Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Patyki
Witam, zdjecie popelnione w Gdyni, zapraszam:-)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/14jq0c6-1.jpg
źródło (http://i46.tinypic.com/14jq0c6.jpg)
Wiem, ze horyzont jest krzywy (beczka), cos mój obiektyw szaleje:-)
moim zdaniem za dużo nieba no i te paliki takie jakieś nie wyraźne , no i trochę za małe wrzuć większe , poza tym ok :mrgreen:
z horyzontem se mozna poradzic!!! a focisz bardzo dobrze popełniony :-D 80x60 i na scianę :-) pozdrawiam
z horyzontem se mozna poradzic!!! a focisz bardzo dobrze popełniony :-D 80x60 i na scianę :-) pozdrawiam
Dziekuje, ciesze sie, ze sie podoba:-) Co do horyzontu, to za bardzo nie wiem jak to zrobic:-)
moim zdaniem za dużo nieba no i te paliki takie jakieś nie wyraźne , no i trochę za małe wrzuć większe , poza tym ok :mrgreen:
Taka byla moja koncepcja - duzo nieba, a ze patyki malo wyrazne to trzeba winic pogode:mrgreen: Ale dziękuję za opinie:-)
Jestem bardzo na tak. Te "patyk"i we mgle robią ciekawy klimat w połączeniu z tym groźnym niebem.
Co do horyzontu, to za bardzo nie wiem jak to zrobic
Podeślij oryginał, zobaczymy, co da się zrobić. :)
Dziekuje, ciesze sie, ze sie podoba:-) Co do horyzontu, to za bardzo nie wiem jak to zrobic:-)
Prawie kazdy soft ktorym obrabiasz ma mozliwosc korekcji dystkorsji....w PSie jest to w Filtr/kolekcja obiektywu i tam juz dzialasz.......w NXie jest to Adjust/Correct/Distortion Control....
Powodzenia:)
Prawie kazdy soft ktorym obrabiasz ma mozliwosc korekcji dystkorsji....w PSie jest to w Filtr/kolekcja obiektywu i tam juz dzialasz.......w NXie jest to Adjust/Correct/Distortion Control....
Powodzenia:)
Dzieki:-) Wiesz, ze nigdy w ta opcje nie wchodzilem, mam NXa:-)
Podeślij oryginał, zobaczymy, co da się zrobić. :)
Dziekuje za chęć pomocy, ale postaram się samemu to naprostować:-)
postaram się samemu to naprostować:-)
Inna możliwość to - wygiąć jeszcze bardziej. :)
A co! Jak się bawić, to na całego. Mineralną i dwie słomki proszę! :)
Inna możliwość to - wygiąć jeszcze bardziej. :)
A co! Jak się bawić, to na całego. Mineralną i dwie słomki proszę! :)
He he, widze, że święta spędzasz przy mineralnej:mrgreen:
A tak poważnie, co jest z moim obiektywem nie tak, że wychodzi taka beczka:-)?
A tak poważnie, co jest z moim obiektywem nie tak, że wychodzi taka beczka:-)?
To nie jest wada - to cecha.
Fajne chmury i ogólnie ciekawe zdjęcie :)
Ktoś kiedys powiedzial .... Patyki czy kije wszystko w d... zgnije ... to tak mi sie przypomnialo :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
a zdjecie podoba mi sie takie klebiaste czyste niebo i zagadkowy dol . ma swoja sile
Bardzo fajnie wyszło , niebo takie jak lubie i mgiełka.Pozdrowienia ode mnie i Joli
Dziekuje wszystkim:-)
Bardzo fajnie wyszło , niebo takie jak lubie i mgiełka.Pozdrowienia ode mnie i Joli
Dzieki Arek, pozdrawiam Was goraco:-)