PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Paulina - Warsztaty KORAB

sevenoo
04-01-2010, 00:07
Hej

Fotka na szybciocha z warsztatów Łódzkiej Grupy KORAB.
"Studyjny Portret"

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

sevenoo
04-01-2010, 21:27
nikt nic?

kichu
04-01-2010, 21:43
ja wczoraj ogladalem tak pozno ze juz mi sie nie chcialo pisac

mnie sie bardzo podoba

Andrzej Olender
04-01-2010, 21:46
Mnie również się podoba :)

sebwer
04-01-2010, 21:59
A mnie obróbka jakoś nie leży. Zbyt nie ostro wszędzie, bo blur (choć czasem lubię) za bardzo odjechane jak dla mnie. Ja w portretach wolę przynajmniej zachować pozory naturalności i lubię jak gdzie niegdzie jest widoczna fakturka skóry. To oczywiście moje zdanie czyli amatora pasojonaty.

sevenoo
04-01-2010, 22:10
sebwer: nie blur a bokeh

agamic
04-01-2010, 22:16
Bardzo mi leży...zarówno pod względem obróbki, kadru jak i światła
pozdrawiam

Boleczek
04-01-2010, 22:50
Ja tam raczej czuję się lepiej w reporterce, ale branżowo trochę*mam wspólnego ze studiem... To jest za bardzo wybajerzone - dla mnie przerost formy nad treścią. Za dużo. Za dużo wisienek w jednym torcie
- baaardzo płytka GO - celowo
- makijaż super ale z konwencji cukierkowo bajkowej
- wybajerzone refleksy ringowe w źrenicach (fajnie się*światła do tego ustawia)
- kolorystyka
Każdy z efektów odrębnie ciekay razem daje za dużo...
Do takich zdjęć potrzebna jest modelka o idealnie klasycznych i regularnych rysach... A ta niestety ich nie posiada ale tu już o detalach się*nie będę rozpisywał. To śliczna dziewczyna, ale nie do takich zdjęć.
Tyle...
Pozdrawiam

Oczkooo1989
04-01-2010, 22:56
Mam pytanie do autora. Być może się zbłaźnie ale cały czas się uczę ;) Jak osiągnąć tak wspaniałą prace poprzez obróbkę oczu i cery ? Jak dojść do takiego efektu w PS ?

sevenoo
04-01-2010, 23:12
krzywe podciągnięte , zeby uzyskac większy kontrast i jakies miejscowe korekcje niedoskonalosci

PhotoIan
04-01-2010, 23:36
Ja tam raczej czuję się lepiej w reporterce, ale branżowo trochę*mam wspólnego ze studiem... To jest za bardzo wybajerzone - dla mnie przerost formy nad treścią. Za dużo. Za dużo wisienek w jednym torcie
- baaardzo płytka GO - celowo
- makijaż super ale z konwencji cukierkowo bajkowej
- wybajerzone refleksy ringowe w źrenicach (fajnie się*światła do tego ustawia)
- kolorystyka
Każdy z efektów odrębnie ciekay razem daje za dużo...
Do takich zdjęć potrzebna jest modelka o idealnie klasycznych i regularnych rysach... A ta niestety ich nie posiada ale tu już o detalach się*nie będę rozpisywał. To śliczna dziewczyna, ale nie do takich zdjęć.
Tyle...
Pozdrawiam

Podzielam twoją opinię :)
Pozdr

artdarek
05-01-2010, 08:10
Podoba się

kirsche
05-01-2010, 09:39
Mi sie podoba,bardzo

sebwer
05-01-2010, 10:23
Jeśli się pomyliłem to przepraszam, ale oprócz bokehu wygląda mi, że majstrowane było przy obróbce z blurem. Oczy też wyglądają dla mnie sztucznie, ale może to było zamiarem autorskim a z tym się nie dyskutuje. Jedno oko ma zafarb niebieski a jedno różowy. Jak możesz wstaw nie ruszone z puszki, bo z chęcią bym sobie porównał. Pozdrawiam

to
06-01-2010, 13:20
Fajna modelka, fajny makijaż i dobre studyjne warunki. Ale moim zdaniem GO trochę za płytka, no i nie przepadam za efektem a'la light-ring. To takie moje subiektywne odczucie tylko :)

angela
12-01-2010, 23:42
fajne, fajne :) kiedys muszę się z wami wybrać do studia to mnie poduczycie, podpatrzę sobie co i jak, bo chciałabym się czegoś nauczyć :)

Bo.
13-01-2010, 00:18
dla mnie też GO zbyt płytka. Jako portret na nie , raczej jako reklama kosmetyków ;-)