PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Wietnamska Piękność :)

jerezano
15-12-2009, 13:07
Efekt niedzielnej sesji. Zapraszam :)

Acha, zapomniałem dodać, że to ciągle jest nauka... :)
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img43.imageshack.us/i/jsz20091213007992.jpg/)

2.

źródło (http://img33.imageshack.us/i/jsz20091213008041.jpg/)

3.

źródło (http://img41.imageshack.us/i/jsz20091213008075.jpg/)

Leatherface
15-12-2009, 13:09
2 mi się najbardziej podoba. Jak ładowała się 1 i zobaczyłem twarz modelki to się przestraszyłem co ona ma na buzi ;)

R
15-12-2009, 13:13
co ona ma na buzi ;)

nie chcialem popelnic faux pas, ale to samo pytanie chcialem zadac...

jerezano
15-12-2009, 13:44
Ma to samo, co na ręce - wizję złocisto-kwiatowego makijażu (pomysłu wizażystki)
W całości wygląda tak:

4.

źródło (http://img197.imageshack.us/i/jsz20091213008005.jpg/)

R
15-12-2009, 13:46
to skoro juz wiem, to moge napisac - na zdjeciu wyglada to jak jakas rana, oparzenie albo inna przykra dolegliwosc. albo trzeba to bylo doswietlic, ale pogadac powaznie z wyzazyskta...

stachu321
15-12-2009, 14:03
taaa też bym 1 lepiej doświetlił, bo nieciekawie to wygląda w formie obecnej. 2 fajna ;)

mcl
15-12-2009, 14:28
1 twarz super, ale malowanie niepotrzebnie w cieniu
2 najlepsze - podoba się
4 znowu jakoś za mało wyeksponowane

PS Fajną modelkę masz.

jerezano
15-12-2009, 15:23
to skoro juz wiem, to moge napisac - na zdjeciu wyglada to jak jakas rana, oparzenie albo inna przykra dolegliwosc. albo trzeba to bylo doswietlic, ale pogadac powaznie z wyzazyskta...

Aleście się uczepili. Bo w tytule Wietnam, to niby poparzona napalmem , co? :)
Grunt to wyobraźnia. Nie mogłem pogadać z wizażystką bo się szybko zmyła - w końcu niedziela była ;)

PS Fajną modelkę masz.

To za dużo powiedziane... ;)

Inkognito
15-12-2009, 17:35
Uuuu Jędrzej... profeska.
Nie ma co.
Jedynka bardzo, bardzo mi się podoba!
Podoba się bardziej od innych, bo ja nie lubię zdjęć na białym tle - takie skojarzenia jakieś stockowe.
Ale warsztat podziwiam. A jedynka... baaardzo! Gratulacje!

jerezano
16-12-2009, 13:23
Dziękuję, dziękuję..., uczę się..., staram się..., poco a poco, paso a paso... :)

Redskull
16-12-2009, 13:28
2 i 3 wg mnie za jasne, poprzepalane. Na 3 widac na wlosach swiatlo z okna...pasqdnie wyglada-do retuszu. Ostatnie fotka taka glamourowa :) Podoba sie!

jerezano
16-12-2009, 13:36
2 i 3 wg mnie za jasne, poprzepalane. Na 3 widac na wlosach swiatlo z okna...pasqdnie wyglada-do retuszu. Ostatnie fotka taka glamourowa :) Podoba sie!

Zawsze podziwiam taką pewność wypowiedzi. 8)
2 i 3 za jasne nie jest (takie było zamierzenie co do tła) - zależy co kto lubi (wystarczy dodać: "dla mnie", albo "według mnie").
Na 3 nie ma światła z okna - bo tam nie ma okna. To jest niebieskie światło błyskowe, taka kontra. Paskudnie można napisać po polsku - to tylko jedna literka więcej, nie powinno Cię to nadmiernie zmęczyć ;) )

Dzięki za pochwałę ostatniego zdjątka :)

Pozdrowionka

renard
16-12-2009, 13:50
jerezano spójrz sobie na poziomy w PSie, jak płaską linią zaczynają się czernie - 2 i 3 za jasne. Nie przepalone ale za jasne.
1 imho byłaby najlepsza gdyby nie było bluzki kryjącej/nie pasującej do wizażu i gdyby była kontra po prawej (czyli na stronę lewą modelki)

do światła niebieskiego i pomarańczowego w 2 i 3 nic nie mam - ale dla mnie w takim wydaniu jest to kicz.

