Zobacz pełną wersję : Zdięcie seryjne
Mam problem w Nikon D40 ze zdięciem seryjnym. W menu ustawiam opcje zdięcia seryjnego i niestety nie działa. Robi się jedno zdjęcie tak jak bym robił zwykłe zdięcie. Ta opcja nie działa. Co powinienem zrobić? Reklamować aparat?
Michaelg
28-12-2009, 14:26
Przytrzymać spust migawki?
Jak naciskasz i odpuszczasz to wiadomo, jeśli przytrzymasz to będzie robił tak długo aż nie puścisz.
niesttety to nic nie daje. Robi jedno zdiecie :/ Moze jakieś inne ustawienia trzeba zmienić ?
Wojtek Mąka
28-12-2009, 14:57
a w jakich warunkach oświetleniowych chcesz zrobić tę serię?
Może zdjęcia robisz z lampą?
ustaw manual, 1/500 i spróbuj.
Michaelg
28-12-2009, 17:10
No tak jak wyżej- może AF nie ogarnia.
Standardowo przed kazdym zdjeciem w serii aparat robi korekte ekspozycji, wiec sprobuj zablokowac i wtedy serie.
Jesli robisz zdjecia z wbudowana lampa to ja wylacz. Aparat nie pozwala robic zdjec seryjnych z "kukulka".
Wojtek Mąka
29-12-2009, 12:07
kolega z problemem, zdaje się, nie rozumie, co piszemy. Tak btw dlatego własnie coraz rzadziej się tu odzywam...
kolega z problemem, zdaje się, nie rozumie, co piszemy. Tak btw dlatego własnie coraz rzadziej się tu odzywam...
tzn dlaczego? nie odpowiada ci obecnosc poczatkujacych? nie kazdy jest zapalencem :)
Wojtek Mąka
29-12-2009, 18:15
wiem, ale kolega powinien chociaz próbować opisac problem dokładniej, żeby inni wiedzieli, z czym rzecz. nie mozna monologować do ściany, bo to bez sensu :)
Wlasnie chwycilem w dlon D40 ktory stoi na statywie dla ozdoby ustawilem serie i manula i klepie tak dlugo jak mu pozwala bufor..........jaka masz karte pamieci....moze jakis bubel i tak wolno zapisuje??
doubleube
02-01-2010, 17:37
Należy wyłączyć te polepszacze szumowe (likwidacja szumów) i bedzie jechało seriami jak nic.
Też tak miałem ale instrukcja i wszystko gra.
Oczywiście lampa zamknięta.
Ze słabym oświetleniem troche muli.