Zobacz pełną wersję : Sb 900 warrbing!
Lampa mi orzestaje działać i pojawia się komunikat WARRNING! Oddałem lampę do serwisu i tam ją przetestowali i powiedzieli , że jest ok. Po odesłaniu mi lampy, po dwóch dniach znów sie zablokowała ale po jakimś czasie zadziałała. I tak mi działala prze miesiąc. Teraz znów sie zablokowała i nie chce sie odblokować. Dodam, że lampe testowałem z Nikonem D200, D2, D700 i nic nie pomagało. Jestem wkurzony bo w serwisie mi nie wierzą a ja nie mam sprawnej lampy. Może ktoś potrafi mi pomóc?
screen komunikatu załatwiłby sprawę serwisantów - zobaczyliby na własne oczy.
Edit: Może to coś normalnego? Nie mam SB900, ale sprawdź w instrukcji albo użytkownicy 900-tki Ci powiedzą czy to nie jest coś normalnego
Mariusz888
19-12-2009, 13:22
W instrukcji w dziale na stronie F3 czwarty komunikat od góry... :roll: ewidentnie opisane jako problem z zasilaniem - a proponowane rozwiązanie:
wyłącz zasilanie, wyjmij akumulatory i skontaktuj się ze sklepem lub autoryzowanym serwisem Nikon
:roll:
No właśnie. Kontaktowałem się, lampę wysłałem a oni, że wszystko jest ok. Próbowałem różnych baterii, akumulatorów i to samo. Nie mam chyba wyjscie tylko wyslę jeszcze raz tylko już ze zdjęciami lampy z komunikatem