Zobacz pełną wersję : Mobo pod i5/i7
Test w miarę "świeży" - może przyda się komuś kto planuje wymianę podzespołów
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Przeglad_plyt_P55_dla_procesorow_Core_i5_i_Core_i7 _-_cz.1-2534.html
Od ponad miesiąca mam i używam komputera na MSI P55-GD65 (z i7-860), fajna płyta :)
Przesadziłem jedynie ze zbyt mocnym zasilaczem ;)
Więc jednak i7 :) Jak się sprawuje ?
Więc jednak i7 :) Jak się sprawuje ?
Tak, uznałem, że warto jednak dać 300 zł więcej i wziąć procesor nieco szybszy i z możliwością pracy 8- a nie 4-wątkowej jak i5.
Całość chodzi pięknie i zdziwiony jestem jak mało mocy potrzebuje ten zestaw (karta to GTS 250). Dlatego uważam, że przesadziłem z mocą zasilacza - aż 680 W :)
Wigi gts 512 czy 1gb? o co chodzi z ta wielo watkowoscia?
I jaki zasilacz
Chodzi o to, ze kazdy rdzen moze robic dwa watki rownolegle czyli i7 dziala jak procek z 8 rdzeniami majac tylko 4, a i5 dziala tak jak quad (czyli 4 rdzenie i 4 watki, po jednym w kazdym rdzeniu).
Jezeli chodzi o mobo to mam MSI Eclipse SLI, ale jak kupowalem to jeszcze nie bylo takiego wyboru plytek pod i7 ;) poza tym byla niezla promocja w agito wiec sie skusilem :D
Wigi gts 512 czy 1gb? o co chodzi z ta wielo watkowoscia?
I jaki zasilacz
O wielowątkowości napisał już Chińczyk ;)
Karta ma 512MB, a i tak dla mnie jest na wyrost (nie jestem graczem). Zasilacz to be quiet! Straight Power E7 CM 680W.
robin102
27-12-2009, 14:06
Zasilacz to be quiet! Straight Power E7 CM 680W.
Też na wyrost :)
i marnuje się obciążając Twoją kieszeń pracując na 1/3 gwizdka
Też na wyrost :)
i marnuje się obciążając Twoją kieszeń pracując na 1/3 gwizdka
Co to znaczy "też na wyrost"? A przeczytałeś Robin moje dwa posty wyżej (o zasilaczu), czy piszesz, żeby tylko coś napisać? ;)
robin102
28-12-2009, 22:43
... czy piszesz, żeby tylko coś napisać? ;)
przyznaje się
zdecydowanie w celach towarzyskich :)
zdecydowanie w celach towarzyskich :)
OK, to miło mi w takim razie :)
PS
prosiłem moda o usunięcie mojego ostatniego, nieco zaczepnego, posta, ale nie zareagował...