PDA

Zobacz pełną wersję : jakie alternatywy dla total commandera?

jackrabbit
15-12-2009, 17:45
witam, mam problem z wrzucaniem plikow na serwer 000webhost, total commander po prostu zatrzymuje sie na ktoryms z kolei pliku i nie chce ruszyc dalej, tzn jak zaczynam od nowa to znowu pare plikow wrzuci i sie zatrzymuje, wrzucenie 20 mega zdjec to koszmar, na necie wyczytalem ze ktos juz taki problem mial wiec chcialbym sprobowac innego softu, raczej interesuje mnie tylko freeware :)

jakies propozycje?

[a tytul watku z dedykacja dla ekoneta ;)]

noka
15-12-2009, 17:56
WinSCP (http://winscp.net/eng/docs/lang:pl) - darmowy i ma wszystko ci potrzeba (jako klient FTP). Używam i polecam.

fumio
15-12-2009, 17:58
A w parametrach konf. polacznie ftp masz zaznaczony tryb pasywny?

Pozdr.

jackrabbit
15-12-2009, 18:00
dzieki, juz sciagam

tak, mam jako pasywny ale to niestety nic nie zmienia i rwie sie tak samo

truman20
15-12-2009, 18:10
A może to nie wina oprogramowania, tylko serwera? Przy większej ilości jednoczesnych połączeń może po prostu wywalać klienta.

jackrabbit
15-12-2009, 18:15
A może to nie wina oprogramowania, tylko serwera? Przy większej ilości jednoczesnych połączeń może po prostu wywalać klienta.

tzn zle opisalem problem, nie tyle rozlacza co pasek postepu jest na maxa i stoi, dzieje sie to zawsze w tych samych warunkach, tzn gdy plik jest ostatnim plikiem do skopiowania w danym podkatalogu

no dobra, podsumowanie, sciagnalem ten program co kolega polecil i jest bosko, nie dosc ze fajny i ladnie wyswietla ile do konca pozostalo to wszystko mi wlazlo na serwer bez problemow

dzieki wielkie!

Joseph79
16-12-2009, 23:03
Polecam ci też FireFtp - plugin do firefoxa. Naprawdę fajna rzecz - przesiadłem sie właśnie z totala.

Pzdr!

leon28
16-12-2009, 23:19
co do total commandera - z tym programem szczegolnie, ale i z innymi programi trzeba uwazac, przy zapamietywaniu hasel i loginow w programie, latwo mozna takie dane przechwycic. to tak btw tego tematu.

Robert74
16-12-2009, 23:43
Ja polecam http://filezilla-project.org

akustyk
16-12-2009, 23:53
podepne sie:
potrzebuje alternatywe dla Total Commandera pod system 64-bitowy.
albo doraznie jakis program, ktory potrafi skopiowac pliki przyrostowo (tzn. dodajac nowe i zastepujac zmodyfikowane) do wskazanego katalogu.

rychu_cmg
17-12-2009, 00:34
podepne sie:
albo doraznie jakis program, ktory potrafi skopiowac pliki przyrostowo (tzn. dodajac nowe i zastepujac zmodyfikowane) do wskazanego katalogu.
z 64 bitowych kojarzę tylko SmartFTP (płatny)

akustyk
17-12-2009, 00:51
z 64 bitowych kojarzę tylko SmartFTP (płatny)
ale to jest tez menedzer w stylu Nortona, czy tylko klient FTP?

mrpawcio
17-12-2009, 01:02
Polecam ci też FireFtp - plugin do firefoxa. Naprawdę fajna rzecz - przesiadłem sie właśnie z totala.

