PDA

Zobacz pełną wersję : Oliwkowa Wytwórnia Fotografii Ślubnej

TataOliwki
16-12-2009, 13:48
No i ruszyła: http://www.greenolivewedding.co.uk/

Będę wdzięczny za opinie, rady, no i (ewentualną:)) krytykę. Najlepiej - jak to się ładnie nazywa - konstruktywną...

Serdeczności!

jacek.gold
16-12-2009, 13:53
minęło kilkadziesiąt sekund i nic się nie raczyło załadować więc zamknąłem
chodzi jak muł.

marszull
16-12-2009, 15:13
u mnie chodzi ok ,a net w pracy mam zamulajacy
co do strony to na pierwszy rzut oka jest, moze troche malo zdjec i brakuje bardziej roznorodnych

ryszkut
16-12-2009, 17:00
u mnie całkiem szybko chodzi. muzyka jest przyjemna, ale niecierpię muzyki na stronach www.
title zmień bo to ewidentna reklama twórcy strony. jesli nie możesz tego zrobić to chyba na średnie warunki się umówiłeś ;)
poziom zdjęć jak dla mnie ok, ale totalnie bez rewelacji. nie znaczy to że są złe, ale dla mnie za mało powiewu świeżości i czegoś co jeszacze nie było...

novell
16-12-2009, 18:47
jak dla mnie kolory blade nie przemawiaja ale ile ludzi tyle opini.....
jedno co zauwazam. strona dla odbiorcy brytyjskiego tekst napisany przez polaka. pogadaj ze znajomym zaprzyjaznionym brytyjczykiem (nie ciapatym ani takim ktory jest polakiem i ma certyfikat) i popros go o to aby przeedytowal teks na angielski.

TataOliwki
16-12-2009, 19:24
minęło kilkadziesiąt sekund i nic się nie raczyło załadować więc zamknąłem
chodzi jak muł.

Hmmh, jesteś pierwszą osobą, która to zgłasza. Może to chwilowe problemy z Twoim łączem?

u mnie chodzi ok ,a net w pracy mam zamulajacy
co do strony to na pierwszy rzut oka jest, moze troche malo zdjec i brakuje bardziej roznorodnych

Dopiero zaczynamy. Stąd i zdjęć niewiele. Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni:-D

title zmień bo to ewidentna reklama twórcy strony. jesli nie możesz tego zrobić to chyba na średnie warunki się umówiłeś

Stronę przygotował mój serdeczny znajomy więc problemu nie ma.

jak dla mnie kolory blade nie przemawiaja ale ile ludzi tyle opini.....
jedno co zauwazam. strona dla odbiorcy brytyjskiego tekst napisany przez polaka. pogadaj ze znajomym zaprzyjaznionym brytyjczykiem (nie ciapatym ani takim ktory jest polakiem i ma certyfikat) i popros go o to aby przeedytowal teks na angielski.

No i mój "ulubiony" przykład Polactwa. Kolego! Słowo "ciapaty" jest obrażliwe i rasistowskie! Nikt tego nie powiedział Tobie w Glasgow?! To po pierwsze. Po drugie tekst został napisany przez Angielkę :mrgreen: Dla Twojego dobrego samopoczucia: białą, urodzoną w Londynie....

Dzięki Panowie za uwagi!

novell
16-12-2009, 19:33
No i mój "ulubiony" przykład Polactwa. Kolego! Słowo "ciapaty" jest obrażliwe i rasistowskie! Nikt tego nie powiedział Tobie w Glasgow?! To po pierwsze. Po drugie tekst został napisany przez Angielkę :mrgreen: Dla Twojego dobrego samopoczucia: białą, urodzoną w Londynie....

