PDA

Zobacz pełną wersję : problem z lampą sb 600. Możecie doradzić?

piotrmath
13-12-2009, 01:18
Witam. Mój problem polega na tym, że ekranik (oczywiście gdy lampa jest włączona) z tyłu lampy miga cały czas podczas pracy. Robię fotki i wychodzą dobrze doświetlone. Problem ten występuje od niedawna. Jakoś samo tak zaczęło migać. Chcę spytać czy to normalne, czy ktoś miał podobne problemy i czy coś się psuje lub niedługo może sę popsuć? Dajcie znać.

Tooomek16
13-12-2009, 12:09
Kolego tez posiadam SB600 i nie miałem nigdy takiego czegos ! Poczekaj na odpowiedzi innych moze ktos juz miał takie cos
Pozdrawiam :)

coroner
13-12-2009, 12:49
Kolego tez posiadam SB600 i nie miałem nigdy takiego czegos ! Poczekaj na odpowiedzi innych moze ktos juz miał takie cos
Pozdrawiam :)

Jakże wiele wniosła ta wypowiedź ;)

Jest to popularna przypadłość tych lamp, raczej czeka Cię serwis, potrzebna jest wymiana elektroniki, ludziom którzy nic z tym nie robili niejednokrotnie lampy umierały, i nie były to pojedyncze przypadki

adolfik9501
14-12-2009, 00:32
Napisz czy masz nówkę czy używkę (jak starą). Dość częsty był to przypadek i ciekawym czy to tylko przypadłość wcześniejszych serii czy obecnie też taki "gratis" dodają ;)

Valdek_Tychy
14-12-2009, 11:00
Miałem SB600 z tą przypadłością, zaczęło się dokładnie po skończeniu gwarancji i pstrykałem nią tak jeszcze przez półtora roku. Lampa chodziła bez żadnych problemów a do migającego wyświetlacza można było się przyzwyczaić.Sprzedałem ja tu na forum jako nie do końca sprawną (dość tanio) jakieś dwa lata temu, nie pamiętam już komu i sam jestem ciekaw czy lampa ta jeszcze działa. Moja rada rób zdjęcia do puki nie wysiądzie a potem sprzedaj na części.Nie opłaca się naprawiać, zbyt duże koszty. Swoją drogą z tego co wiem jest a przynajmniej była to dość częsta przypadłość SB600 i moim skromnym zdaniem jest to wada fabryczna którą nikon powinien usuwać nieodpłatnie.