Zobacz pełną wersję : Pytanie o Bracket
Witam serdecznie zakładam nowy post... ale po przeglądnieciu forum nie zauważyłem tego o co mi dokładnie chodzi ;) więc napisze nowy temat;)
Pytanie być moze takie "lamerskie" ale niestety coś nie moge znaleśc na niego odpowiedzi... chodzi mi o bracket do lampy błyskowej... widzę na allegro rózne rodzaje "A B C D" czym one sie róznią?
i tak najważniejsze jak to jest wykorzystywane i do czemu to ma słuzyć ?? jeśli by ktoś miał jakaś strone o tym, artykuł nawet po eng to prosił bym o podanie... opis takich urządzeń ;) bo mnie to ostatnio zaciekawiło ;)
jeśli to było to przepraszam...;)
Pozdrawiam Ł.K. ;)
marszull
19-12-2009, 02:51
na gorze jest opcja szukaj jak tam wpiszesz bracket to znajdziesz naprawde sporo do przeczytania ;-)
marszull własnie przegladalem i nie znalazłem tego co by mnie ciekawiło... np czym sie różnią te rodzaje bracketów a dokładnie te Typy... bo do czego służy to już sie dowiedzialem i oglądalem filmik z tego forum ;)
marszull
19-12-2009, 16:40
Ale wczesniej tak napisales:
i tak najważniejsze jak to jest wykorzystywane i do czemu to ma słuzyć ?? jeśli by ktoś miał jakaś strone o tym, artykuł nawet po eng to prosił bym o podanie... opis takich urządzeń ;)
i na te pytanie i czym sie roznia (tak mniej wiecej) masz odpowiedzi w watkach na forum
a czym sie roznia:
wielkoscia (mozna wieksze i niejze body zamontowac)
mozliwoscia przekrecania lampy (w jednych lampa jest caly czas w poziomie, w innych pion i poziom)
i jakosci wykonania
(tak pokrotce)
a tak z już między nami to który byś polecał na sam początek "zabawy" z bracketem?:) C ? D ? :) jak widzisz posiadam D700 z gripem
a tak z już między nami to który byś polecał na sam początek "zabawy" z bracketem?
Ja, (na swój własny użytek i odpowiedzialność) do bracketu nieprędko dojrzeję, temat kadru pionowego rozwiązuję inaczej, dyfuzorem dobre sprawdzającym się również w pionie. Ale to oczywiście nieco inne potrzeby i inne chęci i byc może dla Ciebie nie na temat..
Kacperus
19-12-2009, 22:03
Osobiście do D300+grip stosuje typ D. Niezła zabawa tylko trzeba śrubki odpowiednio wyregulować.