jerezano
16-12-2009, 15:51
Kiedyś już odpisywałem na takie stwierdzenia. Nie bawię się w fotografię, po to, żeby analizować wykresiki, histogramy itd. Chciałem jasno i jest jasno:mrgreen:
Przyjmuję uwagi - z jednych korzystam, z innych nie. Kicz, natomiast jest to pojęcie względne i bardzo szerokie. Dla jednego puszka z sosem pomidorowym to kicz - dla innych sztuka :)

renard
16-12-2009, 16:23
jerezano, to jaki jest cel Twojego wystawiania tutaj prac? samouwielbienie? dostajesz rzeczowy i na temat komentarz to sobie z tego drwisz. Pięknie jest jak każdy wypisuje ochy i achy ale jak już ktoś podejdzie do komentowania konkretniej to już jest beee :-)

ode mnie tyle

Wesołych Świąt ! :-)

kucza21
16-12-2009, 19:37
Dokładnie taka kontra to wiocha i tyle. Myślę, że nie jest to akurat pojęcie względna, fajnie jest wykorzystywać filtry, ale kiedy to ma faktycznie uzasadnienie. Bo jak to wygląda, że 95% oświetlone światłem białym, a światło obrysowe jakieś przefiltrowane. Kolejna sprawa nie rozumiem na co makijaż i cały wizaż kiedy same włosy wyglądają jakby dziewczyna się ledwo obudziła przeczesała włosy do tyłu i założyła gumkę. Po za tym, że dziewczyna jest śliczna, a tym bardziej dla nas ze względu na egzotykę to nic więcej nie ma. Zero jakiegoś kontaktu, gry modelki. Od takie "teraz popatrz na mnie" . Zdjęcie 2 miało by coś w sobie gdyby wprowadzić jakąkolwiek dynamikę do zdjęcia chociażby stosując pospolitego wietraka lub jakimś bardziej agresywnym pozowaniem. Zdjęcie 1 nie wiem jakie był zamysł, ale moim zdaniem inny wariant świecenia byłby bardziej korzystny, a konkretnie oświetlić ten rysunek, a w cieniu pozostawić twarz, ale Twojej wizji nie podważam, akurat w tym wypadku. 3 połowa zdjęcia wypalonego i tyle co dyskwalifikuje to zdjęcie na starcie.
I finalna uwaga to zmień podpis ;)
To tyle ode mnie. :P

Redskull
16-12-2009, 22:11
Zawsze podziwiam taką pewność wypowiedzi. 8)
2 i 3 za jasne nie jest (takie było zamierzenie co do tła) - zależy co kto lubi (wystarczy dodać: "dla mnie", albo "według mnie").
Na 3 nie ma światła z okna - bo tam nie ma okna. To jest niebieskie światło błyskowe, taka kontra. Paskudnie można napisać po polsku - to tylko jedna literka więcej, nie powinno Cię to nadmiernie zmęczyć ;) )

Dzięki za pochwałę ostatniego zdjątka :)

Pozdrowionka

Poczytaj sobie polonisto ze zrozumieniem moj poprzedni post-wyraznie pisze tam "WG MNIE". Widze, ze na niektoryh "artystóF" krytyka zle dziala...coz, shit happens

jerezano
16-12-2009, 23:22
jerezano, to jaki jest cel Twojego wystawiania tutaj prac? samouwielbienie? dostajesz rzeczowy i na temat komentarz to sobie z tego drwisz. Pięknie jest jak każdy wypisuje ochy i achy ale jak już ktoś podejdzie do komentowania konkretniej to już jest beee :-)

ode mnie tyle

Wesołych Świąt ! :-)

Wystawiam zdjęcia, żeby uzyskać konkrety - ale nawet jak się nie podoba, to chyba mam prawo się bronić. Tym bardziej, że dzięki temu uzyskuję wreszcie rzeczowe porady :)

Poczytaj sobie polonisto ze zrozumieniem moj poprzedni post-wyraznie pisze tam "WG MNIE". Widze, ze na niektoryh "artystóF" krytyka zle dziala...coz, shit happens

A rzeczywiście, napisałeś "wg mnie". Nie zauważyłem - przepraszam.
Mimo to, staraj się pisać po polsku - do tego nie trzeba być polonistą. Bezsensowny internetowy (zamerykanizowany?) zapis polskich słów jest śmieszny - tak piszą nastolatki w esemesach... I takie końcowe: "shit happens"... pozostawiam bez komentarza.

