remay
12-12-2009, 18:48
Mam problem jak w temacie... Zakupiłem takowy, przetestowałem i schowałem, wyciągnąłem za jakiś czas i po włączeniu samoistnie zaczął wyzwalać mi lampę. W sieci przeczytałem że chińskie wyzwalacze same wyzwalają gdy mają słabe baterie - to koreański ponoć lepszy produkt, do tego 5 razy droższy, cóż wymieniłem baterię i po kilkudziesięciu wyzwoleniach problem wracał. Urządzonko ma tzw status naładowania baterii sygnalizujący diodami więc skoro baterie są słabe winna być sygnalizacja - niestety nie ma jej co sugeruje wystarczającą moc baterii - w zamian za to miga dioda "status" (symbol transmisji) i równocześnie zostaje wyzwolona lampa. Próbowałem baterie innego producenta i jest to samo, teraz testuję go i od 20 minut nie wyzwolił lampy (choć wcześniej na tych samych bateriach zdarzyło się) ...zastanawiam się czy wysłać do sprzedawcy (jest na gwarancji) czy czekać na cud licząc że nie zawiedzie podczas sesji.
Miał ktoś podobny problem z tym wyzwalaczem.
I jeszcze jedno używałem różnych lamp nikona więc nie jest to tylko problem współpracy z jedna lampą - nawet gdy nie wsuwam żadnej lampy, niebieska dioda transmisji zaświeci się co jakiś czas co sugeruje wyzwolenie błysku.
Miał ktoś podobny problem z tym wyzwalaczem.
I jeszcze jedno używałem różnych lamp nikona więc nie jest to tylko problem współpracy z jedna lampą - nawet gdy nie wsuwam żadnej lampy, niebieska dioda transmisji zaświeci się co jakiś czas co sugeruje wyzwolenie błysku.