rozmawiamy o polactwie czy o twojej stronie? urazilem cie tym? wydawalo mi sie ze jestes bialym polakiem ale jesli okreslenie ciapaty uderza w ciebie to przepraszam :)
co do watku to nie brzmi to niestety jak napisane przez angielke.... niewazne. to byla drobna sugestia ze mozesz to zrobic bardziej uk friendly. ale co tam. zrobisz jak uznasz za sluszne
pozdrowienia

novell
16-12-2009, 20:41
btw. slowo ciapaty tak samo jest obraźliwe jak polaczek :D

hetta
16-12-2009, 23:38
Ja tez podpisze sie pod tym, ze tekst angielski brzmi malo angielsko. Wyszlo troche jak typowe tlumaczenie wykonane przez kogos, kto o technice przekladu nie ma pojecia. Moja rada to, pokaz ten tekst komus innemu, kto nie zna go w wersji polskiej, niech zrobi korekte.

hetta

verus
19-12-2009, 00:46
Muzyka jak dla mnie mało atrakcyjna i nie pomaga w oglądaniu zdjęć.
Ale ja na stronach z fotografią przeważnie nie trawie... w szczególności banalnych melodyjek typu tra la la la la
Poza tym jest ok, tylko uzupełniać portfolio.

lewAp7
19-12-2009, 10:15
Dla mnie tło w porządku, na angielskim się nie znam, zdjęcia ładują się zbyt wolno (łącze 1 mega), przechodząc do widoku miniaturek i klikając na wybrane zdjęcie rolką nie otwiera się ono na osobnej karcie - tak oglądam zdjęcia... tutaj jestem zmuszony używać przycisków tej dziwnej przeglądarki na stronie, zwłaszcza że nie działają gesty myszy (opera) - brrr.... nie lubię tego, szybko rezygnuję z oglądania takich stron...

Arthuros
23-12-2009, 21:54
Podobnie jak przedmówcy, zdjęcia ładują się za wolno (łącze 6 mega), Jako stary webdesigner zrobiłbym galerie nie flashową z tymi samymi efektami, ale przynajmniej google by widzialo, a tak wyszlo jak zwykle. Tekst faktycznie taki "polski", same zdjęcia też nie powalają.

Maciej Służenko
24-12-2009, 01:11
Moje statystyki mówią, że większość osób odwiedzających www używa laptopów. Na moim ekranie 1280x800 strona nie mieści się w całości. Szkoda, że się nie skaluje. Na szczęście zdjęcia po przesunięciu strony w dół mieszczą się w oknie przeglądarki. Druga sprawa, zdjęcia w zakładce "About us" osobiście takiego bym nie dał. Odnośnie muzyki podzielam uwagi przedmówców.

esio
04-01-2010, 13:09
Pierwsze wrażenie to nie wiedziałem gdzie są zdjęcia.
Zobaczyłem tą stronę i nic. Dopiero po drugim razie wyczaiłem gdzie zdjęcia.
Druga sprawa to za mało ich.
Muzyka rzeczywiście troszkę nie taka.
I za mała propozycja usług.
Na przykład podstawa to 500, a full to 2500. Ze trzy pośrednie i już jest z czego wybierać.

-bob-
04-01-2010, 13:50
klikając na link eksplorer odmówił mi posłuszeństwa

Siupes
05-01-2010, 05:58
to zdjecie jak ja "dusi" perlami bym zdjal. u mnie zdjecia (slubne) z tak daleko wysunientymi czesciami ciala wylatuja odrazu.
muzyki nigdy nie lubilem, dobrze ze masz wylaczanie pod reka odrazu.
szybkosc w miare w normie.
uklad strony ujdzie.
zycze sukcesow.

dlugas1982
11-01-2010, 23:30
Muzyka jak dla mnie mało atrakcyjna i nie pomaga w oglądaniu zdjęć.
Ale ja na stronach z fotografią przeważnie nie trawie... w szczególności banalnych melodyjek typu tra la la la la
Pierwsze wrażenie to nie wiedziałem gdzie są zdjęcia.
Zobaczyłem tą stronę i nic. Dopiero po drugim razie wyczaiłem gdzie zdjęcia.no muszę się z tym zgodzić

Muza jak już musi być to daj żeby domyślnie była na OFF, nie nawidzę jak otwieram stronkę a tu mi ŁUP !!! muzą po uszach daje

Ale fotki ładują się szybko.

Za mało ich to tez fakt. Daj więcej i porób odpowiednie działy.