Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Paulina - Warsztaty KORAB
Hej
Fotka na szybciocha z warsztatów Łódzkiej Grupy KORAB.
"Studyjny Portret"
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
ja wczoraj ogladalem tak pozno ze juz mi sie nie chcialo pisac
mnie sie bardzo podoba
Andrzej Olender
04-01-2010, 21:46
Mnie również się podoba :)
A mnie obróbka jakoś nie leży. Zbyt nie ostro wszędzie, bo blur (choć czasem lubię) za bardzo odjechane jak dla mnie. Ja w portretach wolę przynajmniej zachować pozory naturalności i lubię jak gdzie niegdzie jest widoczna fakturka skóry. To oczywiście moje zdanie czyli amatora pasojonaty.
Bardzo mi leży...zarówno pod względem obróbki, kadru jak i światła
pozdrawiam
Boleczek
04-01-2010, 22:50
Ja tam raczej czuję się lepiej w reporterce, ale branżowo trochę*mam wspólnego ze studiem... To jest za bardzo wybajerzone - dla mnie przerost formy nad treścią. Za dużo. Za dużo wisienek w jednym torcie
- baaardzo płytka GO - celowo
- makijaż super ale z konwencji cukierkowo bajkowej
- wybajerzone refleksy ringowe w źrenicach (fajnie się*światła do tego ustawia)
- kolorystyka
Każdy z efektów odrębnie ciekay razem daje za dużo...
Do takich zdjęć potrzebna jest modelka o idealnie klasycznych i regularnych rysach... A ta niestety ich nie posiada ale tu już o detalach się*nie będę rozpisywał. To śliczna dziewczyna, ale nie do takich zdjęć.
Tyle...
Pozdrawiam
Oczkooo1989
04-01-2010, 22:56
Mam pytanie do autora. Być może się zbłaźnie ale cały czas się uczę ;) Jak osiągnąć tak wspaniałą prace poprzez obróbkę oczu i cery ? Jak dojść do takiego efektu w PS ?
krzywe podciągnięte , zeby uzyskac większy kontrast i jakies miejscowe korekcje niedoskonalosci
PhotoIan
04-01-2010, 23:36
Ja tam raczej czuję się lepiej w reporterce, ale branżowo trochę*mam wspólnego ze studiem... To jest za bardzo wybajerzone - dla mnie przerost formy nad treścią. Za dużo. Za dużo wisienek w jednym torcie
- baaardzo płytka GO - celowo
- makijaż super ale z konwencji cukierkowo bajkowej
- wybajerzone refleksy ringowe w źrenicach (fajnie się*światła do tego ustawia)
- kolorystyka
Każdy z efektów odrębnie ciekay razem daje za dużo...
Do takich zdjęć potrzebna jest modelka o idealnie klasycznych i regularnych rysach... A ta niestety ich nie posiada ale tu już o detalach się*nie będę rozpisywał. To śliczna dziewczyna, ale nie do takich zdjęć.
Tyle...
Pozdrawiam
Podzielam twoją opinię :)
Pozdr
artdarek
05-01-2010, 08:10
Podoba się
Jeśli się pomyliłem to przepraszam, ale oprócz bokehu wygląda mi, że majstrowane było przy obróbce z blurem. Oczy też wyglądają dla mnie sztucznie, ale może to było zamiarem autorskim a z tym się nie dyskutuje. Jedno oko ma zafarb niebieski a jedno różowy. Jak możesz wstaw nie ruszone z puszki, bo z chęcią bym sobie porównał. Pozdrawiam
Fajna modelka, fajny makijaż i dobre studyjne warunki. Ale moim zdaniem GO trochę za płytka, no i nie przepadam za efektem a'la light-ring. To takie moje subiektywne odczucie tylko :)
fajne, fajne :) kiedys muszę się z wami wybrać do studia to mnie poduczycie, podpatrzę sobie co i jak, bo chciałabym się czegoś nauczyć :)
dla mnie też GO zbyt płytka. Jako portret na nie , raczej jako reklama kosmetyków ;-)