Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Ku Farze
Piotr_ek
16-12-2009, 23:57
Witam
http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2009/350/c/f/Ku_Farze_by_anoxado.jpg
...
Bartekkw
17-12-2009, 00:31
Obróbka ciekawa...szkoda że przyciąłeś tę bramę po lewej. Wzrok leci mi po łączeniu ściany z podłogą i trafia w ciachniętą brame. Latarnie da się zauważyć dopiero po chwili
Piotr_ek
17-12-2009, 00:35
Ciężko było to upchnąć w kadr. DO tego doszło prostowanie, perspektywa i połowa kadru poszła poza ramkę. :) Dzięki za komentarz !
Bardzo dobra konwersja. Bardzo. Podoba mi sie. Moze czasem warto zostawic krzywe.
malasana
17-12-2009, 11:09
Bardzo dobra konwersja. Bardzo. Podoba mi sie. Moze czasem warto zostawic krzywe.
Podpisuje sie. Bo cena za wyprostowanie jest niefortunne uciecie kadru. Obrobka jest swietna. Sprobuj moze jeszcze raz obrobic to zdjecie, bez prostowania?
BArdzo fajny kadr, ladne BW osobiscie lubie takie klimaty
Piotr_ek
17-12-2009, 16:03
Sprobuj moze jeszcze raz obrobic to zdjecie, bez prostowania?
Bardzo silnie leci w lewo. Ew. kadr to powtórki. :)
malasana
17-12-2009, 16:32
Bardzo silnie leci w lewo. Ew. kadr to powtórki. :)
Moze warto tam sie przejsc jeszcze raz?:)
Po raz kolejny kadr w bdb konwersji... a to oznacza, że bardzo mi się podoba :D
RobertSoul
17-12-2009, 17:31
mimo to bardzo ladnie wyszlo :)
chcialbym wiedziec jak robisz takie bw... jakies rady dla poczatkujacych ? :)
Piotr_ek
17-12-2009, 18:07
Moze warto tam sie przejsc jeszcze raz?
Warto. Dodatkowo teraz wiem jak wykadrować, które piony są istotne. :)
chcialbym wiedziec jak robisz takie bw...
PP jest banalny, biorę kolorowy obrazek, konwertuję na 16bit następnie mixer channel albo w zależności od pogody wyciągam kanały na warstwy i odpowiednio kręcę suwakami. Gdy już mam monochromatyczny obraz to wyostrzam i przechodzę do zabawy z jasnością i kontrastem (na warstwie), często levele. Ot cała filozofia.
Al Koholik
17-12-2009, 21:23
Ciężko było to upchnąć w kadr. DO tego doszło prostowanie, perspektywa i połowa kadru poszła poza ramkę. :) Dzięki za komentarz !
A nie lepiej zrobić 2-3 kadry by później połączyć?
Piotr_ek
17-12-2009, 21:27
A nie lepiej zrobić 2-3 kadry by później połączyć?
Nie praktykuję łączenia. Lubie pojedynczą ekspozycję. Ew. krok w tył ale tu nie ma jak... ale następnym razem jak tam będę to dam radę ! Już ja sie postaram...