Zobacz pełną wersję : A na stronie Tamrona napisali coś takiego?
rafal0325
23-12-2009, 11:31
Informujemy, iż 5 sklepów w Polsce uzyskało status Sklepu Partnerskiego Tamron
Profesjonalna obsługa służąca fachowym doradztwem pomoże wybrać dla Państwa pożądany produkt.
Sklep Partnerski zapewnia Państwu pełną dostępność asortymentową i daje możliwość przetestowania produktów Tamron.
Wszelkie nowości rynkowe w pierwszej kolejności znajdą Państwo w sklepach Partnerskich.
Listę sklepów partnerskich umieszczono w zakładce gdzie kupić? i wyróżniono następującym znakiem...
http://www.tamron.pl/?/aktualnosci/pokaz/22/Informujemy,_i%C5%BC_5_sklep%C3%B3w_w_Polsce_uzysk a%C5%82o_status_Sklepu_Partnerskiego_Tamron
Czy ktoś może wie na czym ma polegąc to testowanie?
Kundzior
23-12-2009, 12:15
Podpinasz i robisz zdjęcia sklepu ew. polowy teścik na BF/FF. Przecież nikt nie da Ci wynieść towaru za który nie zapłaciłeś poza sklep.
BlackRoger
23-12-2009, 12:26
Możliwe że idą w kierunku punktów Sigma Procentrum. Czyli będzie można wypożyczyć szkła na parę dni za kaucją i stosowną opłatą.
rafal0325
23-12-2009, 16:41
Możliwe że idą w kierunku punktów Sigma Procentrum. Czyli będzie można wypożyczyć szkła na parę dni za kaucją i stosowną opłatą.
Tez o tym myslałem.
Witam,
Ciekawe jak to bedzie prezentowac sie cenowo !
Niech naprawią serwis, dopóki tego nie zrobią nie wydam ani grosza na szkła Tamrona.
marciing
27-12-2009, 14:41
Niech naprawią serwis, dopóki tego nie zrobią nie wydam ani grosza na szkła Tamrona.
Serwis? nie wiem co masz do ich serwisu ale w porównaniu z Sigmą to bajka normalnie.... wiem bo oddawałem i Sigmę i Tamrona do serwisu. W Tamronie szybko, łatwo, bezproblemowo i miło a w Sigmie wręcz przeciwnie - długo, na raty, raczej nie było mi miło jak się z nimi kłóciłem i jeszcze wmawiali mi że włos w Sigmie 70-200 to na pewno mój i ja go tam włożyłem!!! Tak więc serwis Tamrona oceniam zdecydowanie wyżej niż Sigmy.
Serwis? nie wiem co masz do ich serwisu ale w porównaniu z Sigmą to bajka normalnie.... wiem bo oddawałem i Sigmę i Tamrona do serwisu. W Tamronie szybko, łatwo, bezproblemowo i miło a w Sigmie wręcz przeciwnie - długo, na raty, raczej nie było mi miło jak się z nimi kłóciłem i jeszcze wmawiali mi że włos w Sigmie 70-200 to na pewno mój i ja go tam włożyłem!!! Tak więc serwis Tamrona oceniam zdecydowanie wyżej niż Sigmy.
Widzę w profilu, że jesteś z Trójmiasta - niech zgadnę, oddawałeś sprzęt osobiście? Spróbuj kiedyś wysłać pocztą / kurierem i dowiadywać się z maili (których nie dostaniesz) lub telefonicznie ("przykro mi, ale ja tylko odbieram telefony, serwis na pewno się niebawem odezwie"). Po trzecim tygodniu oczekiwania, aż sprzęt trafi "na stół" serwisu i 50 zł wydanych na telefony człowiekowi odechciewa się wszystkiego.
A jak po kolejnych dwóćh tygodniach "analizy" okazuje się, że urwana taśma od AF w 70-200/2.8 nagle nie kosztuje 400 zł jak mówił wcześniej serwisant, tylko "koszt naprawy jest równy kosztowi nowego egzemplarza" (chociaż w MF sprzęt działa jak trzeba)... to odpowiedz sobie sam, jakie mogą być te wrażenia.
Nie wspominam już o obrażonych na mnie paniach z recepcji, które miały pretensje, że nie potrafię cierpliwie czekać i się czepiam. Oceniając sumę opinii na temat serwisów Tamrona i Sigmy (bo przypadki załatwione super / beznadziejnie zawsze się mogą trafić), nie jestem odosobniony.
Edit: gwoli sprawiedliwości muszę dodać, że nie zapłaciłem za transport do mnie z serwisu (sprzęt już po gwarancji) oraz za ekspertyzę.
marciing
27-12-2009, 22:53
tak oddawałem osobiście i Sigme i Tamrona.... Tamrona oddałem w poniedziałek a w piątek był już do odbioru. Z Sigma niestety naprawa trwała 14 dni roboczych za pierwszym razem a za drugim razem nie odebrałem bo zajrzałem pod przednią soczewkę a tam włos, którego nie było wcześniej. Myślisz że sami chcieli naprawić? Musiałem do Sigmy dzwonić bo oni stwierdzili że to na pewno mój!!!
po przygodach z Sigma wiem że już więcej nie chcę mieć żadnej Sigmy!!! Niestety pewnie nie będę miał wyjścia bo Nikkory cenowo są zdecydowanie droższe... :(
Kolego, nie irytuj się tak. Nie jestem czarnym PR-owcem plującym bez podstaw na serwis tej czy innej firmy, po prostu sparzyłem się i tyle :) Opisałem szczegóły i na tym chciałbym zakończyć ten OT.
tak oddawałem osobiście i Sigme i Tamrona.... Tamrona oddałem w poniedziałek a w piątek był już do odbioru. Z Sigma niestety naprawa trwała 14 dni roboczych za pierwszym razem a za drugim razem nie odebrałem bo zajrzałem pod przednią soczewkę a tam włos, którego nie było wcześniej. Myślisz że sami chcieli naprawić? Musiałem do Sigmy dzwonić bo oni stwierdzili że to na pewno mój!!!
po przygodach z Sigma wiem że już więcej nie chcę mieć żadnej Sigmy!!! Niestety pewnie nie będę miał wyjścia bo Nikkory cenowo są zdecydowanie droższe... :(
Kolego.......zadam tobie pytanie....z czym oddawales Sigme a z czym Tamrona?????
Moj Tami przelezal w srwisie ok 6tygodni......oddany osobiscie (coz przez jednego z forumowaiczow) kontrola przez telefon i email co jakis tydzien........
Najzabawniejsze ze obiektyw trafil ze znanym problemem kazdemu kto widzial go golym okiem.....po dwoch tygodniach pani poinformowala ze "technik byl chory i za tydzien bedzie ekspertyza"......!!!!!! No ale po ataku slownym naszego forumowicza ktory trzymal reke na pulskie zrobili ekspertyze w 4 dni.......:D Podali cene taka jak podawali w Emailach......co jet ok......potem jeszcze trzy tygodnie potrzymali....bo czesci, kalibracja.....
Dziekuje bogu ze jeden z forumowiczow pomogl mi z tym serwisem.......znajac siebie zrobil bym tam mala wojne!