PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] modowo

sailor
30-12-2009, 19:00
kawalek z jesiennej kolekcji jednego z klientow

modelka: Olga Kaminska
wizaz/stylizacja: Basia Grzymislawska
asystent fotografa: Jakub Kaczmarczyk
foto: ja

1.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/bb_13_bw-3.jpg
źródło (http://www.photoheaven.net/forum/bb_13_bw.jpg)

2.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/cc_1_bw-3.jpg
źródło (http://www.photoheaven.net/forum/cc_1_bw.jpg)

3.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/3-5.jpg
źródło (http://www.photoheaven.net/forum/3.jpg)

i bonusik

4.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/1-5.jpg
źródło (http://www.photoheaven.net/forum/1.jpg)

wiecej u mnie na stronie

milego ogladania

morzon
30-12-2009, 19:22
Huh, świetne... moi faworyci to 3 i 4.
Doświetlałeś jakoś 3?

Psychoflesz
30-12-2009, 19:26
Szkoda uciętej twarzy na drugim zdjęciu czwartego zestawu. Ogólnie fotki świetne.

sailor
30-12-2009, 19:29
Doświetlałeś jakoś 3?

jakos :)

Szkoda uciętej twarzy na drugim zdjęciu czwartego zestawu

jesli sie nie myle to taki kadr byl zalozeniem zdjecia. kazdy centymetr wiecej popsulby kompozycje. cala twarz masz obok

kichu
30-12-2009, 19:36
calosc swietna, najbardziej podobaja mi sie 3 i 4 ze wskazaniem na 3 set :)

z mikrodetali podoba mi sie jak na secie trzecim 'gra' przeswietlone tlo kierujac uwage na modelke i ostrosc na
filizance na 4, kiedy pierwsza mysla byloby ostrzenie na modelke :)

najmniej osobiscie podchodzi mi prawa jedynka - kwestia subiektywnego odbioru mimiki/spojrzenia modelki

cala reszta oczywiscie tip top

prz3mo
30-12-2009, 19:54
Wybieram bramkę nr 3 !

morzon
30-12-2009, 19:58
Rozumiem, że nie zdradzisz jak to jakoś wygląda? :D

wypass
30-12-2009, 23:16
nareszcie można oglądać foto w najlepszym wydaniu...a 3 to mistrzostwo z tego setu... :)

sailor
30-12-2009, 23:21
Rozumiem, że nie zdradzisz jak to jakoś wygląda? :D

szczerze mowiac nie pamietam .. zdjecia sa sprzed pol roku, pewnie byla to blenda lub beautydish ze "skarpeta"

Roman K.
31-12-2009, 02:36
Dla mnie, trzecie od góry, prezentuję się najgorzej. Autor pewnie napisze, że wszystko było przemyślane, łącznie z tramwajem i przepalonym tłem ( Bazar?). Jak już kiedyś pisałem, zdjęcia osób uważających się za profesjonalistów, oceniam według innego klucza. Mogę przymknąć oko na kombinacje w programie graficznym, ale banalnego chwytu za kołnierz trudno mi przyjąć za coś oryginalnego. Powiem więcej - to jest po prostu nudne.

para_wodna
31-12-2009, 02:38
Bardzo ładnie, bardzo przyjemnie doświetlone portrety.
Podobają mi się. Nie będę wymyślała niewiadomo czego na ich temat, bo są moim zdaniem dobre ;) co jednak nie znaczy, że doskonałe :P

sailor
31-12-2009, 11:41
Autor pewnie napisze, że wszystko było przemyślane, łącznie z tramwajem i przepalonym tłem ( Bazar?).

nie, nie bazar .. co zas do przemyslenia - zapytaj qooby ktory byl asystentem ile czekalismy na tramwaj :D
ja wiem ze trudno zrozumiec w obecnych czasach ze fotografia jest przemyslana, ale niestety tak juz jest - robienie zdjec przypadkowych przy komercyjnej sesji modowej jest imho bez sensu.

banalnego chwytu za kołnierz trudno mi przyjąć za coś oryginalnego. Powiem więcej - to jest po prostu nudne.

tlumaczyc sie nie zamierzam :) chyba ze zamowisz u mnie sesje :P
ale jesli chodzi o kolnierz - chwyt moze banalny (choc wszystko obecnie mozna nazwac banalem, skoro juz bylo) ale wystarczajaco zwraca uwage na dekorcyjna czesc bluzki. kropka :)

co jednak nie znaczy, że doskonałe :P

a znasz takie ktore sa doskonale i nikt ale to absolutnie nikt sie do nich nie przyczepi? z checia obejrze

AMI
31-12-2009, 12:12
Piotrze,

Trójka genialna, bardzo się podoba, klimat, świetne kolory, kontra.
Dwójka też bardzo dobra. Na początku byłem na nie z Tym teatrem polskim, ale po chwili stwierdziłem, że to musi być dwuznaczne :):) hehehe

Pozdrawiam,
AMI

Frodo
01-01-2010, 18:36
Szczęśliwe numery to 3 i 4 :-)

B. dobre zdjęcia.

ps. I dwójka, dwójka oczywiście!

