PDA

Zobacz pełną wersję : Bamboo Pen & Touch problem

Jelly
26-12-2009, 23:37
Po zainstalowaniu wszystko było okej. Nie działa. Ale zacznę od początku. W czwartek wieczorem zainstalowałam - rysik i tablet działały bez zarzutu, mogłam sobie spokojnie kursorem myszki manipulować. Nacisk i to wszystko inne też okej. Wczoraj też działało. Ściągnięte najnowsze sterowniki (ścigałam w czwartek). Dzisiaj włączam komputer, podłączam tablet - nie działa. Próbowałam wejść w ustawienia Bamboo, ale nie da rady w ogóle otwierać. Wchodzę w samouczek - Wystąpił problem z aplikacją Adobe Projector i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. Za każdym razem to samo. Z tabletem chyba jest wszystko w porządku, z rysikiem chyba też. Jak zbliżam piórko do powierzchni dioda robi się czerwona, czyli taka jaka być powinna. Ale komputer nie reaguje. Z funkcją dotykową chyba jest okej, bo trzeba włączyć pierwszym przyciskiem. Jeśli chodzi o Express Keys. Jak klikam dioda się rozjaśnia, pierwszy - włącza/wyłącza funkcję dotykową, drugi - na internecie cofa, czyli jest okej, trzeci - klika, czwarty - klika. Działają. O, właśnie, jeszcze jak włączam pierwszy przycisk to uaktywniam funkcję dotykową, ale na ekranie nie pojawia się napis funkcja dotykowa on/off, a wcześniej się pojawiał.
Przywracanie systemu nic nie dało. Kompletnie nie wiem co robić, pomóżcie, proszę ;c

statler
27-12-2009, 02:33
Spróbuj ściągnąć inną wersję sterowników. Miałem podobny problem, na przeniam nie działał dotyk lub rysik, u mnie pomogło zainstalowanie starszej wersji sterownika.

Jelly
27-12-2009, 11:32
Okej, spróbuję ;) Tylko mogłabym wiedzieć, gdzie znajdę starszą wersję sterownika? ;D Jestem w tym raczej ciemna, najnowszy ściągałam ze strony wacoma, ale starszego znaleźć tam mi się nie udało.

statler
27-12-2009, 18:55
Mi sie udało znaleźć przez google, w każdym razie odkąd uruchomiłem to ustrojstwo wyleczyłem się z aktualizacji:)
Z windows 7 32bit prawidłowo działa mi wersja cons521-5_int.

Jelly
27-12-2009, 22:09
Szukałam godzinę i nic nie mogę znaleźć ;c Dałoby się linka? Ktokolwiek ;c Czy może jakoś władować na speedy share czy coś w tym stylu.
A i jeszcze właśnie - sprawdzałam na innym komputerze, wszystko działało jak trzeba.

statler
28-12-2009, 17:55
Dałoby się linka?

Proszę bardzo:) (http://www.speedyshare.com/files/20017301/cons521-5_int.exe) ew hasło: fobicaxovifa

Jelly
28-12-2009, 19:50
O, dziękuję bardzo ^^' Tylko... nie działa ;c Zainstalowałam, ale dalej to samo. Mimo to bardzo dziękuję za pomoc ;)
Może jeszcze jakieś propozycje, co można zrobić?

Jelly
28-12-2009, 23:55
Dobra, już rozwiązane ;) Tata coś zrobił, nie działa na moim koncie, ale na innym tak ;p No cóż, to trochę dziwne, ale jest ^^

statler
30-12-2009, 16:03
Sprobuj odlaczyc tablet, odinstalowac wszystko co z nim zwiazane, zrestartowac kompa i zainstalowac ustroistwo na nowo. Cala procedure powtarzaj z roznymi wersjami sterownikow... az zadziala;)