Zobacz pełną wersję : After shopping time...
No to może tak... Zabawa z nowym sprzętem w pewnej galerii handlowej we Wrocku... Jak ja nie cierpię tej przedświątecznej zawieruchy zakupowej...
Piszcie co myślicie... Obróbka minimum:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/1ytklj5tccxpfd7e5xus.jpg)
artur678
15-12-2009, 22:31
Nie jest ostro. Taki pstryk.
Jeśli w pełnej rozdzielczości mogę policzyć rzęsy, to Twoim zdaniem nie jest ostro???
za duzo prawej
ja bym zostawił - ta poręcz dodaje perspektywy i ładnie prowadzi w głąb kadru
ładne kolorki IMHO
A jeśli zdjęcie będzie ostre jak żyleta to już nie będzie pstryk? Ostrość jest głównym wyznacznikiem?
ja bym zostawił - ta poręcz dodaje perspektywy i ładnie prowadzi w głąb kadru
ładne kolorki IMHO
Zgadzam się do poręczy, ale widziałbym tutaj inne jej wykorzystanie... widziałbym ją prowadzącą do modelki... :D
Centralny kadr mi tu jakoś nie pasuje...
artur678
17-12-2009, 19:32
A jeśli zdjęcie będzie ostre jak żyleta to już nie będzie pstryk? Ostrość jest głównym wyznacznikiem?
A czy ja tak napisałem? NIE. Ogólnie brakuje mi ostrości na zdjęciu. Została tylko wyeksponowana buzia modelki. Nie przemawia także kadr. Wygląda na przypadkowe zdjęcie. A że bokeh ładny ... .
Zgadzam się z Hoobi'm.
artur678
17-12-2009, 19:33
Jeśli w pełnej rozdzielczości mogę policzyć rzęsy, to Twoim zdaniem nie jest ostro???
No ja akurat nie mogę policzyć ...
ha, jakoś nie przeszkadza mi, że nie jest ostro, bo moim zdaniem jest ok. Kadr może nie taki jak u Leonardo czy mistrzów holenderskich, ale sądzę, że w fotografii można więcej i też dla mnie to on nie wali zdjęcia. To fajna fotka, a jak bym się miał do czegoś przyczepić, to chyba do dosyć płaskiego światła, szczególnie na twarzy modelki, tu bym lekko popracował w PS ie.
przytnij prawą za pupą fotka mz. zyska :-D bo jest rzeczywiście za szeroko
przytnij prawą za pupą fotka mz. zyska :-D bo jest rzeczywiście za szeroko
Testuje nowe szkiełko, więc muszę się jeszcze z nim nauczyć pracować... Wszystkim dziękuję za opinie i komentarze.
Co do przycięcia... Hmmm... Zastanowię się... Może kwadrat:)
LensFoto
18-12-2009, 11:33
ja tez nie moge policzyc zapewne przy kompresji ucieklo cos
wicher123
20-12-2009, 22:39
A jakie szkiełko testujesz? Moim zdaniem jest dosyć przyjemnie w odbiorze ale na portrecie się kompletnie nie znam więc fachowo się nie wypowiem :/