Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ostatnie dwie foty z ostatniej wycieczki...
... i na razie koniec, trzeba będzie pomyśleć nad kolejnym wypadem, jak Wam się podoba to piszcie, jak nie to też piszcie ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img692.imageshack.us/i/sfjkigcvffsfk.jpg/)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img684.imageshack.us/i/mg0837u.jpg/)
O jedynce moje zdanie juz znasz:D Dobrze ze zdjales ten czerwony z kamyszkow....jest dobrze.....jedyne co mi nie gra to to drzewko na srodku....ale to juz nie zalezy od nas....
Dwojka!!!!! Samograj doskonaly!!!!! Brawo, nie mam pytan i chowam sie do szufladki....NARA!
Piotr_ek
25-12-2009, 21:01
Powoli te zdjęcia z odległych mi pięknych krain zaczynają mnie denerwować.
Dwójka jest bardzo dobra.
2jka rewelacja! Piekne zdjęcie.
O jedynce moje zdanie juz znasz:D Dobrze ze zdjales ten czerwony z kamyszkow....jest dobrze.....jedyne co mi nie gra to to drzewko na srodku....ale to juz nie zalezy od nas....
Dwojka!!!!! Samograj doskonaly!!!!! Brawo, nie mam pytan i chowam sie do szufladki....NARA!
Dzieki Grzechu, doceniam, ale nie przesadzajmy :D
Piotrek - zapraszam do nas, bilety nie sa takie drogie, a przenocowac mysle ze nie bedzie problemu, jakos damy rade ;)
Obydwa kadry IMO bardzo dobre.
Jedynka pomimo bardzo "skomplikowanego" pierwszego planu zagrała. Wzrok przebija się i chwyta głąb kadru.
Dwójka jakby spokojniejsza. Naturalnie prowadzi widza tam gdzie trzeba (jak byś troszeczkę bardziej z prawej strony kadrował, było by IMO rewelacyjnie - paliki pokryły by się z lewym odbiciem góry).
A co najważniejsze, obróbka bardzo wyważona i po prostu podoba się :-D!
bardzo ladnie podane ale dwa jest bdb , zeby u nas byly takie miejscowki ech ... tylko pomazyc mozna
Piotr_ek
25-12-2009, 22:14
Piotrek - zapraszam do nas, bilety nie sa takie drogie, a przenocowac mysle ze nie bedzie problemu, jakos damy rade
Dzięki. Trudno by mi się było tam odnaleźć. Wolę Szwecję, Norwegię... o wiele ciekawiej niż UK. Ale dzięki... może w wakacje.
Dwójka jest świetna , bardzo się podoba. :)
ostrytux
25-12-2009, 23:31
Na jedynce widziałbym zdecydowanie więcej kontrastu, jednak w zestawie zdecydowanie wygrywa dwójka – bardzo udana fotografia. No i wyszła jeszcze jedna rzecz :) tj. Kolega Greg77 w tym wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=126100) pisał:
Wracajac do kijka, zeby byl ponizej lini horyzontu to musial bym
wskoczyc na barana M. Jordanowi:D
Jak widać Tobie się udało bez Michaela, no chyba że masz takiego podręcznego kieszonkowego :mrgreen:
Arthuros
25-12-2009, 23:33
Dwójka super, piękne kolory, szeroko, jakie szkło ?
Dwójka super, piękne kolory, szeroko, jakie szkło ?
Sigma 10-20.
Jak widać Tobie się udało bez Michaela, no chyba że masz takiego podręcznego kieszonkowego :mrgreen:
ale Locter jert wysoki niczym Michael:D
bardzo ładna dwojeczka :-D
Przepiękne miejscówki, bardzo ładne zdjęcia.
Dla mnie za jasne - obie bym ściemnił - ale ile ludzi tyle gustów.
Druga chyba lepsza i ja lepiej odbieram.
Niemiej jednak rewelacyjne i gratulacje wielkie.
Przepiękne miejscówki, bardzo ładne zdjęcia.
Dla mnie za jasne - obie bym ściemnił - ale ile ludzi tyle gustów.
Druga chyba lepsza i ja lepiej odbieram.
Niemiej jednak rewelacyjne i gratulacje wielkie.
Dzięki, co do jasności - masz cos z monitorem bo u mnie i u Grega77 jest ok, a kalibrowalismy nie tak dawno.
.........i na razie koniec, trzeba będzie pomyśleć nad kolejnym wypadem, jak Wam się podoba to piszcie, jak nie to też piszcie ;)
No normalnie mnie zdenerwowales....!
Jak to koniec......kurcze nawet nie dosiadlem jeszcze do LADYS VIEW a tam bylo swiatlo!!!! A co dopiero z koncowki przy zachodzie slonca........kurde masz problem z doborem kadrow!!!!! Szklo masz idealne......nie wierze ze to konie z tego wypadu!!
Jedynka ładna, też bym dorzucił trochę więcej czerni na gałęzie.
Ale dwójka mnie po prostu powaliła na kolana. Super dno, kije, chmury się dobrze ułożyły.
No normalnie mnie zdenerwowales....!
Jak to koniec......kurcze nawet nie dosiadlem jeszcze do LADYS VIEW a tam bylo swiatlo!!!! A co dopiero z koncowki przy zachodzie slonca........kurde masz problem z doborem kadrow!!!!! Szklo masz idealne......nie wierze ze to konie z tego wypadu!!
Grzechu, no niby nie koniec, mam jeszcze coś w zanadrzu, ale nie wiem, czy jest to warte do pokazania na tym forum :)
Marcin T
26-12-2009, 22:28
Moim zdaniem dwójka kładzie jedynkę na łopatki ;)
Jest świetna.
Locter o której focone były te foty :-D
Locter o której focone były te foty :-D
Harb - odczyt z exifa, jedynka o 14:50, a dwójka o 13:59 ;) Czasu irlandzkiego oczywiscie.
Harb - odczyt z exifa, jedynka o 14:50, a dwójka o 13:59 ;) Czasu irlandzkiego oczywiscie.
oglądam na Operze która nie pokazuje mi pełnego exifa dlatego pytam :-D
Exif jest automatycznie usuwany poprzez "save for a web", także spoko ;)
Powoli te zdjęcia z odległych mi pięknych krain zaczynają mnie denerwować.
Dwójka jest bardzo dobra.
Podpisuję się!
Tylko, że ja już straciłem cierpliwość ;)
Smakowita dwójeczka...
Heh....Janusz chyba przeprosze Irlandie za to ze zawsze marudzilem na zimowe swiatelko.....jest trudniej o poprawne naswietlenie ale latwiej o miekkie swiatlo:)