Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] To juz chyba ostatnie z tym tlem;)
Rozmawiajac z moja druga polowka przez telefon odszedlem jakies 100m od Loctera i po miedzy krzaczorami bez lisci zobaczylem taki motyw:)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/mrzjm9-1.jpg
źródło (http://i45.tinypic.com/mrzjm9.jpg)
ojojoj... ekstraklasa! Może tylko trochę nieba warto przyciąć.
Zgadzam sie - niebo warto przyciąc o trochę, zostawić 2/3cm od szczytu góry.
Jak teraz patrze to przyciecie by nie zaszkodzilo........ale tez jego brak mi nie przeszkadza.....to oczywiscie moje zdanie i z przyjemnoscia slucham waszego zdania:)
ja począwszy od wody skończywszy na niebo lekko bym dosaturował, kadrowo bdb :-D
Najs łeter-jak na Irlandię.
kadr fajny , ale przyciemnił bym niebo z ta gora tak troszke i wtedy mz zdjecie zyskuje lepszy odbor wyrownuje sie kolorystyka ciemnego dolu i jasnej gory
Ładne ładne Pane ;) Mi, mało wymagającemu, taka wersja się podoba :mrgreen:
kadr fajny , ale przyciemnił bym niebo z ta gora tak troszke i wtedy mz zdjecie zyskuje lepszy odbor wyrownuje sie kolorystyka ciemnego dolu i jasnej gory
Naczytalem sie pod jednym z moich watkow o splaszczaniu zdjecia......a teraz o tym ze mam wyrownywac:D Dzieki.....taka moja wizja;) Ta gora byla oddalona o kilka kilometrow i do tego za mgielka unoszaca sie z nad jeziora......
Naczytalem sie pod jednym z moich watkow o splaszczaniu zdjecia......a teraz o tym ze mam wyrownywac:D Dzieki.....taka moja wizja;) Ta gora byla oddalona o kilka kilometrow i do tego za mgielka unoszaca sie z nad jeziora......
bede przy swoim sprobowalem przyciemnic i jest ok ale kazdy widzi inaczej :mrgreen:
No dobrze to zrobiłeś, obróbkowo/kolorystycznie jest bardzo dobrze, tylko mi brakuje troche lewej strony. Ale może marudze ;)
Marcin T
26-12-2009, 22:29
A ja nic bym nie ruszał. Jest dobrze.
Ładnie podany badylek :).
Wszystko jak trzeba - kadr, sztafaż, głębia, kolorki, kompozycja, obróbka.
Znaczy się - dobra praca :).
Fajny motyw, ładnie wszystko współgra ze sobą na tym zdjęciu...podoba się. :)
december
27-12-2009, 11:00
Zgadzam się, 2 cm nieba na górze - tam nic się nie dzieje, można obciąć. Ale tą górę to masz nieźle obcykaną :D
alfapasje
27-12-2009, 12:53
Super!
borregaard
27-12-2009, 15:27
Dla mnie bomba..bez uwag.:-D
krzysztofz24
27-12-2009, 16:12
Fajny motyw, ładnie wszystko współgra ze sobą na tym zdjęciu...podoba się. :)
To jakby sie podpisze pod tym ;-)
wojtek6308
28-12-2009, 16:11
Bardzo dobre :) kadr, kolorki, światło ...