Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem - Sandisc SD odkleja się drucik

Lesiu83
20-12-2009, 17:25
Panowie odkleił mi się jeden drucik na karcie można to czymś przykleic czy karta do wyrzucenia ? Karta działa poprawnie , ale boje się ją wkłada do aparatu ...

Jester
20-12-2009, 19:23
...A do kompa nie bałeś się jej wkładać? :D (zakładam że skoro mówisz że działa poprawnie to jakoś musiałeś ją sprawdzić, np w komputerze) Moim skromnym zdaniem, skoro działa w kompie to i aparat nie powinien mieć problemów (żeby potem nie było na mnie :D)

cheyenne
20-12-2009, 19:34
jak nie chcesz skopcić sprzętu poświęć kasę na nową kartę
wydasz 50 zł i unikniesz dylematu
ja bym tą uszkodzona posłał do śmieci

Lesiu83
20-12-2009, 19:37
...A do kompa nie bałeś się jej wkładać? :D (zakładam że skoro mówisz że działa poprawnie to jakoś musiałeś ją sprawdzić, np w komputerze) Moim skromnym zdaniem, skoro działa w kompie to i aparat nie powinien mieć problemów (żeby potem nie było na mnie :D)

wkładałem ją do czytnika i działa poprawnie w aparacie też , tylko boje się że to się złamie przy wkładaniu do aparatu i może byc problem. To jest plastikowe między tymi blaszkami na karcie .. I się zastanawiam czy to kropelka nie podkleic ?

Paweł M
20-12-2009, 20:32
a SanDisk nie daje wieczystej gwarancji?

Lesiu83
20-12-2009, 21:54
nie mam pojęcia jeśli by tak było to super wystarczyłoby znaleśc paragon :] i do sklepu ...

Błażej
21-12-2009, 16:44
Skoro plastikowe to urwać. Przynajmniej ja bym tak zrobił.

Michał Jędrak
21-12-2009, 17:56
No to jakiś drucik czy plastikowa przegródka pomiędzy blaszkami?

Jeśli to plastikowa przegródka to wyrwij ją. Złote blaszki na karcie SD nie są zamocowane osobno, lecz jest to część laminatu, który stanowi całość. Mógłbyś urwać cały plastik wokół styków a one i tak się nie odkleją...

http://www.flickr.com/photos/getcarter405/431273443/

Złote blaszki są częścią zielonego laminatu a te przegródki nic nie dają i nic nie przeszkadzają. Służą jedynie do łatwiejszego pozycjonowania karty w gnieździe. Gdybyś nie miał ani jednej to bym się martwił, ale jak wyrwiesz tylko jedną przegródkę to różnicy nie będzie.

frostic
21-12-2009, 17:57
nie wiem czy daje wieczystą ale na pewno 10 lat - więc chyba styknie ;)
(nie wiem czy na wszystkie)

Sam musze wysłac gdzieś EXtr III 4 GB bo sie wiesza jak bańka na choince

Lesiu83
21-12-2009, 23:21
No to jakiś drucik czy plastikowa przegródka pomiędzy blaszkami?

Jeśli to plastikowa przegródka to wyrwij ją. Złote blaszki na karcie SD nie są zamocowane osobno, lecz jest to część laminatu, który stanowi całość. Mógłbyś urwać cały plastik wokół styków a one i tak się nie odkleją...

http://www.flickr.com/photos/getcarter405/431273443/

Złote blaszki są częścią zielonego laminatu a te przegródki nic nie dają i nic nie przeszkadzają. Służą jedynie do łatwiejszego pozycjonowania karty w gnieździe. Gdybyś nie miał ani jednej to bym się martwił, ale jak wyrwiesz tylko jedną przegródkę to różnicy nie będzie.

dokładnie pierwszy plasticzek obok styku się naderwał , na początku myślałem , że to drucik ale pod lupa :P zorientowałem się że to plastik :] chyba tak zrobię i to urwę no chyba , że niewielka ilośc kropelki by była lepsza ?

Jacek S.
21-12-2009, 23:47
dokładnie pierwszy plasticzek obok styku się naderwał , na początku myślałem , że to drucik ale pod lupa :P zorientowałem się że to plastik :] chyba tak zrobię i to urwę no chyba , że niewielka ilośc kropelki by była lepsza ?

Może nie wyrywaj, a wytnij jakimiś cążkami. Jak będziesz ciągnął to możesz więcej nabroić, a tak to ciah i po bólu :)

martuf
30-12-2009, 20:02
Miałem identyczny problem. ułamał mi się ten pierwszy kawałek plastiku. W aparacie karta działa, ale wbudowany czytnik w lapku już jej nie widzi. Karty przestałem używać (SanDisk Ultra II 4GB) tak na wszelki wypadek gdyby któregoś dnia miała przestać działać także w aparacie.