Pienia
01-01-2010, 20:52
dawno nie oglądałem pana zdjęć...całość świetna! tak sobie myślę...też kiedyś będę takie zdjęcia robił...pozdrawiam!

sailor
02-01-2010, 00:23
dawno nie oglądałem pana zdjęć...całość świetna! tak sobie myślę...też kiedyś będę takie zdjęcia robił...pozdrawiam!

lepiej robic znacznie lepsze :) czego zycze w nowym roku

pinokio
02-01-2010, 01:26
Cały set jest OK. Ciekawe kompozycje i świetna obróbka. Dla mnie 3 i 4 Naj.

julievna
02-01-2010, 23:25
Mi najbardziej 2 leży.
A na marginesie - podpowiadasz nowe miejsca na sesję w Poznaniu... Nareszcie widzę nie galerię Malta czy pomnik na Kutrzeby.

sailor
02-01-2010, 23:27
A na marginesie - podpowiadasz nowe miejsca na sesję w Poznaniu... Nareszcie widzę nie galerię Malta czy pomnik na Kutrzeby.

czestuj sie do woli :) sluze cala lista :P
niestety jedno z miejsc (wnetrze) juz nie istnieje

Leatherface
03-01-2010, 21:44
Wszystkie trzymają poziom, ale 3 podoba się najbardziej. Te przepalenia super tu pasują, wszystko super ze sobą współgra.

Drogi sailorze. Z radością i przykrością zarazem muszę stwierdzić, że jesteś kolejną osobą którą muszę dopisać do listy fotografów prezentujących tu na forum świetne zdjęcia, które oczarowują ale i wpędzają w kompleksy.

;)

jungli
04-01-2010, 00:45
Przykro mi ale

1. Okaleczyles panne, poprawnie ale dziewcze dostalo zeza i po prostu tego nie kupuje, a powinna statywem Ci skore zloic...
2. O ile prawe jest git, to lewe mi nie lezy, moze gdyby panna lekko bokiem szla...
3. Tu zdecydowanie najlepiej...
4. Ratuje odbicie w szybie, bo panna ma poze dla mnie srednio ciekawa...

pozdroofka

sailor
04-01-2010, 12:05
Przykro mi ale

1. Okaleczyles panne, poprawnie ale dziewcze dostalo zeza i po prostu tego nie kupuje, a powinna statywem Ci skore zloic...
2. O ile prawe jest git, to lewe mi nie lezy, moze gdyby panna lekko bokiem szla...
3. Tu zdecydowanie najlepiej...
4. Ratuje odbicie w szybie, bo panna ma poze dla mnie srednio ciekawa...

pozdroofka

normalnie chyba sie rozplacze. a moze zastrzele?

Andrzej Olender
04-01-2010, 21:57
sailor, nie przejmuj się wypowiedziami kolegi jungli, obserwując ostatnio wysyp jego "mądrości" można co najwyżej się uśmiechnąć ;)
Dla mnie najlepsza prawa dwójka, jest pierwszego sortu.

agamic
04-01-2010, 22:13
czysto i przyjemnie...podoba mi się

artdarek
05-01-2010, 08:10
Rewelacja

marven
05-01-2010, 16:10
the beast :)

grafo
05-01-2010, 19:43
Swietnie.

jungli
06-01-2010, 00:28
normalnie chyba sie rozplacze. a moze zastrzele?

A strzelaj kto Ci zaluje...

sailor, nie przejmuj się wypowiedziami kolegi jungli, obserwując ostatnio wysyp jego "mądrości" można co najwyżej się uśmiechnąć ;)
Dla mnie najlepsza prawa dwójka, jest pierwszego sortu.

Kolega czyta chyba wyrywkowo....

Jak kotlet to kotlet, choc czasem kotlety jakies prestize zdobywaja...

fIlek
06-01-2010, 00:41
Kolega czyta chyba wyrywkowo....

Pewne jest jedno - sailor pracy Ci nie da :mrgreen: Sporo innych forumowiczów również :p

sailor
06-01-2010, 01:37
zadziwiajace jak kazde najmniejsze nawet osiagniecie ludziom w gardle stoi.

rozumiem twoja frustracje ale czasem jednak warto sie zastanowic .. byc moze jak napisal filek wlasnie straciles szanse na "kotleta" ktory by dal ci chleb.

jungli
07-01-2010, 00:46
Pewne jest jedno - sailor pracy Ci nie da :mrgreen: Sporo innych forumowiczów również :p

To stary podpis, nie chce mi sie go edytowac...

sailor

Nic mi w gardle nie stoi, nie interesuje mnie czy to kotlet, czy ktos na tym zarobil, badz zdjecie zdobylo prestizowa nagrode, powtorze, patrze na zdjecie i mowie czy mi sie podoba czy nie, co mi sie podoba, a co nie, wyrazilem swoja opinie, nie musi Ci sie podobac, dla mnie panna ma zeza i tyle, jak tego nie dostrzegasz, to na okresowe do okulisty:)

pozdroofka

sailor
07-01-2010, 01:30
mowie czy mi sie podoba czy nie, co mi sie podoba, a co nie, wyrazilem swoja opinie, nie musi Ci sie podobac, dla mnie panna ma zeza i tyle, jak tego nie dostrzegasz, to na okresowe do okulisty:)

widzisz kolego - odpowiem w twoim stylu - mam w bardoz ale to bardzo glebokim powazaniu czy usilujesz mnie obrazic wysylajac do okulisty czy tez po prostu chcesz byc zlosliwy. to ze cie nie ineteresuje czy zdjecie zdobylo jakies nagrody czy nie, swiadczy o twojej ignorancji, ponadto - podobnie jak wielu fachowcow w watku o noctiluxie nie zauwaza roznicy miedzy topowym szklem a plastikowa wydmuszka tak samo najwidoczniej ty nie zauwazasz roznicy miedzy dobrym zdjeciem a gniotem. i jest to jeden z wielu powodow tego ze ty szukasz pracy a ja nie narzekam na brak zlecen.