Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zamek
Al Koholik
26-12-2009, 13:04
Nie myślcie sobie, że tu tylko jeden zamek jest :wink: Po prostu ten jest zawsze "po drodze" Plenerek się nie udał. Drogi oblodzone, przystawiło do górki i trzeba było zawrócić - Moherów nie będzie :(
Za to będzie zamek - ten co zawsze :wink:
Wersja letnia już tu (http://www.iv.pl/images/7trxnzv38n03rbbr2it9.jpg) była, teraz będzie zimowa.
*
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/7jk5x7a3mb295q37i035.jpg)
*
Przyjemny w odbiorze widok, podoba się! :)
Sebastianito
26-12-2009, 14:08
Fajnie w kadrze rozmieszczone... Podobni sie :D
Fajnie wyszło, w wersji zimowej jeszcze go nie widzialem :)
taki bajkowy klimacik , ladne
Bardzo dobry kadr, jest zimno i fajny klimat , podoba mi sie w tej tonacji!
Niebo nie zagralo.......niestety.....znam ten bol! Co do kadru to jest dobry jednak samo zdjecie......niestety ale powiem to......STAC CIE NA WIECEJ!!
Ostatnio w Kerry jechalismy prawie trzy godziny zwlasnie ze wzgledu na drogi;)
Niebo nie zagralo.......niestety.....znam ten bol! Co do kadru to jest dobry jednak samo zdjecie......niestety ale powiem to......STAC CIE NA WIECEJ!!
żebym nie widział Twojej letniej wersji która z tymi kolorowymi kwiatkami na dole kadru jest śliczna oraz tylu innych wersji to może bym przyklepał - jednak, swiatła i nieba tym razem nie było i wyszło za bardzo szaro i smutno :-D
Najs łeter egen. Jak widać- i w Eire szron potrafi pięknie wymalować pierwszy plan. Ciekawy jestem czy dałoby się tak sieknąć basztę w Wexford.
Ładnie jest, Al... :)
P.S. A na Mohery to ja jutro z rana uderzam :D Wprawdzie z rodzinką i nie wiem ile będzie z fotografowania landszaftów, ale... na pewno nie przepuszczę tej okazji :D
Al Koholik
27-12-2009, 00:29
Coś tam na niebie się dzieje. Spróbuje to jeszcze wyciągnąć.
Coś tam na niebie się dzieje. Spróbuje to jeszcze wyciągnąć.
Wyciskaj.....bo warto....!
Ciezko o dobre warunki zima ale jak juz sie trafia.....ech....widac ze nie miales szczescia!
december
27-12-2009, 10:56
Całkiem mroźne ujęcie wyszło - podoba się.
m.z. jak na zimową porę niebo jest dobre, kłębiaste chmury to byłby inny klimat, gdyby jeszcze po prawej chmury sięgały do horyzontu było by idealnie :) smutne również dla mnie nie jest, zimne raczej.
krzysztofz24
27-12-2009, 16:10
Bardzo mi sie podoba kompozycja zdjecia - linia brzegowa zaczynajaca sie w okolicy dolnego lewego rogu, fajnie wprowadza wglab kadru...az do zamku;-).
A to ,ze fotka dosyc ciemna i powiedzialbym "pochmurna" ,nawet tutaj pasuje .
Ładnie, ociepliłbym jednak ( mimo mrozu ) ciut fotke i niebo przyciemnił ( jak dla mnie )
Ładnie stonowana fotografia. Kolory pasują, kadrowanie również.
wojtek6308
28-12-2009, 16:07
Ta wersja również mnie się podoba, ... ale poprzednia bardziej :-D
Mark Kowalczyk
28-12-2009, 16:22
Mz kolorystycznie dobrze. Kadrował bym trochę ciaśniej, kosztem nieba i lewej części zdjęcia, zachowując proporcje.