Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Cementownia
alfapasje
02-01-2010, 15:22
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/01/Industrial3_by_ty_rolka-2.jpg
źródło (http://fc02.deviantart.net/fs51/f/2009/272/4/e/Industrial3_by_ty_rolka.jpg)
Al Koholik
02-01-2010, 15:36
Zaraz wpadnie Sebastian i wyrazi swoje niezadowolenie z BW w kwadracie z winietą :wink: a mnie się podoba takie "klasyczne" foto
Mi się nie podoba gigantyczna RAMKA! Czyżby zdjęcie bez niej było niezjadliwe?
rafcio14
02-01-2010, 17:01
Chełmska cementownia ;) Tak jak kolega wyżej, mam zastrzeżenie do ramki. Troche za duża ale ogólnie zdjęcie pozytywne.
Pozdrawiam kolege z okolic;)
ostrytux
02-01-2010, 17:05
Dobre ... ciachnąłbym nieco dołu :)
Sebastianito
02-01-2010, 17:20
Zaraz wpadnie Sebastian i wyrazi swoje niezadowolenie z BW w kwadracie z winietą :wink: a mnie się podoba takie "klasyczne" foto
To co ja sie bede odzywal :D
Ale i tak powiem, nie robie Ci na przekor ale wiesz co podoba mi sie tu to polaczenie, taki industrial z winetka. Moze dlatego, ze dawno takich nie widzialem... Nie wyobrazam sobie natomiast tego zdjecia w kolorze. Dobre jest MZ.
A co do kwadratu... bez zmian :)
Co wy z tymi ramkami. Dobra jest. Na czarnym forum nie wyobrażam sobie bez ramki.
Co do cementowni to może kiedyś będzie dzień otwartych drzwi :mrgreen:
Marcin T
02-01-2010, 17:38
Mnie się podoba ten wycinek miejskiego krajobrazu :)
borregaard
02-01-2010, 17:41
Świetny odcień B&W.....:)
alfapasje
02-01-2010, 17:45
Co wy z tymi ramkami. Dobra jest. Na czarnym forum nie wyobrażam sobie bez ramki.
Co do cementowni to może kiedyś będzie dzień otwartych drzwi :mrgreen:
No :) W końcu jakiś obrońca ;) Dzięki Jakub. A jakbyś wiedział coś o drzwiach otwartych to daj znać, sam z chęcia się wybiorę. Ochrona niestety rygorystyczna więc frywolnie raczej się nie wejdzie
Świetny odcień B&W.....:)
Nie wierze w to co widze...
Bardzo podchodzi mi ta konwersja, a i kadr ciekawy :)
borregaard
02-01-2010, 17:48
Nie wierze w to co widze...
To,że nie lubię, nie znaczy, że nie doceniam dobrej roboty.....:-D
alfapasje
02-01-2010, 17:50
To,że nie lubię, nie znaczy, że nie doceniam dobrej roboty.....:-D
dzięki stary :D
czarne forum = biala rama ;)
dobre jest, kadrowo i obróbkowo :)
Waldo 2008
02-01-2010, 19:55
MZ fajne foto.
Może usunąłbym ten traktor w polnym kurzu?
Bardzo fajnie podany urbanistyczny kwadracik :).
Dobre BW.
Piotr_ek
02-01-2010, 20:18
Świetny odcień B&W.....
Co to jest odcień B&W ?
Co to jest odcień B&W ?
:mrgreen:
borregaard
02-01-2010, 20:37
Co to jest odcień B&W ?
To jest to co Tobie się wydaje być B&W...cieplej czy zimniej....Tu jest ciepło..,ale,ofc.każdy to widzi inaczej....
Dziwię się,dlaczego Ty zadałeś to pytanie.....Jest proste,durne i....gdyby to ktoś inny zadał...zaczepne...:mrgreen:
Piotr_ek
02-01-2010, 21:26
B&W
1\ 1 bitowy obraz zawierający tylko dwie różne barwy. Np. czerń i biel.
