Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Narodowy Park Killarney
Dzis wybralismy sie z Locterem na foty w okolice Guinnessa....sprawdzic czy tylko suche badyle tam sa.....
Pogoda mrozna, drogi szkliste....ciezka podroz, ale....sami ocencie czy bylo warto.....materialu mam 7gb
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/12/effozn-1.jpg
źródło (http://i49.tinypic.com/effozn.jpg)
Mam tez wersje zimniejsza z auto WB ale za bardzo wpadalo w fiolecik...tutaj jakos sympatyczniej...:)
ostrytux
22-12-2009, 22:30
Dobrze że nie taaaka ogromniasta panorama ;)
Udany kadr, choć widziałbym to troszkę z wyższej perspektywy tak by pierwszy kijaszek wychodził tylko lekko za linię horyzontu.
Owy kijaszek jest również bardzo mocno wyciągnięty z cieni, ma jasną obwódkę wokół siebie i świeci :)
Owy kijaszek jest również bardzo mocno wyciągnięty z cieni, ma jasną obwódkę wokół siebie i świeci :)
Owy kijaszek byl rozjasniany i moglem poglem popelnic blad zgadzam sie....ale nie byl wcale tak mocno wyciagany.....
Bradzo ładna praca, kompozycja kadru jest swietna - kijek w mocnym punkcie i swietne tło.
Wracajac do kijka, zeby byl ponizej lini horyzontu to musial bym wskoczyc na barana M. Jordanowi:D
Smiem twierdzić, ze te kijki i chaszcze na dole, aczkolwiek w mocnym punkcie - niczego atrakcyjnego do fotografii nie wnoszą.
Mysle, ze jest tam wiele ciekawszych kadrów
ps. masz 7GB tych kijków 8-0 !
O ile zawsze podziwiam Twoje zdjęcia, to jest jakieś inne. Nie wiem, chyba niebo, nie ale dól też coś mi nie pasuje. W każdym razie jest inne, jakby nie Twoje.
Owy kijaszek byl rozjasniany i moglem poglem popelnic blad zgadzam sie....ale nie byl wcale tak mocno wyciagany.....
zgadzam się ta fotka nie wygląda na mocno wyciąganą, ale prawdopodobnie postawiłeś pointa na słupku i swoim obszarem był zbyt blisko krawędzi słupka zostawił rozjaśnienie które objawiło się obwódką, lepiej jest takie rzeczy robić w NX-sie selektywnie pędzelkiem bo można go zmniejszyć do minimalnych rozmiarów
natomiast foteczka mi się podoba, wiem gdzie to jest, ładnie wygląda ta górka z tym ośnieżonym szczytem, ja bym niczego nie zmieniał, taki kadr w tym miejscu jest jak najbardziej wskazany, ładne kolorki i fajne odbicie nieba w wodzie :-D
ostrytux
22-12-2009, 22:49
Wracajac do kijka, zeby byl ponizej lini horyzontu to musial bym wskoczyc na barana M. Jordanowi:D
W sumie mało istotne :) ale napisałem...
... by pierwszy kijaszek wychodził tylko lekko za linię horyzontu ... wiec nie poniżej :)
I oczywiście jest to tylko moje subiektywne odczucie.
co do kijka ze swieci juz powiedzieli ale powiem tak ten duzy patyczak jakos mi nie pasuje do calosci zdjecia jest jakby za ostry i zbyt wyrazny w stosunku do pierwszych patykow i gor wyglada jakby byl nie z tego obrazka ale to mz.
wg mnie kompozycja jest idealna
Marcin T
22-12-2009, 23:01
Bardzo ładny widoczek w tle :)
ps. masz 7GB tych kijków 8-0 !
Tak mam kije z kazdej strony i bede pokazywal po 25 kadrow dziennie do nowego roku;)
Poprawie ten kadr i ten swiecacy kijek bo mysle ze warto:)
Ja juz ci mówiłem - jdla mnie jest git, szkoda, że mam prawie identyczny kadr ;P
Ja juz ci mówiłem - jdla mnie jest git, szkoda, że mam prawie identyczny kadr ;P
Uwazaj bo ten 1,5m kijek podobno z innego zdjecia:D
Nikonozaur
22-12-2009, 23:13
Fajnie to wygląda, naprawdę ładny widok. A kijowi kij w oko. :mrgreen:
Bartekkw
22-12-2009, 23:46
Kijek mz zbędny....wolałbym bez niego
Byłem w tym miejscu. Mam prawie identyczne ujęcie... aczkolwiek na pewno inne. Przepiękne miejsce wręcz cudownie magiczne.
Coś jest w tym kadrze... i jakoś mogę tak na niego patrzec i patrzec... A to chyba dobra oznaka? :D
P.S. Panowie, waruny to mieliście niezłe... no może oprócz niskiej temp. ale dzieki niej jest tak a nie inaczej :)
GUINNESSts
23-12-2009, 01:11
Ten kijek to tylko ostrzezenie! Jak jeszcze raz ktos wejdzie na moj teren bez pytania, to bedzie mial kijek... w kazdym kadrze!!! I zeby bylo mi to jasne!!! No:mrgreen:
A fotka oki. Troche mi ten kijek goruje i dominuje w kadrze. Jakby za wysoki;) Ale to jak pisalem troche;):)
Kijek mz zbędny....wolałbym bez niego
Beda i bez niego:D