Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Poprawka z badylem
Jak juz mowilem jakies dwa tygodnie temu poprawiam sie z badylem.....inny kadr ale klimat podobny....
To bedzie juz chyba ostatnia fota z tego pleneru.......kolejny mam nadzieje w nastepnym tygodniu:D
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/01/2ajnb01-2.jpg
źródło (http://i48.tinypic.com/2ajnb01.jpg)
trucker2005
02-01-2010, 23:53
mnie sie podoba czysto i spokojnie - gdzie ta miejscówka?
Bardzo fajny kadr. Podłoga IMO zawodowa :).
Twoja obróbka (kolorki, ostrość, szczegółowość, czystość) jak zawsze bardzo mi pasują.
Jest bardzo dobrze :)!
Nikonozaur
02-01-2010, 23:57
No Grzegorz, tu "dno" ma znaczenie bardzo pozytywne, kawał porządnej roboty. Jedynie patyk w LD trochę mąci, ale to pryszcz. Oj, i coś jeszcze na niebie.
Mocno świeci ten badyl tym razem... ;) ale jego cień już nie... Kijek w PD też trochę rozprasza.
Ale to takie tam aptekarskie czepianie się, bo ogólnie podoba mi się bardzo. Zwłaszcza to, jak czysto i majestatycznie wyglądają góry na horyzoncie.
No Grzegorz, tu "dno" ma znaczenie bardzo pozytywne, kawał porządnej roboty. Jedynie patyk w LD trochę mąci, ale to pryszcz.
Kurcze dumalem nad tym kijkiem i na koniec go zostawilem......chmmmm
Mocno świeci ten badyl tym razem... ;) ale jego cień już nie... Kijek w PD też trochę rozprasza.
Ale to takie tam aptekarskie czepianie się, bo ogólnie podoba mi się bardzo. Zwłaszcza to, jak czysto i majestatycznie wyglądają góry na horyzoncie.
Jak ten swieci to ja juz nie wiem co zrobic!
Nie chce mi sie szukac tego starego watku.....wlasnie z powodu swiecenia postanowilem poprawic......nawet stemplem w PSie objechalem go na koniec zeby nie swiecil!;)
borregaard
03-01-2010, 00:41
Grzesiu,po 3 browarkach jest OK...:-D
Grzesiu,po 3 browarkach jest OK...:-D
Grzesiu chyba bede takiego samego zdania
powiem tak z prawej cos z lewej cos
mz brakuje mi tu balaganiku :mrgreen:
powiedz mi co chciales tu pokazac czy go na sile wsadzic
mz kadr owiele bylby lepszy wtedy albo jak byloby wiecej prawj lub lewej mz
Bardzo ładnie wyszło :) Używałeś przy tym polara?
Kurcze dumalem nad tym kijkiem i na koniec go zostawilem......chmmmm
Jak ten swieci to ja juz nie wiem co zrobic!
Nie chce mi sie szukac tego starego watku.....wlasnie z powodu swiecenia postanowilem poprawic......nawet stemplem w PSie objechalem go na koniec zeby nie swiecil!;)
Co do patyka, to miałem na myśli LD, nie PD... pomieszało mi sie. Pod pewnymi względami rozumiem czemu go nie usunąłeś - w pewien sposób zamyka kadr w tym miejscu, lub tworzy lekką przeciwwagę dla dużego badyla. Ale to tylko takie dorabianie teorii ;)
A co do świecenia badyla - po prostu świeci, niech świeci. Nie gaś tego. Raczej mam problem z jego nieświecącym odbiciem.
po dluzszym patrzeniuu
Grzesiek ten badyl jakos mam w pamieci i naprawde wyglada mi sztucznie
nie żebym sie czepial ale ....
popatrz sam no wyglada strasznie sztucznie do kontrastu foty i wody
2 sprawa - krzaki po lewej to samo powyciagane i dodane contrastu
popatrz sam woda na gorze jest jaka ? a na odbiciu krzaczora jaka ?
ja sie nie czepiam ale taki mam odbior ... sory ale to mi sie nie podoba moze kadr ok. ale pojechales z obrobka
jak to mowili kiedys nic na sile
po dluzszym patrzeniuu
... sory ale to mi sie nie podoba moze kadr ok. ale pojechales z obrobka
Jak to mowia.......gdybys widzial z z czego to bylo wyciskane:D
GUINNESSts
03-01-2010, 02:22
Meczysz tego badyla i meczysz. Az sie zlamal u podstawy;)
Ogólnie jest bardzo dobrze z obróbką, i ja nie mam sie do czego przyczepić oprócz tego badyla właśnie. Za bardzo go wyciągałes, zauważ, że im bliżej brzegu tym ciemniej, a zielony na tym badylu tutaj świeci.
Do zobaczenia wkrótce (mam nadzieje) ;)