Zobacz pełną wersję : 70-200VR-biały(szary)
brain_damadge
28-10-2006, 21:39
Jest o tym wzmianka na stronie Nikona. Mi podobaja się jasne obiektywy jak ma Canon, ale nie będę prze to zmieniał systemu...Czy można gdzies rzeczywiście kupic 70-200VR w wersji białej(szarej)???
zapytaj w jakims sklepie internetowym co z takim zamówieniem. Oni zapewne zapytają w Nikon Polska. Pewnie będziesz dłużej czekał na realizację.
mozna kupic szary bez problemu. jest np. w pstryku do wyboru szary i czarny a tej samej cenie. swoja droga szary efektownie wyglada, ale na polskie bandyckie realia chyba bym sie nie zdecydowal :(
krzysztof jot
30-10-2006, 16:52
szary wygląda powalająco, róznice w cenie czasem są w granicach 100-150 zł
ale bywa ze w magazynach NP nie ma i nie dają realnych czasów na realizację
zamówienia. Pomijając urodę, mniej sie nagrzewa na słońcu co czesto jest istotne.
Acha, bardziej widać ślady "używania" Nie mam obrazka VR szarego- ale jak chcesz
porównac efekt wizualny - zobacz 80-200 robi wrażenie w tej rozdzielczosci :)
szary: http://highres.maxwell.com.au/images/nikkors/afs80-200lg.jpg
czarny: http://highres.maxwell.com.au/images/nikkors/afs80-200.jpg
Wg mnie szary jest ohydny. Jeśli nie foci się w silnym słońcu, to to jest bezsens.
Michal Puchacz
01-11-2006, 12:15
Wg mnie szary jest ohydny. Jeśli nie foci się w silnym słońcu, to to jest bezsens.
Dla mnie też szary jest ohydny :) Obiektyw nikona musi być czarny, taki jest styl tej firmy.
Wszystko powinno być ładne
Dla mnie też szary jest ohydny :) Obiektyw nikona musi być czarny, taki jest styl tej firmy.
Wszystko powinno być ładne
Dla mnie tez jest ohydny. Wygladalbym jak jakis byle Canoniarz. Ble.
widze, ze watek przerodzil sie we wpisywanie wlasnych preferencji dotyczacych koloru, wiec napisze od siebie, ze szary jest bardzo ladny i zdecydowanie podoba mi sie.
Czornyj, strasznie mi podpadłeś. I cała ta reszta, co powtarza za Tobą te zochydzenia szarym. Ciekaw jestem kto z Was faktycznie miał taki obiektyw w łapkach i nim pracował. Mam szarego 28-70/2.8 AFS i wygląda znacznie lepiej od czarnego.
Pozdrawiam