PDA

Zobacz pełną wersję : COOLPIX3100 - sam się wyłącza.

JAREK3100
31-10-2006, 09:30
Mam problem z Coolpixem 3100. Pow łączeniu obiektyw nie wysuwa się do końca po czym aparat się wyłącza i słychać miarowe cykanie jakby coś próbowało się włączyć ale nie mogło.
Prosze o pomoc. Co to może być?
A dodam jeszcze, że wczoraj przy kopiowaniu zdjęć do komputera pojawił sie komunikat, iż kolejnych zdjęć nie może skopiować. Anulowałem więc kopiowanie i wyłączyłem aparat bo sądziłem że to wina rozładowanych akumulatorków. Przez noc naładowałem akumulatorki i już d..pa, dzieje się to co opisałem wyżej.

Seeker
31-10-2006, 10:48
Sprawdzales aku na innym obciazeniu?

JAREK3100
31-10-2006, 11:17
Nie sprawdzałem, ale na setupie aparat się włacza, a jak tylko przestawię na inny tryb albo chcę go włączyć na innym trybie to się zaraz wyłącza.

Seeker
01-11-2006, 10:56
Wyglada, jakby sie obiektyw zacinal.
Albo cos tam wpadlo, albo sie zuzylo, a moze...
W kazdym razie pasuje do mechanicznej usterki i prawde mowiac zalatuje serwisem.

JAREK3100
02-11-2006, 11:17
A jednak to chyba akumulatorki. Kupilem nowe i to one cos sa felerne bo nie maja sily ruszyc aparatu. Moze jak je pare razy sformatuje to wreszcie bede dzialac jak sie nalezy.

didou2
18-11-2006, 11:45
w tatrach mialem taki przypadek jedna z osob miala 3100 i zakupila przed wyjazdem nowe aku - okazuje sie ze wystarczylo tylko akumulatorki na koncach papierem sciernym przejechaci i bylo ok miala sanyo chyba aku na aku albinarach bylo ok po dokladniejszym przygladnieciu sie obu aku okazalo sie ze maja troszeczke inne zakonczenia - wniosek prosty zmien na inne lub wez papier scierny- nam pomoglo i bylo ok juz