PDA

Zobacz pełną wersję : Ochrona aparatu w zimie

Majo87
18-12-2009, 23:36
Witam serdecznie :)
Przeglądałem forum i nie zauważyłem żadnego wątku, rozmowy nt temat.
Temperatury rzędu minus kilkunastu stopni stały się już codziennością, padający śnieg itd. Nasunęło mi to pytanie:
Czy wybierając się w plener przy takiej aurze zabezpieczacie w jakiś sposób swoje aparaty? Wiadomo, że niskie temperatury nie wpływają dobrze na wszelkie urządzenia elektroniczne. Czy stosujecie jakąś ochronę na swoje puchy w taką pogodę?
Jeśli macie jakieś techniki, spostrzeżenia i opinie, czy warto i czy jest to w ogóle potrzebne to piszcie, proszę. Myślę, że warto wymieniać siętakimi doświadczeniami.
Osobiście jeszcze nigdy nie zadawałem sobie trudu, żeby jakoś opatulać sprzęt, ale też nie mam go bardzo długo więc, do tej pory, nie zastanawiałem się raczej nad tym.
Zapraszam do wymiany opinii :)

malibu
18-12-2009, 23:45
ja zakładam na nikona szaliczek i czapeczkę babcia mi zrobiła a tak poważnie to przed zimą pojawia się taki temat kilkakrotnie i wystarczy poszukać

stachu321
18-12-2009, 23:58
A ja do ochrony aparatu zimą wynajmuję agencję Juwentus :mrgreen: za malibu - temat był.

akustyk
19-12-2009, 00:13
ja mojemu zrobilem pogadanke na temat braku zabezpieczania i konsekwencji niechcianego zaparowania w tak mlodym wieku.
trudno powiedziec, czy zrozumial, ale poki co nie wpadl jeszcze ;)

a tak ogolnie - temat byl wiele razy. generalnie - nie wlaczac aparatu po wniesieniu z zimna. poza tym - robic zdjecia.

Majo87
19-12-2009, 00:19
Wybaczcie, nie znalazłem podobnego tematu. Widocznie za mało szukałem. Skoro był, to proszę o usunięcie wątku, żeby nie zaśmiecać.