Zobacz pełną wersję : "ć" nie działa w naleśniku - HELP! ;)
kupiłem właśnie lekko używanego laptopa Sony Vaio fw11s
wszystko niby ok ale mam problem z jedną literką...
dokładnie mówiąc nie mogę napisac "ć" - ten jeden znak zrobiłem sposobem ;)
robię alt+c i... nic się nie pojawia
klawiatura angielska ale język polski programisty.
pozostałe znaki jak: ż, ś, ę, ą, ó i inne działają - tylko ten jeden...
już wyłączyłem w ATI klawisze dostępu co polecił mi kumpel i dalej nic...
HELP! ;)
Najlepiej usun/zmien ten skrot w ATI bo czasem samo wylaczenie nie pomaga :D
a po ludzku? bo mam ten sam problem :(
hehe ... a myślałem że tylko u mnie jakieś anomalie występują a tu problem widzę powszechny ... również z chęcią się dowiem jak tego problemu się pozbyc ...
Udało się. Zmieniłem skrót dostępu do Catalyst Control Center z "alt+ctl+c" na "alt+ctl+q", zrobiłem restart i mam "ć" :-)
Udało się. Zmieniłem skrót dostępu do Catalyst Control Center z "alt+ctl+c" na "alt+ctl+q", zrobiłem restart i mam "ć" :-)
I pewnie byłoby OK gdyby ATI sie nie bloknął ;)
Komp sie nie zawiesił ale po wciśnięciu OK ATI zamarło i nie chce się zamknąc...
Edit:
System pokonany!!
ććććććĆĆĆćććććććĆĆĆĆćć uwolnione ;)
I pomyśleć, że wczoraj sam próbowałem w podobny sposób oszukać potwora, tylko nie ponowiłem działań po zawieszce ATI
Dzięki za pomoc!
woytec60
12-12-2009, 19:37
Zamiast zmieniać skrót można w cholerę odinstalować Catalyst Control Center.
I tak to do niczego nie potrzebne.
Swoja drogą problem stary jak...laptopy z grafikąi ATI. Wystarczy wpisać brak ć (http://www.google.pl/search?hl=pl&client=opera&rls=pl&hs=4GW&q=brak+%C4%87&btnG=Szukaj&lr=&aq=f&oq=) w google i odpowiedzi jest setki.
Sam kiedyś szukałem mocno wkurzony tym zjawiskiem ;)
Zamiast zmieniać skrót można w cholerę odinstalować Catalyst Control Center.
I tak to do niczego nie potrzebne.
Swoja drogą problem stary jak...laptopy z grafikąi ATI. Wystarczy wpisać brak ć (http://www.google.pl/search?hl=pl&client=opera&rls=pl&hs=4GW&q=brak+%C4%87&btnG=Szukaj&lr=&aq=f&oq=) w google i odpowiedzi jest setki.
Sam kiedyś szukałem mocno wkurzony tym zjawiskiem ;)
ja tam wole czasem zForumować niż zGooglować ;)
jackrabbit
12-12-2009, 20:06
o w morde, teraz zauwazylem ze tez nie mam tej literki, ha! :)
o w morde, teraz zauwazylem ze tez nie mam tej literki, ha! :)W nowych sterownikach wystarczy wyłączyć klawisze skrótu i jest OK (bez restartów itd.)
ja tam nic nadal nie rozumiem :(
Jeśli masz taki program, to zmień tam ustawienia skrótów:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img135.imageshack.us/img135/3130/68702791.jpg)
ja tam nic nadal nie rozumiem :(
1. w dolnym pasku koło zegara masz biało-czerwone logo ATI
2. klikasz i otwierasz
3. klik w zakładkę "klawisze dostępu" potem "menedżer klawiszy dostępu" potem "edytuj"
4. zmień C na powiedzmy Q
5. klik OK... klik OK
6. restart
powinno zadziałać - to ta pierwsza metoda
(o... kolega był szybszy ;) Jednak jeśli zmienisz C na Q to nie musisz wyłączyć klawiszy dostępu)
ććććććććććććććććććććććććć ććććććććććććććććććććććććć ććććććććććććććććććććććććć ććććććććććććććććććććććććć ććććććććććććććććććććććććć ćććććććććććććććciękuje!
ale sie cieszę!!!!!
nie macie pojęcia...dwa lata sie z tym męczyłem, zamiast zapytać :(
Jak Wy potrafiliście pisać cokolwiek dłuższego bez tej literki? :)
no właśnie wyglądało to tragicznie :(
jackrabbit
14-12-2009, 00:23
hmmm, w sumie to nadal mi nie dziala, dziwna sprawa, wylaczylem te skroty, restart i lipa
ale mniejsza z tym, wczesniej nawet nie wiedzialem ze nie mam tej literki i bylo dobrze :D
hmmm, w sumie to nadal mi nie dziala, dziwna sprawa, wylaczylem te skroty, restart i lipa
ale mniejsza z tym, wczesniej nawet nie wiedzialem ze nie mam tej literki i bylo dobrze :D
Sterowniki i CCC w wersji 9.11 czy jakieś stare antyki ?
jackrabbit
14-12-2009, 00:53
Sterowniki i CCC w wersji 9.11 czy jakieś stare antyki ?
hmmm no wlasnie nie wiem, w version mam jakis dlugi numer 2007.0719.2203.37512
hmmm no wlasnie nie wiem, w version mam jakis dlugi numer 2007.0719.2203.37512Masz sterowniki z lipca 2007 roku (archeolog? ;) ) ... aktualne to listopad 2009 ;] ... a niebawem wyjdą grudniowe.
jackrabbit
14-12-2009, 01:02
Any customers using a combination of a ATI Radeon™ HD 2000 Series, ATI Radeon™ HD 3000 Series, or ATI Radeon™ HD 4000 Series product with any of the legacy products listed above in a single PC system must use the ATI Catalyst 9.3 or earlier driver. All future ATI Catalyst™ releases made available past the ATI Catalyst™ 9.3 release will not include support for the legacy products listed above or any of the features associated with those legacy products.
z tego wynika ze mam sciagnac te 9.3 a nowszych juz nie, sciagam :)
hmmm po sciagnieciu i zainstalowaniu mam ta sama wersje :D
z moich doświdczeń z CCC wynika że w niektórych wersjach nawalało zarządzanieskrótami:/ Ogólnie najlepiej je wyłączyć a skót alt+ctrl+c zmienic na inny.
z tego wynika ze mam sciagnac te 9.3 a nowszych juz nie, sciagam :)
hmmm po sciagnieciu i zainstalowaniu mam ta sama wersje :DOdinstalowałeś "All ATI software" czyli sterowniki i Catalyst Control Center ... zainstalowałeś nową wersję Sterowników i Catalyst Control Center i dalej masz tą samą wersję? ... ;]
z moich doświdczeń z CCC wynika że w niektórych wersjach nawalało zarządzanieskrótami:/ Ogólnie najlepiej je wyłączyć a skót alt+ctrl+c zmienic na inny.W starych wersjach trzeba było zmieniać skrót na inny, wyłączać, restartować system itp. faktycznie było to uciążliwo-upierdliwe ... ale w najnowszych wystarczy wyłączyć skróty jednym kliknięciem i sprawa załatwiona.