Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] To nie akt !
LensFoto
18-12-2009, 09:05
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=fdswp05a5hxkiewdd49.jpg)
to nie akt ale nie wiedzialem w jaki dział wrzucic :D
To nie akt, ale bardzo mi się podoba. Zwłaszcza jakość, kolory, ten nieco "wygładzony" styl, który lubię.
LensFoto
18-12-2009, 11:32
no wlasnie nie ma działu Bielizna czy cos podobnego wiec postaanowilem zameiscic to tutaj bo blziej temu do aktu niz do portretu :D
Michał Jędrak
18-12-2009, 12:33
LensFoto, chciałem się spytać czy się nie obrazisz jeśli 'zjadę' Twoje zdjęcia. Jak nie będziesz miał żalu to odpisz a rozwinę temat. Zawsze wolę się spytać bo nie każdy lubi negatywne opinie, ale czasami mogą się przydać. I czy żadna z modelek nie jest Twoją dziewczyną/żoną?
Cóż... piękne dziewczyny :)
LensFoto
18-12-2009, 14:43
dawaj ja kazda opinie przyjmuje jako nauke :) p.s to sa siostry a propos :) blizniaczki ... ale 2 jajowe
już prawie zapomniałem jak piękne kobiety są w moim rodzinnym mieście ( mam nadzieję, że nie są z Torunia ! ) :-)
mariush777
18-12-2009, 17:31
lewa dłoń blondynki jakaś taka bielsza w porównaniu do reszty ręki
a dziewczyny faktycznie urokliwe :)
a mnie się nie podoba po prostu i już. Lewa dłoń jakaś inna faktycznie, do tego paznokcie.. - to oczywiście moje odczucia, proszę nie odbierać tego osobiście, poza tym lewa pierś, a raczej biustonosz ją noszący - wypalony. Generalnie plastic fantastic na brzydkim tle. Są jeszcze złote buty, ale to są gusta, o których się nie dyskutuje..
Raczej glamour. Tam umieszcza się większość kiczu.
Amadeusz
19-12-2009, 03:21
Zwłaszcza jakość, kolory...
Ja tu jakości zupełnie nie widzę, kolorów też.
sztuczne bez uczuć
więcej nie napiszę bo mnie znowu wyzwiesz
LensFoto
19-12-2009, 10:58
Ja tu jakości zupełnie nie widzę, kolorów też.
a czy to zdjecie wyglada na robione telefonem ... jezeli jakosci nie widzisz rozwin temat :) chetnie poslucham :)
Amadeusz
19-12-2009, 11:06
a czy to zdjecie wyglada na robione telefonem ... jezeli jakosci nie widzisz rozwin temat :) chetnie poslucham :)
To zależy jak pojmujesz jakość. Jeśli dla Ciebie jakość = sprzęt to nie mam pytań. Pisałem o jakości w sensie słabo zrobionego zdjęcia. Przepaliłeś i odbarwiłeś biele.
gadzeciarz
19-12-2009, 14:47
Tak jak napisałeś to nie akt,ale
fajne kolorki,ładne dziewczyny i interesująca bielizna ;-) ale to jak dla mnie bardziej do magazynu mody.
a mnie się nie podoba po prostu i już. Lewa dłoń jakaś inna faktycznie, do tego paznokcie.. - to oczywiście moje odczucia, proszę nie odbierać tego osobiście, poza tym lewa pierś, a raczej biustonosz ją noszący - wypalony. Generalnie plastic fantastic na brzydkim tle. Są jeszcze złote buty, ale to są gusta, o których się nie dyskutuje..
Podpisuje się pod tym niestety...mnie akurat nie rażą złote buty ale to ze są pończochy do butów z odkrytymi palcami...ale to takie moje skrzywienie zawodowe :)
= Iwona =
A mi sie nie podoba. Zdjecie przefotoszopowane, a dziewczyny sztuczne :/
Michał Jędrak
20-12-2009, 17:10
OK, obiecałem że zjadę zdjęcie, więc jestem.
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale modelki są z lekka 'nie teges'. Zwłaszcza ta z lewej. Ciężkie, siermiężne spojrzenie, które według mnie psuje zdjęcie. Mogła też wciągnąć brzuch lub mogłeś Ty jej wciągnąć w PSie.
Dziewczynom wyszły worki pod oczami, a nie musiały.
Poza tym podejrzewam, że dałeś im coś w rodzaju 'diffuse glow'. Użyłeś jednak koloru białego i wyszły jakoś trupio. Spójrz na białą, siną dłoń dziewczyny z prawej. Ramię też nie sprawia wrażenie blasku lecz wyglada to jak słabe krążenie czy brak słońca. Aby uzyskać lepszy 'glow' powinienieś pobrac kolor podobny do koloru skóry, a nie biały. Ale to tylko są moje domysły. Być może robiłeś to inaczej.
Laska z prawej mogłaby sobie odrosty poprawić.
Światło fajne, choć może z lekka za bezpośrednie i ostre. Być może ten 'glow' potęguje takie wrażenie.
Jak widzisz, głównie czepiam się do modelek, ale w sumie Ty je wybierasz więc ponosisz odpowiedzialność za ich wygląd. Ilekroć ja sfotografuję brzydką modelkę to też uważam to za moją winę, bo ja jestem autorem zdjęcia i odpowiadam za wszytko co na nim jest.
--Arkadia--
20-12-2009, 21:54
blondi jest niezla :) pozdr
Dla mnie OK. Lubię taką obróbkę, kolorki, wyrazistość, kompozycję. :)