Również polecam

ku6i
17-12-2009, 02:13
podepne sie:

A w czym masz problem z TC na 64-bitach? Ja używam TC 7.05 na W7 Professional 64-biotwym i nie mam problemów. Kopiujesz pliki i gdy się zacznie czepiać o nazwy plików to zaznaczasz "zastąp tylko starsze" albo używasz synchronizacji.

marszull
17-12-2009, 11:23
Ja polecam http://filezilla-project.org

do ftp ja tez polecam, uzywam od jakiegos roku i jest naprawde ok
ps co do TC to rzeczywiscie lepiej nie zapisywac hasel na stale,
bo sam mialem taka sytuacje, ze zawirusowalo mi wszystkie strony, ktore do ktorych mialem dostep ftp
i dwa razy slyszalem od znajomych o takiej sytuacji. Teraz i na pc, i maku korzystam z filezilla

rychu_cmg
17-12-2009, 12:45
ale to jest tez menedzer w stylu Nortona, czy tylko klient FTP?
program jest raczej nastawiony na bycie klientem FTP. Choć wydaje mi się, że można go ustawić jako menadżer

akustyk
17-12-2009, 13:09
A w czym masz problem z TC na 64-bitach? Ja używam TC 7.05 na W7 Professional 64-biotwym i nie mam problemów. Kopiujesz pliki i gdy się zacznie czepiać o nazwy plików to zaznaczasz "zastąp tylko starsze" albo używasz synchronizacji.
a widzisz!
faktycznie, sam totalcmd.exe dziala, po skopiowaniu na zywca katalogu z programem z innego kompa.
natomiast pod W7 64 bit nie chcial mi w ogole wystartowac program instalacyjny.

dzieki! to w zasadzie rozwiazalo moj problem ;)

ku6i
17-12-2009, 13:29
a widzisz!
faktycznie, sam totalcmd.exe dziala, po skopiowaniu na zywca katalogu z programem z innego kompa.
natomiast pod W7 64 bit nie chcial mi w ogole wystartowac program instalacyjny.

dzieki! to w zasadzie rozwiazalo moj problem ;)

Nie ma za co. A to nawet nie wiedziałem, że taki błąd istnieje, zainstalowałem TC na XP i później tylko wrzuciłem skrót w W7. A z tym instalatorem to ciekawostka, nie wiesz czy to kwestia Twojego komputera, czy ogólny błąd?

akustyk
17-12-2009, 13:37
Nie ma za co. A to nawet nie wiedziałem, że taki błąd istnieje, zainstalowałem TC na XP i później tylko wrzuciłem skrót w W7. A z tym instalatorem to ciekawostka, nie wiesz czy to kwestia Twojego komputera, czy ogólny błąd?
nie mam pojecia. chyba nie jest to kwestia wylacznie 64-bitowosci, bo pod XP 64 spokojnie sie instalowal.
jak bede mial dostep to zerkne.

mww7
17-12-2009, 13:43
witam, mam problem z wrzucaniem plikow na serwer 000webhost, total commander po prostu zatrzymuje sie na ktoryms z kolei pliku i nie chce ruszyc dalej, ...

Czasem mam ten sam problem z 000webhost .
Używam Total Commander Ultima Prime i jest w miarę OK , czasem połączenie się zrywa (wina serwera).

Zazwyczaj dzieje się to gdy serwer jest przeciążony,
wtedy przechodzę na SmartFTP (działa wolno , ale nie zrywa połączenia).
Ostatecznie gdy FTP już prawie nie działa pakuję pliki do archiwum ZIP , i przesyłam przez HTTP (FileManager w panelu klienta)

ku6i
17-12-2009, 13:44
Spoko, nie spieszy się, pytam z ciekawości. Jako, że mam alergię na instalowanie czegokolwiek to staram się obchodzić to m.in. kopiując katalog z TC. God bless portableapps.com!

swider
19-12-2009, 15:28
nie mam pojecia. chyba nie jest to kwestia wylacznie 64-bitowosci, bo pod XP 64 spokojnie sie instalowal.
jak bede mial dostep to zerkne.
Ja mam W7 64bit i z instalacja TC 7.5 nie bylo zadnego problemu.