Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdy budzi się dzień...
Jakub Klimczak
19-12-2009, 11:54
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img687.imageshack.us/i/99791862.jpg/)
Sebastianito
19-12-2009, 12:42
I tak i nie... tak bo to takie naturalne, i poranne... nie, bo nie przykuwa nic uwagi na dluzej.
Sowulus12
19-12-2009, 12:47
I tak i nie... tak bo to takie naturalne, i poranne... nie, bo nie przykuwa nic uwagi na dluzej.
Jestem tego samego zdania, brak jakiegoś mocnego punktu.
a ja takie widoczki lubie ogladac ...
a moze by tak deczko w lewa strone tam jest pomoscik ?
ostrytux
19-12-2009, 13:46
Dokładnie - nawiązałbym znowu do słynnego już motywu tudzież sztafażu ;)
Eeee a ja lubie bez "konkretnego motywu" czasami go poprostu nie ma a krajobraz nadal jest krajobrazem.........
Zadam wszystkim pytanie czy musi byc "kamolec" na pierwszym planie??
Czy krajobraz bez pierwszoplanowego "motywu juz niem nie jest??
Na tym zdjeciu (szkoda ze taki znaczek maly) jest piekne niebo, jedyne co bym poprawil to ozywil bym troszke cienie i odbicie w wodzie;)
Al Koholik
19-12-2009, 15:49
Eeee a ja lubie bez "konkretnego motywu" czasami go poprostu nie ma a krajobraz nadal jest krajobrazem.........
Na tym zdjeciu (szkoda ze taki znaczek maly) jest piekne niebo, jedyne co bym poprawil to ozywil bym troszke cienie i odbicie w wodzie;)
Można zrobić dobre zdjęcie krajobrazu i można zrobić dobre zdjęcie krajobrazu...To powyżej jest tylko dobrym zdjęciem krajobrazu, ale nie jest dobrym zdjęciem krajobrazu... :wink:
ostrytux
19-12-2009, 16:27
Nic nie musi, a tym bardziej "kamolec" :) tym czymś może być wszystko trawa, patyk, światło, ciekawa forma z różnego rodzaju elementów krajobrazu, człowiek ... itp. itd.
Ale w sumie to bym się tym nie przejmował tylko robił zdjęcia i miał przy tym tak zwany FUN :mrgreen:
Tu wpadałoby również zacytować Henri Cartier Bresson-a:
"Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie."
(...)
Tu wpadałoby również zacytować Henri Cartier Bresson-a:
"Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie."
I to jest w istocie dobra fotografia.
Subtelna, nienachalna, oddająca nastrój chwili - delikatna mgiełka snująca się nad taflą jeziora, skąpane w kolorach niebo.
Pięknie jest.
Marcin T
19-12-2009, 22:06
Bardzo ładna fotografia zacisznego miejsca. Zbędne tu są mocne punkty, kamienie czy inne wklejane przedmioty...
Mimo wszystko można by jeszcze nad tym kadrem posiedzieć :)
ostrytux
19-12-2009, 22:28
...czy inne wklejane przedmioty...
Słyszałem kiedyś opowieść o Gościu co sztuczny śnieg woził taczką gdy go w plenerze brakowało, ale żeby coś wklejać tego jeszcze nie słyszałem, jak widać człowiek całe życie się uczy …
Jak się jednak okazuje fantazji ludziom nie brakuje :)
Marcin T
19-12-2009, 22:30
Takie trendy ;);)
za małe to zdjęcie, żeby je porządnie obejrzeć.
krzysztofz24
20-12-2009, 14:22
Dla mnie zdjecie udane,takie subtelne,podoba mi sie.
borregaard
20-12-2009, 16:59
I to jest dobry krajobraz.:-D