Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] mroźny poranek.
krzychutcz
31-12-2009, 13:48
mam nadzieje ze sie jakoś broni fotka a jak nie to prosze o jakieś wskazówki podpowiedzi co zrobic by lepiej wszyszły :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img709.imageshack.us/img709/393/dsc08585i.jpg)
ps. Szczęśliwego Nowego Roku życze wszystkim forumowiczom :)
krzychutcz
31-12-2009, 15:24
hm.. aż tak źle ?
gdyby te budynki byly pokryte strzecha to bym pomyslal ze wsytawiles skana z czasow poczatkow fotografii:D
krzychutcz
31-12-2009, 16:12
nie nie to nie skan. a tak poza tym jak zdjecie wypada ? podoba sie czy do kosza .?
nie nie to nie skan. a tak poza tym jak zdjecie wypada ? podoba sie czy do kosza .?
Dla mnie do kosza!
Psychoflesz
31-12-2009, 16:18
Jest czarno-białe i wydaje mi się że to w jakiś sposób ratuje zdjęcie. Ale sam kadr w moim odczuciu nie wnosi nic ciekawego.
Sowulus12
31-12-2009, 16:34
Nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał - zdjęcie jest słabe i napiszę Ci dlaczego wg mnie tak jest:
1. Kadr, to drzewko które rozumiem miało być mocnym punktem fotografii jest poucinane w taki sposób że nie nadaje się ani na mocny punkt ani na naturalną ramkę, dalsze plany to już tylko bałagan, nie wiadomo na co się patrzeć, domy staw, ucięty płot z lewej. Widać że był jakiś pomysł i to trzeba oddać, ale słabiej z realizacją.
2. Ekspozycja / obróbka, szaro i buro - to jest to co się pierwsze rzuca w oczy, śnieg jest szary, niebo nudne, mgła nie ciekawa i nie wnosi tu jakiejś tajemniczości.
Generalnie do poprawy. Miałeś kiepskie warunki oświetleniowe miejsce też nie posiada wg mnie jakiegoś nadzwyczajnego potencjału. Spróbuj w lepszy dzień w lepszym miejscu.
krzychutcz
31-12-2009, 16:51
Nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał - zdjęcie jest słabe i napiszę Ci dlaczego wg mnie tak jest:
1. Kadr, to drzewko które rozumiem miało być mocnym punktem fotografii jest poucinane w taki sposób że nie nadaje się ani na mocny punkt ani na naturalną ramkę, dalsze plany to już tylko bałagan, nie wiadomo na co się patrzeć, domy staw, ucięty płot z lewej. Widać że był jakiś pomysł i to trzeba oddać, ale słabiej z realizacją.
2. Ekspozycja / obróbka, szaro i buro - to jest to co się pierwsze rzuca w oczy, śnieg jest szary, niebo nudne, mgła nie ciekawa i nie wnosi tu jakiejś tajemniczości.
Generalnie do poprawy. Miałeś kiepskie warunki oświetleniowe miejsce też nie posiada wg mnie jakiegoś nadzwyczajnego potencjału. Spróbuj w lepszy dzień w lepszym miejscu.
dzieki ;] i postaram sie następnym razem o lepsze zdjęcie.
a wskazówki typu do kosza mi nic nie dają... tyle to sam moge stwierdzić. pozdro
Dla mnie do kosza!
Sam pytales!