Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wpłynąłem na suchego przestwór oceanu
Tak mi się jakoś skojarzyło , co do jakości to niestety d50 już powoli niedomaga
*
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img687.imageshack.us/i/900x600.jpg/)
klimat jest....o jakosci nie mowie bo juz wspomniales......jednak kolorystyka mi nie lezy.....ale to jest oczywiscie MZ
...w sumie OK, ale wolałbym bez tej infrastruktury na pierwszym planie
Ciekawy kadr, jednak IMO bym uchlastał dużą część urbanistycznej podłogi. Moim zdaniem wtedy prezentuje się dużo lepiej.
Z kolorkiem też trzeba by było się jeszcze zmierzyć, a wtedy będzie gucio :-D.
Ciachnął bym pierwszy plan, te domki w oddali sa fajne i pasują do tego klimatu. Kolorystyka nie podchodzi mi. Jak pogrzebiesz przy tym zdjeciu od początku, to naprawde moze byc dobre!!
Sebastianito
21-12-2009, 20:43
szkoda ze szumi ale i tak jest OK
Ależ klimat :D
Pierwszy plan zdecydowanie - OUT! Bo to co dzieje za nim jest dopiero ciekawe! :)
a ja właśnie nie jestem tak absolutny w ciachaniu tego dołu, prawda tuż nad kominem zaczyna się zupełnie inne zdjęcie, jednak ta łyżka industrialu dodaje wyrazu, kontrastuje z resztą. kolorystyka jest świetna, a krzyż wynurzający się z chmur to motyw na następne zdjęcie.
niezły widoczek, tak z ciekawości - co to za miejscówka ?
Pablo 77
21-12-2009, 21:17
Z klimatem ale kolorystyka jak dla mnie nie taka:)
ostrytux
21-12-2009, 23:06
Z klimatem ale kolorystyka jak dla mnie nie taka:)
Zgadzam się w 100%
A mi się pierwszy plan, drugi i ... następne bardzo podobają. Bardzo ładny kadr i kolorystyka też przemawia do mnie - pasuje do tego obrazu. :)
borregaard
21-12-2009, 23:32
Dla mnie kolory są kompletnie "porąbane",nie do strawienia.Nie łykam tego,niezależnie od treści.
nie wiem o co chodzi z kolorem ale jest on dosłownie nieruszony saturacja +5 i kontrast +10 , plus wyostrzenie a reszta taka co zanotował aparat , zdjęcie dokładnie 7 minut przed wschodem , tak tam było a natury się nie poprawia :):):)
borregaard
21-12-2009, 23:50
nie wiem o co chodzi z kolorem ale jest on dosłownie nieruszany saturacja +5 i kontrast +10 , plus wyostrzenie a reszta taka co zanotował aparat , zdjęcie dokładnie 7 minut przed wschodem , tak tam było a natury się nie poprawia :):):)
Na jakiej planecie to było ...?:mrgreen:
A serio ,to masz coś nie tak z kolorem jeśli uważasz,że to jest natura i OK.
no fakt faktem mam laptopa ale bez przesady , oglądałem na innym monitorze i wygląda całkiem normalnie , mniej więcej tak jak tam było :):):)
kptYossarian
22-12-2009, 00:42
Pomijając kolory, mi się podoba :)
Zgadzam sie z ta wypowiedzia ,
mz polegles na balansie bieli , jeden ... neutral control point ... i zmienia odbior fotografi :mrgreen:
http://www.iv.pl/images/cu28qwfgg6mupve1isdi.jpg
dzięki za odpowiedź, koleżko