Zobacz pełną wersję : tamrac i inni
W tamracu w torbach jest cos takiego jak lensbridge, generalnie to typ elastycznej przegrody dzieki ktorej mozna wsadzic np aparat z gripem i podpietym szklem w pionie.
http://www.tamrac.com/lensbridge.jpg
czy znane wam sa torby innych firm z podobnym rozwiazaniem?
kruszyna
21-12-2009, 13:41
Mam jakąś starą małą torbę Lowepro SLRC czy jakoś tak, mogę nie pamiętać dokładnie. I tam się wkłada body z obiektywem a otworek na szkło unieruchamia je wraz z body. D700 plus grip plus szkło typu 14-24 wchodzi na styk. Ale już nie zamocowane w tym śmiesznym otworku bo tylko kit typu 18-70 tam włazi(znaczy w ten otworek).
Nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi.
wiec w zasadzie tylko tamrac bo chodzi o troszke wieksze szkla i body z gripem
mam taki "wynalazek" w torbie firmy Tenba, tylko to już stary model więc nie wiem jak w nowszych.
kruszyna
23-12-2009, 09:41
Mam teraz ten słynny plecak Kata 301N 30 odkręcany przed ciało czy jakoś tak i tam to jest rozwiązane ściankami. Body leży tak jakby na górze a obiektyw siedzi pomiędzy ustawionymi tymi ogranicznikami/ściankami. Włazi spokojnie sb900 pod aparat gdzie jak wyjmiemy aparat od razu mamy dostęp. Body to D700 z gripem plus może spokojnie być zapięty 14-24, 24-70 z osłoną lub 70-200 z osłona odwrotnie założoną. Obok spokojnie kolejne szkła nawet 4szt. W tym 24-70, 70-200 plus dwie stałki. Na górze jest też pomieszczenie a w nim noszę wszystko ponad standard na normalny dzień czyli R1C1 np plus kanapki:D albo kolejne 3 x SB900 i SU. No ale to nie torba tylko plecak "okręcacz" z możliwym zapięciem na dwa ramiona.