Poza tym, wcale nie czuję się artystą (całkiem niepotrzebna złośliwość) - napisałem przecież, że się uczę i staram... Co nie znaczy, że muszę na ślepo przyjmować wszystko, co na przykład Ty napiszesz. Zresztą nie piszesz nic, co by można było wykorzystać do dalszej pracy. Ot, komentarz...

I finalna uwaga to zmień podpis
Dlaczego? Tak się nazywam :)

Dziękuję za Twoje uwagi. Twój post się odróżnia od pozostałych, bo piszesz co byś poprawił lub zrobił inaczej - i to jest ciekawe i budujące. Takich postów oczekuję, bo pisanie o tym co widać, jest bez sensu - sens ma napisanie jak coś zmienić, ale to już nie każdy potrafi. Dzięki.

Strus
17-12-2009, 09:44
Jedynka najlepiej zaswiecona ale dyskwalifikuje to zdjecie ten pomysl wizazystki. Wyglada to, moim zdaniem, koszmarnie.
2 i 3 sa zdecydowanie zbyt jasne

djjaca
03-01-2010, 21:10
Gratulacje ! bardzo dobre prace.
! ma w sobie to coś i mi akurat ten wizaż przypadł do gustu.

jungli
04-01-2010, 00:51
Bardzo fajny secik z duzym naciskiem na nr 1

pozdroofka

rewddd
04-01-2010, 19:12
1 super ale malowanie rozprasza;)

sailor
04-01-2010, 19:14
modelka fajna bardzo .. zdjecia .. w porownaniu do tych ktore pamietam - mega postep :)

!AGresT
05-01-2010, 12:57
Jak już ktoś wspomniał - malunki itp dobrze jest oświetlać a nie pozostawiać w cieniu - w tym przypadku wyszło bardzo niekorzystnie.
Co do pozowania, to rzeczywiście warto namówić modelkę do jakiejś akcji - może flamenco ? :) Mam zdjęcia Harumi Hata(?) de Jerez (japonki) tańczącej flamenco - wygląda bardzo ciekawie.

jerezano
05-01-2010, 13:20
modelka fajna bardzo .. zdjecia .. w porownaniu do tych ktore pamietam - mega postep :)

To niewątpliwie miłe słowa dla mnie ;)

Jak już ktoś wspomniał - malunki itp dobrze jest oświetlać a nie pozostawiać w cieniu - w tym przypadku wyszło bardzo niekorzystnie.
Co do pozowania, to rzeczywiście warto namówić modelkę do jakiejś akcji - może flamenco ? Mam zdjęcia Harumi Hata(?) de Jerez (japonki) tańczącej flamenco - wygląda bardzo ciekawie.

To wszystko co napisałeś jest już dla mnie zupełnie jasne :) (po tylu komentarzach)
Co do flamenco - wiesz, że ten taniec wymaga czegoś więcej niż tylko stroju... a żeby była akcja - muszą być umiejętności. Ktoś, kto się nie zna - nie zauważy, ale ja zauważę i to mnie by denerwowało :).
Wiesz przecież o co chodzi...
Pozdrowionka

P.S. Niedługo będę oglądał na żywo Farruquito, Canalesa i paru innych...:mrgreen:

tititi
05-01-2010, 13:31
Bardzo udany i fajny secik :)

!AGresT
05-01-2010, 14:00
Robiliśmy kiedyś z Marcią sesje stylizowaną dziewczyny a'la flamenco - pokazywała jej konkretny gest/ruch a modelka naśladowała. Efekt był do przyjęcia ;)

P.S. Niedługo będę oglądał na żywo Farruquito, Canalesa i paru innych...:mrgreen:

Jedziesz na festival de Jerez?
A w marcu w Warszawie Paco!

jerezano
05-01-2010, 14:15
Jadę na dobry tydzień :)
Paco - stary człowiek już się nagrał :) :) :)
Dla mnie i tak ideałem jest Moraito :) (chłopak z Jerez, bądź co bądź)

!AGresT
05-01-2010, 14:58
Masz akredytację?

jerezano
05-01-2010, 15:37
Nieeeeee, jadę się rozerwać, nie do pracy:mrgreen: Wiesz, owoce morza, sherry, itd....