kadrów, ...... które pewnie poddam krytyce szanownych kolegów. Byłem ciekawy odbioru tego zdjęcia, dlatego tak, a nie inaczej je podałem. Dzięki za uwagi.

ArtX
04-01-2010, 14:22
...... gwoli ścisłości.
Zdjęcie nie było selektywnie kolorowane. Jest zdjęty niebieski ze śniegu, ... bo nie lubię niebieskiego sniegu...

zatem bylo selektywnie (dla koloru niebieskieg) dekolorowane - zwal jak zwal. Pojechales z suwakiem do zera czyniac obraz czarnobialo-zoltym, co wyglada duzo bardziej nienaturalnie niz niebieski snieg. Nie musiales jechac z suwakiem do samej bandy, mozna bylo troche tego niebieskiego spokojnie zostawic, mogles tez nieco pokombinowac z WB i innymi narzedziami. Pokaz oryginal to cos moze wspolnie pokombinujemy.
pozdrawiam
Art.