2\ 2 bitiowy obraz składający się z max czterech różnych barw.
3\ 3 bitiwy obraz konwersja pozwalająca wyświetlać max 8 barw - często stosowane do uzyskiwania efektu pasteryzacji barw.
4\ 8 bitowy obraz - standardowa paleta monochromatyczna/bimonochromatyczna. Innymi słowy czarno-biały obraz widziany najczęściej na tym forum. Ogólnie paleta monochromatyczna zawiera zakres odcieni koloru tylko i wyłącznie czarnego - takie powinno być dobre b/w. Oczywiście nowoczesne metody konwersji pozwalają na bezproblemowe osiągnięcie konwersji bimonochromatycznej gdzie kolor czarny zostaje zastąpiony dowolnym innym kolorem i jego odcieniami. Takie coś jak odcień B&W nie istnieje. Istnieje natomiast coś takiego jak grayscale - takie wymieszanie czarnego z białym... zawiera ona do 256 odcieni koloru czarnego. Myślę, że taką wiedzą powinien dysponować każdy kto uważa się za choćby skromnego adepta fotografii. Żadna moja złośliwość. To są podstawy szopowania zdjęć.
ralphparad
02-01-2010, 22:07
mi tez lezy ten kadr...:mrgreen:
borregaard
03-01-2010, 00:24
1\ 1 bitowy obraz zawierający tylko dwie różne barwy. Np. czerń i biel.
2\ 2 bitiowy obraz składający się z max czterech różnych barw.
3\ 3 bitiwy obraz konwersja pozwalająca wyświetlać max 8 barw - często stosowane do uzyskiwania efektu pasteryzacji barw.
4\ 8 bitowy obraz - standardowa paleta monochromatyczna/bimonochromatyczna. Innymi słowy czarno-biały obraz widziany najczęściej na tym forum. Ogólnie paleta monochromatyczna zawiera zakres odcieni koloru tylko i wyłącznie czarnego - takie powinno być dobre b/w. Oczywiście nowoczesne metody konwersji pozwalają na bezproblemowe osiągnięcie konwersji bimonochromatycznej gdzie kolor czarny zostaje zastąpiony dowolnym innym kolorem i jego odcieniami. Takie coś jak odcień B&W nie istnieje. Istnieje natomiast coś takiego jak grayscale - takie wymieszanie czarnego z białym... zawiera ona do 256 odcieni koloru czarnego. Myślę, że taką wiedzą powinien dysponować każdy kto uważa się za choćby skromnego adepta fotografii. Żadna moja złośliwość. To są podstawy szopowania zdjęć.
Piotrek..masz,chyba ,zły dzień...albo,rzeczywiście...:shock: nie wiesz o co" kaman"......:wink:
Zdrówka życzę.....:-D
Piotr_ek
03-01-2010, 00:45
masz,chyba ,zły dzień
Oj dobra. I tak nadal nie wiem co to jest odcień b/w. :)
borregaard
03-01-2010, 00:58
Na awatarze masz ciepły......:wink: :mrgreen:
Piotr_ek
03-01-2010, 01:02
Na awatarze masz ciepły......
odcień b/w :) lol
borregaard
03-01-2010, 01:06
odcień b/w :) lol
No cóż,sam widzisz,że dziwak jestem.....:mrgreen:
Piotr_ek
03-01-2010, 01:10
No cóż,sam widzisz,że dziwak jestem.....:mrgreen:
Spoko. Spoko... :) Znasz moją mentalność. Nie daje za wygraną do póki ktoś sam prawdy nie powie :)
GUINNESSts
03-01-2010, 02:47
Ladnie pokazales:)
mnie też i to bardzo :-D
Przyjemnie w tym kwadracie, osobiście jak bym miał coś zmieniać to może nieco mniej winiety